caparxiu.gif (13580 bytes)

31/1/98

triangle.gif (159 bytes) Doble menció al Premi Innova. La Web d'Arenys i VilaWeb-Arenys, conjuntament amb tota l'estructura de VilaWebs locals, van ser distinguides amb dues mencions especials del Jurat del Premi Innova a la Nit de la Comunicació Local que es va celebrar ahir a Sant Feliu de Llobregat.
La menció va destacar la ' Web d'Arenys de Mar, amb tradició de pioners de la comunicació, un espai participatiu que ha integrat nous suports com l'àudio i el video'. I va destacar de VilaWeb, 'l'excel·lent iniciativa de les VilaWebs Locals. Més de 40 localitats ja disposen d'un accés personalitzat a Internet gràcies a aquesta iniciativa'.
El programa 'La Marató d'Arenys' de Ràdio Arenys va entrar en els prefinalistes del Premi Rosalia Rovira. La pàgina web de la Nit de la Comunicació Local recull el llistat de guanyadors i finalistes.

triangle.gif (159 bytes) Informació del Parc Natural LA Diputació ha inaugurat, aquest matí, dos punts d'informació i atenció al públic del Parc Natural d'El Montnegre i El Corredor. Un dels punts és a la Plaça de la Concòrdia a Tordera i l'altre l'antic Hostal Vell d'Hortsavinyà. En aquest segon punt, al cor del Montnegre, s'oferirà als visitants un audiovisual de gran format sobre el Montnegre. Una bona excusa per fer-hi una visita aquest cap de setmana!

triangle.gif (159 bytes) Mostra de Contes Curts Il·lustrats 152 treballs d'alumnes de totes les escoles d'Arenys han participat a la vuitena convocatòria de la Mostra de conte curt il·lustrat. Aquesta tarda, a la Biblioteca, es faran públics els noms dels guanyadors de les divereses categories d'aquest certàmen. Des d'avui i fins el 14 de febrer, a la sala d'exposicions de la Biblioteca, hi haurà una expòsició dels originals de la Mostra. Simultàniament s'inaugura l'exposició 'A Sang: Literatura de terror', una mostra feta arran del centenari de la publicació del llibre 'Dracula'.

30/1/98

triangle.gif (159 bytes) Premis de Comunicació Local Aquesta nit es fa a Sant Feliu de Llobregat una nova edició la Nit de la Comunicació. En el decurs d'aquesta festa la Diputació de Barcelona entrega els premis de la Comunicació Local. Ràdio Arenys ha aconseguit quatre vegades algun dels premis Rosalia Rovira d'emissores municipals. L'any passat La Web d'Arenys va ser un dels tres finalistes de la primera edició de premi Innova de noves tecnologies. Aquest any s'ha tornat a presentar al premi.
A partir de les nou de la nit es podrà seguir la transmissió de la festa des de la plana especial que farà el seguiment informatiu de l'acte.

29/1/98

triangle.gif (159 bytes) Participació Ciutadana Els grups municipals s'han plantejat els propers mesos revisar i actualitzar el Reglament Orgànic Municipal(ROM). El regidor d'IC-EV, Vicenç Martí, proposa que entre les millores s'incrementin els punts que afavoreixin la participació ciutadana a l'activitat municipal. Entre les propostes hi ha la possibilitat que els veïns d'Arenys puguin intervenir en les sessions del Ple.

28/1/98

triangle.gif (159 bytes) 15 plàtans nous a la Riera La regidoria de Media Ambient ha anunciat que avui es plantaran 15 nous plàtans a la Riera. aquest exemplars substituiran d'altres que havien mort o que es trobaven en mal estat. També se'n col·locaran quatre als llocs que ocupaven els arbres malmesos per la rierada de l'any passat mentre es feien les obres de la Riera.
Els nous arbres tenen un diàmetre de 35 a 40 cm. Aquest tamany es considera l'adequat per poder-los sotmetre a tractaments de formació amb l'objectiu que estiguin alineats amb els plàtans ja existents.

