Notícies
Expedició ACKON-CAUAK 97
Centre Excursionista d'Arenys de Mar

Xat amb Mendoza

Mathias Zurbriggen va participar activament al xat que vàrem mantenir durant més de dues hores amb els expedicionaris de l'Aconcagua. L'IRCaire Mathias ha fet un resum de com ha viscut aquesta experiència i en el text següent recull alguns moments de la conversa.

- XAT AMB L'EXPEDICIÓ ACKON-CAUAK '97 -

El d'ahir nit va ser un xat molt entranyable. Per molts el primer, per d'altres, per fi, un xat amb una certa coherència i solvència, però, per sobre de tot, va ser una trobada d'amics que travessaven milers de quilòmetres transmeten sentiments, emocions i rialles, moltes rialles.
Mitja hora abans de l'hora pactada per a l'inici de la conversa, en el canal creat expressament per aquest esdeveniment al servidor de Vilaweb, ja es començava a pressentir que aquest seria un xat força mogut. Moviment que no es va aturar fins passada la 01:00 de la matinada.
Van ser més de tres hores plenes de felicitacions, records, anècdotes, explicacions tècniques, acudits i molta broma. A l'altra banda de l'Atlàntic seien, fer fi!, davant un parell d'odinadors de la Universidad de Congreso de Mendoza, dos representants de l'expedició arenyenca a l'Aconcagua que dijous passat (6 de feber) van fer el cim: l'Anna Codina i en Josep Mª Pruna.
Aquí, a l'altra banda, vàren accedir al canal #ackon-cauak una quinzena d'ordinadors. A una mitja de 2-3 persones per ordinador... segurament, van ser cap a 40 persones les que establiren comunicació amb l'Argentina, a temps real, en el mateix moment i a preu de trucada local!!!
Malgrat que cap dels dos membres, que ahir van protagonitzar el xat, assolissin el cim de l'Aconcagua, aquests van aguantar estòicament les tres hores de xat, per explicar amb detall qualsevol pregunta que se'ls formulava sobre l'ascensió i per clarificar tots els dubtes que des d'aquí es plantejaven.
A continuació reproduim alguns fragments de la conversa mantinguda ahir nit. Hem deixat al sedàs (però està a l'abast de qui tingui interés) aspectes de la conversa que es desviaven del tema central, així com les felicitacions i temes secundaris, i hem volgut destacar aquelles qüestions que ens apropen a imaginar-nos una miqueta més com va ser la vida al camp base i durant l'ascensió.
Evidentment el recull perd tota l'espontaneitat i tot el caliu que es va formar durant el xat, però es que aquest sistema de comunicació només té sentit en el moment que es viu. Per altra banda, moltes de les preguntes o respostes són força abreujades o telegràfiques... és aquest l'inconvenient de mantenir una conversa a temps real a través d'un teclat.
*** L'ordre de les preguntes o respostes en algun moment han estat variats d'ordre per tal de donar-hi un sentit més lineal, coherent i amè.


Notícies Ackon-cauak '97

[e-mail]

Podeu contactar amb l'expedició a través del correu electrònic.