triangle.gif (159 bytes) Enquesta d'opinió a Arenys de Munt Treball és el principal que troben a faltar els veïns d'Arenys de Munt a la seva població i també volen un casal de joves, més parcs i places i aparcament pels cotxes. El més joves també reclamen una piscina municipal i més llocs d'oci. En canvi no consideren preocupant el tema de l'habitatge i diu que no necessiten més centres comercials, ni escoles privades.
Aquests són alguns dels resultats de l'enquesta encarregada perl'equip de govern i que han respost 500 veïns. Els enquestats donen una nota d'un 5'56 a l'Ajuntament. L'enquesta també demostra la despreocupació per la política municipal; un 40 per cent consideren a l'equip de govern el grup de l'oposició AMD 2000.
Respecte al cobriment de la Riera els veins creuen, majoritàriament, que cal fer l'obra però que no és prioritària.

27/1/98

triangle.gif (159 bytes) El Pla Intermunicipal s'aprova en Ple El Ple del Consell Comarcal aprovarà avui la seva proposta de pla d'actuació intermunicipal sense que hagi rebut cap queixa o suggeriment dels ajuntaments del Maresme . L'organisme comarcal va presentar, fa un mes, la seva proposta de competències i serveis que pot assumir. Els trenta ajuntaments maresmencs han acceptat aquest pla amb un fred silenci administratiu que fa difícil interpretar si es tracta d'un vist-i-plau o d'una mostra d'escepticisme respecte al paper que juga el Consell Comarcal.

26/1/98

triangle.gif (159 bytes) Ampliació del Poliesportiu El Consell d'Esports ha donat el vist-i-plau a la proposta d'ampliació de l'actual poliesportiu municipal. El projecte s'està redactant i preveu dividir l'actual pista en tres i fer-ne una de nova en un edifici annex que tindrà dues plantes. L'obra costarà a l'entorn de 100 milions de pessetes dels qual l'ajuntament ja en té previstos 82 milions en partides dels pressupostos municipals. El mes de febrer és vol aprovar el projecte tècnic i la regidoria d'esports té ganes de començar les obres immediatament malgrat que des de l'alcaldia no hi ha tant d'optimisme respecte a la data que comencin les obres.

triangle.gif (159 bytes) Una deixalleria per cadascú Els ajuntaments d'Arenys de Mar i d'Arenys de Munt no s'han posat d'acord per fer una deixalleria mancomunada, segons suggeria un pla del Consell Comarcal, i cadascun farà la seva. Segons fonts municipals no s'ha trobat un terreny adequat i de fàcil accés per fer la deixalleria mancomunada i cada ajuntament en farà una de més petita. Arenys de Mar farà a la seva al terreny on hi ha l'abocador municipal del Rial del Frontori. L'Ajuntament Arenys de Munt preveu fer la seva en uns terrenys del Polígon Industrial del Torrent d'en Puig.

25/1/98

triangle.gif (159 bytes) Cartell del Carnaval '98 El treball guanyador del Concurs de Cartells de Carnaval, que ha de servir per anunciar els actes de Carnaval 1998, ha estat enguany del barceloní Josep Gallés i Gros. El premi és de 70.000 ptes. El premi de la votació popular, de 25.000 ptes., per segon any en la vida del concurs, ha coincidit amb l'escollit pel jurat. 43 persones, de 213, el van votar. Aquest any l'exposició dels cartells participants i de disfresses de carnaval s'ha fet al Calisay.

23/1/98

triangle.gif (159 bytes) La Riera serà una Rambla? Els arquitectes Enric Batlle i Joan Roig han presentat a l'Ajuntament la seva proposta d'urbanització de la Riera. Els arquitectes han projectat una gran avinguda que anirà des de l'autopista fins a mar. La proposta fa dos tractaments diferenciats de la Riera. En el tram comprés entre la via del tren i el Calisay preveu un únic carril central pel pas de vehicles, estil boulevard. Des del Calisay i fins a l'autopista la proposta és d'un espai central per vianants i dos vials laterals, estil Rambla de Barcelona. El pressupost de l'obra és de 1.500 milions de pessetes i l'ajuntament encara no té gens clar qui ha de finançar-los.
Coincidint amb aquesta notícia ha aparegut a la web la primera part d'un treball sobre la Riera d'Arenys que està fent l'arenyauta i estudiant de geografia Rafel Muñoz.

22/1/98

triangle.gif (159 bytes) Una escola-taller és la sortida pel Xifré L'única possibilitat per poder fer la rehabilitació de l'edifici Xifré és aconseguir que l'INEM vulgui fer a Arenys una escola-taller. L'Ajuntament ha inclós en el pressupost d'aquest any una partida per cobrir els 41 milions de pessetes que li pertocaria aportar. L'INEM n'haurà de posar 143 milions. Aquestes quantitats són pel finançament de l'escola-taller durant dos anys i podria prorogar-se dos anys més amb un segon projecte que contemplaria cursos de jardineria i urbanització dels entorns del Xifré. La resolució de l'INEM es coneixerà els propers mesos.
Podeu visitar la web de les Escoles Taller i Cases d'Oficis promogudes pels municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona

triangle.gif (159 bytes) Taula Rodona sobre l'Esport. L'Ateneu Arenyenc ha organitzat aquesta tarda una taula rodona amb el regidor d'Esports Zenon Tomas com a convidat principal. La convocatòria és a 1/4 de 7 de la tarda sota el titol 'Novetats a l'Esport Arenyenc'.

21/1/98

triangle.gif (159 bytes) Arenyencs a Cuba. Joan Pau II arriba aquesta nit a Cuba. Aquesta visita oficial del Sant Pare ha aixecat molta més espectació que cap altra viatge del pontifex. La visita a Cuba té moltes més connotacions que les estrictament religioses.
VilaWeb us ofereix un seguit d'enllaços cubans (més avall) i també us convidem a conèixer els llaços entre Arenys i Cuba a partir de la conferència de l'historiador cubà Ernesto Álvarez Blanco que podeu seguir amb Real Audio des d'ATV-Arenys.

19/1/98

triangle.gif (159 bytes) Vint agents de la Guardia Civil participen en un curs de català Vint dels vint-i-vuit agents de la Guardia Civil d'Arenys han començat un curs de català de la Generalitat que s'imparteix dos cops per setmana a l'antiga llotja del Port. El curs durarà fins al mes de juny i acreditarà els alumnes amb els nivells A o B de català, segons el grau d'aprenentatge que assoleixin individualment.
Els últims anys hi ha hagut alguns conflictes entre agents de la caserna i veins d'Arenys per motius lingüístics. A Internet podeu visitar la caserna virtual de la Guardia Civil i la seu del Ministeri d'Interior

18/1/98

triangle.gif (159 bytes) Els Tres Tombs a Arenys de Munt A Arenys de Munt celebra la festa de Sant Antoni Abad i Els Tres Tombs. Com ja es tradicional, durant tot el matí, es fa a la Plaça de l'Església la Fira de Productes del Camp i Artesania. La benedicció dels animals és a la una de la tarda i a la mateixa Fira es pot comprar el típic tortell de Sant Antoni. Els Tres Tombs d'Arenys de Munt se celebren el mateix dia de Sant Antoni però hi ha pocs cavalls. Els organitzadors no han volgut cedir a les exigències de les hípiques de la zona per esglaonar la celebració dels Tres Tombs i que els cavalls puguin passejar cada diumenge a un poble diferent. Per aquest mateix motiu a Arenys de Mar els Tres Tombs es fan diumenge vinent. I Yahoo! que diu dels Tres Tombs?

16/1/98

triangle.gif (159 bytes) Josep Ruaix explica l'ús del guionet El lingüista Josep Ruaix fa aquesta tarda una sessió de treball sobre les noves normes dels guionets. El Servei Municipal de Català ha organitzat la sessió i ha convidat a Ruaix. La inscripció és gratuïta però cal formalitzar-la prèviament a través del SMC (Tel. 795.99.00). La sessió començarà a les cinc de la tarda a la Biblioteca i durarà quatre hores.
Podeu consultar l'últim acord de la secció filològica de l'Institut d'Estudis Catalans sobre 'L'ús del guionet en l'escriptura dels mots formats per composició o per prefixació'.

triangle.gif (159 bytes) Crítiques a les subvencions municipals El regidor d'IC-EV,Vicenç Martí, ha criticat la política de subvencions de l'Ajuntament a les entitats locals i creu que l'equip de govern no té un criteri clar. Segons el regidor, caldria establir uns objectius dels plans de subvencions i exigir uns requisits per concedir-les.

15/1/98

triangle.gif (159 bytes) La Unió Europea invertirà 25 milions al Calisay Els programes FEDER de la Unió Europea portaran més de 1.000 milions de pessetes al Maresme per fomentar el manteniment de la indústria, els serveis i el turisme. La Comissió Europea ha aprovat donarà subvencions del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) en el període de 1997-1999. L'Ajuntament d'Arenys de Mar també rebra una subvenció de 25 milions de pessetes per la rehabilitació de la fàbrica del Calisay. El cost del projecte és de 50 milions de pessetes.

triangle.gif (159 bytes) Contactes pels Jutjats Una representació política municipal, encapçalada per l'alcalde, s'entrevista aquest matí, al Parlament de Catalunya, amb el diputat d'IC-Els Verds, Roc Fuentes. El motiu de la trobada es per exposar-li la situació que s'ha creat al voltant del polèmic trasllat dels jutjats penals d'Arenys de Mar a Mataró. Fuentes és el diputat d'Iniciativa que porta els temes relacionats amb els serveis de Justícia.
Properament la mateixa delegació municipal s'entrevistarà amb els diputats de la resta de formacions parlamentàries seguint el mandant del Ple municipal que va acordar aquests contactes aixó com amb la resta d'alcaldes del partit judicial i la Consellera de Justícia, Núria de Gispert.

14/1/98

triangle.gif (159 bytes) Nova empresa a la Zona Industrial Drassanes Dalmau traslladarà les seves activitats a una nova nau industrial del poligon de Valldegata-Draper. L'empresa necessita més espai per continuar fabricant catamarans de poliester la seva principal línia de producció amb molta demanada en el sector turístic. L'últim catamarà que ha construit té una capacitat per 450 persones i navegarà per Lanzarote. Des de fa més de deu anys Drassanes Dalmau treballa en una finca agricola al costat del peatge de l'autopista. Actualment té 25 persones contractades. Aquesta nova implantació al Poligon Industrial anima la possibilitat que altres empreses ocupin els espais que encara hi ha buits i per edificar. L'Ajuntament està fent gestions davant l'Incasol fer facilitar la implantació de noves empreses.

13/1/98

triangle.gif (159 bytes) Rubirola: El millor alcalde del Maresme El diari El PUNT publica, avui, l'enquesta que ha fet entre 21 periodistes del Maresme per jutjar als protagonistes de l'activitat política de la comarca. L'alcalde d'Arenys, Miquel Rubirola, es consagra com al millor alcalde, ja va ser-ho l'any passat, i Joaquim Rei, alcalde de Calella i president del Consell Comarcal, torna a ser considerat el pitjor polític. Segons EL PUNT, "els ciutadans d'Arenys poden estar orgullosos de tenir, per segon any consecutiu, el millor alcalde del Maresme. Diuen que sap combinar bona gestió i política d'imatge". Les deu distincions que es donen es decideixen a partir d'un questionari que reparteix el diari i que han respost 21 professionals de la comarca.
Els qui no el coneixeu podeu descobrir-lo llegint la transcripció del xat que va fer convidat per VilaWeb-Arenys.

11/1/98

triangle.gif (159 bytes) Naps '98. La Web d'Arenys ofereix el reportatge fotogràfic de la passada Nit de Naps. La crònica fa un distinció entre la Nit de Naps tradicional i la vandàlica.
L'alcalde Miquel Rubirola ha dit que l'ajuntament no portarà al Jutjats a les persones que va identificar com autores de danys durant la Nit de Naps però que els obligarà a pagar els desperfectes. Rubirola va participar ahir, amb napaires i altres representants municipals, a l'especial sobre la Nit de Naps que va fer El Dominical de Ràdio Arenys. Tots els assistents van destacar que cal una reflexió conjunta sobre la Festa per evitar que els problemes es repeteixin.

9/1/98

triangle.gif (159 bytes) El primer Pla Intermunicipal en mans dels ajuntaments El Consell Comarcal ha entregat als 30 ajuntaments dels Maresme un llistat detallat de les competències que pot assumir. Algunes de les actuacions previstes en el Pla Intermunicipal (PIM) ja les desenvolupa el Consell i d'altres proposa assumir-les per delegació dels ajuntaments. Els ajuntaments tenen un mes per presentar els seus suggeriments i objeccions abans que s'aprovi al Pla del Consell i comencin els tràmits burocràtics per la seva entrada en vigor.

7/1/98

triangle.gif (159 bytes) L'ONG Empresaris Solidaris fa la seva primera acció d'ajut Empresaris Solidaris és la primera ONG al Maresme creada per responsables de petites i mitjanes empreses. El seu promotor és l'advocat arenyenc Sebastià Sardiné. La primera inversió solidaria s'ha fet al geriàtric municipal d'Arenys. Empresaris sense Fronteres ha comprat un reproductor de vídeo i subvenciona la projecció de pel·lícules pels avis. Paral·lelament també s'ha donat una cadira de rodes i una cadira de bany a una malalta d'Arenys. Empresaris Solidaris va neixer fa uns mesos i proposa que els seus membres destinin el 0'7% dels beneificis o el 10% de la partida de publicitat de les pimes adguerides als projectes que promou l'ONG.

6/1/98

triangle.gif (159 bytes) Nit de Reis, Nit de Naps Els napaires han complert amb la tradició i , compartint la nit i les escales amb els Reis d'Orient, han deixat els balcons i els carrers plens de naps. Entre les 'bromes' que han fet les colles destaca la dels qui han penjat amb cordes una barca entre els arbres de la Placeta de l'Església. Entre les bretolades hi ha hagut un cotxe cap per avall, vidres trencats i batusses entre colles de napaires i la policia local. Ha estat una nit més violenta que altres i menys dedicada a mantenir una tradició cada cop més distorsionada. A la Web d'Arenys podeu veure el reportatge de la Nit Naps 97.

També hi ha hagut Naps Virtuals! Feu una ullada al Fòrum per veure les accions de les penjacols i a la portada d'Ample 24.

5/1/98

triangle.gif (159 bytes) Nit de Reis, Nit de Naps Alguns joves d'Arenys s'han despertat aquest matí amb cols als seus balcons. És tracta de la resposta, a l'avançada, de les noies de la població a la tradició dels joves d'Arenys de penjar naps la Nit de Reis a totes les dones de la vila. La tradició es segueix a Arenys de Mar i Arenys de Munt. Algunes colles de nois han aprofitat aquesta nit i han anat a buscar (robar), pels camps de Tordera, els naps que penjaran avui. La penjada de Naps comença després d'un bon sopar on s'acostuma a beure força per ajudar a passar el fred. A la Web d'Arenys podeu veure el reportatge de la Nit Naps 97.

També hi ha Naps Virtuals! Feu una ullada al Fòrum per veure les accions de les penjacols i a la portada d'Ample 24.

A Arenys, malgrat els napaires, també hi passen els Reis. A Arenys de Mar la cavalcada surt a les 6 de la tarda des de l'Asil Torrent i desfilarà per la Riera fins a la Plaça de l'Ajuntament. A Arenys de Munt el Reis surten a les set de la tarda des de dalt de la Riera i baixen fins a la Plaça de l'Església. I si voleu sortir a la 'tele', aquest any la cavalcada de Canet té afegit l'alicient de que Televisió de Catalunya la retransmet en directe.  

31/12/97

triangle.gif (159 bytes) Bon i Digital 98 Les campanades a la Placeta, el ball del Calisay, el Concert des de Viena i la competició de salts d'esquí. Això vol dir que acabem d'estrenar un nou any. A tots els qui periòdicament feu una ullada a aquestes planes electròniques us agraïm el vostre suport. Aquest any que estrenem esperem poder continuar ampliant els serveis que oferim i que el nostre treball segueixi mereixent la vostra confiança ;-)
Avui us convidem a repassar l'any 97 i fer previsions pel 98. Respecte a Internet us convidem a visitar el reportatge sobre el debat Que passarà amb Internet el 1998?