caparxiu.gif (13580 bytes)

30/1/99

La Web d'Arenys finalista als premis de la Comunicació Local. Les activitats promogudes per la Web d'Arenys durant l'any passat van ser reconegudes pel Jurat dels Premis de la Comunicació Local de la Diputació de Barcelona que es van atorgar ahir a la nit a Manlleu. La satisfacció de ser finalistes va quedar emboirada per no haver aconseguit el Premi. Des de la creació del Premi Innova, fa tres anys, la Web d'Arenys ja va ser finalista en la primera convocatòria i va rebre una menció especial a l' edició de l'any passat. El Jurat dels Premis va destacar l'activitat cívica i de difussió de la telemàtica que fa la Web d'Arenys a Arenys de Mar.

29/1/99

Les propostes de Carnaval L'ajuntament i les colles que participaven a la rua de Carnaval d'Arenys de Munt han decidit no fer-la aquesta any. Després d'una reunió entre les parts implicades es va acordar no fer la desfilada de comparses. Aquest any només es farà, el diumenge, un carnaval infantil que inclourà un concurs de disfresses.
A la rua d'Arenys de Mar hi ha set comparses inscrites, i es preveu que n'hi hagi unes deu. Un dels fets destacats d'aquest Carnaval és la participació de grups en l'organització dels actes que composen el programa. El Teatre Principal es fa càrrec de l'arribada i l'enterrament. El club de basquet organitza el ball. Un grup de joves el ball de màscares i, com ja es tradicional, els escoltes es fan càrrec de l'escudella de pobres. El programa detallat del Carnaval el podeu consultar a l' Agenda.

28/1/99

Ampliar els jutjats a les Clarisses. L'ampliació dels jutjats està pendent ara de les gestions que ha d'iniciar l'Ajuntament per comprar el solar que està dins la finca de les Clarisses. La Generalitat ja ha aprovat la proposta d'ampliar l'edifici per darrera, amb la condició que només s'aixequin dues plantes i que es respecti el límit dels jardins del Xifré, per no ocupar ni tampar la visibilitat del conjunt de l'edifici colonial. El ple va aprovar ahir la modificació del pla general que permet tirar endavant el projecte, però abans l'Ajuntament haurà de comprar el solar de 395 metres quadrats a les Clarisses. L'alcalde va confiar que les negociacions es tanquin aviat. L'equip de govern també va aprovar la requalificació de la Panificadora com a equipament públic i desqualificar l'Escorxador com a equipament per poder fer-hi pisos. L'oposició va votar en contra i va criticar les negociacions que ha fet el govern i el "conflicte" que han originat amb el constructor que havia comprat la Panificadora i que després no ha pogut fer pisos. El ple també ha aprovat adjudicar les obres d'ampliació del pavelló poliesportiu a l'empresa Pidec, S.A, per un cost de 166 milions de pessetes.

27/1/99

Bilbeny citat al Periódico. La promoció del llibre i les teories colombines de Jordi Bilbeny comença a tenir bons aliats entre els creadors d'opinió. L'escriptor Pau Arenós, vinculat a la factoria d' El Terrat li ha dedicat un artícle a El Periódico. "Brevíssima relació de la destrucció de la Història. La falsificació de la descoberta catalana d’Amèrica" de Jordi Bilbeny, és a de la llista dels "Llibres de 'no-ficció'més venuts", que publica cada setmana el diari AVUI. El llibre de Bilbeny és l'última edició promoguda pels Llibres del Set-ciències. Abans de Nadal es va presentar a Arenys. Abans de Nadal es va presentar a Arenys i la propera presentació es prevista el 18 de febrer a l'Ateneu Barcelonès.

26/1/99

Ofertes per comprar Can Mils. L'Institut Català del Sòl, propietari del polígon Valldegata Draper on hi ha la finca de Can Mils, té cinc ofertes de compra dels terrenys. Els interessats en el solar, que està a peu de la N-II i al costat del Cines Arenys, hauran de pagar més de 210 milions de pessetes. Aquest és el preu de sortida dels terrenys, però s'adjudicarà per un preu superior. Els usos dels terrenys són comercial i industrial, però tindran preferència els inversors que destinin la parcel.la de 12.952 metres quadrats, a usos hotelers o de restauració. L'adjudicatari haurà de respectar la masia de Can Mils i rehabilitar-la per desenvolupar-hi activitats.

25/1/99

Nova Comissió per l'Entesa de la Riera. Diversos grups i col·lectius cívics i polítics que s'oposen a l'obra de cobriment de la Riera d'Arenys de Munt treballaran junts per oposar-se al projecte que l'equip d egovern vol tirar endavant. La nova plataforma opositora ha presentat un manifest on demana que abans de decidir cap obra s'informi i es consulti als ciutadans, es demanin els informes tècnics oportuns i es faci u referèndum. Els arguments primcipals de la CER són de tipus estètic, urbanístic i ecològic.
[Més informació sobre la Riera i els Rials] J.M. Pons i Guri, d'Arenys de Mar Albert Manent ha dedicat a Josep Maria Pons i Guri l'espai 'Erudits d'aquí' que publica al Quadern de Cultura de l'AVUI. La glossa s'intitula 'J.M. Pons i Guri, d'Arenys de Mar' i és una glossa de la vida i l'obra de l'historiador arenyenc.

24/1/99

Bilbeny entre els més venuts. El llibre "Brevíssima relació de la destrucció de la Història. La falsificació de la descoberta catalana d’Amèrica" de Jordi Bilbeny, és el cinquè llibre de la llista dels "Llibres de 'no-ficció'més venuts", que publica cada setmana el diari AVUI . El llibre de Bilbeny és l'última edició promoguda pels Llibres del Set-ciències. Abans de Nadal es va presentar a Arenys i a mitjans de febrer es previst que es presenti a l'Ateneu Barcelonès.

23/1/99

En contra del cobriment de la riera. La Comissió per l'Entesa sobre la Riera d'Arenys de Munt es presenta, aquesta tarda, en públic. El col·lectiu es va crear l'octubre passat per frenar el projecte de soterrament de la riera dins el nucli urbà d'Arenys de Munt i obrir un debat popular. A l'acte de d'avui s'exposaran els objectius i activitats previstes per la Comissió. Entre els col·lectius integrats al CER hi ha ERC, Arenys de Munt 2000, el col·lectiu del Museu Arxiu i l'Associació de Veins Sant Jordi-Aranyó. L'acte es farà a les set de la tarda, a la sala Municipal on també hi ha l'exposició de la PACAAM sobre els arbres que quedaran afectats amb el projecte de canalització i cobriment.
A la Web d'Arenys podeu trobar força informació sobre la riera i els rials d'Arenys.
Els logotips dels 400 anys. A la Sala d'exposicions del Calisay es poden veure els treballs que es van presentar al concurs del logotip "Arenys de Mar, 400 anys". El logotip guanyador el podeu veure a la capçalera de la secció d'Agenda. L'exposició estarà s'obre avui i demà i el proper cap de setmana.

22/1/99

Els escoltes reclamen un local L'Agrupament Escolta Flos i Calcat reclama un local on fer les activitats amb els nois i noies. Fa dos anys que els escoltes es van traslladar de can Menéndez, que es trobava en mal estat, a l'antiga fàbrica de can Montmany. L'entitat ha de pagar el lloguer, fet que li representa una gran despesa. L'alcalde, Miquel Rubirola, va oferir un dels pisos de les cases dels mestres, tot i que encara no són d'ús municipal. Els joves creuen que necessiten més espai i per això convocaran els pares per buscar una solució.
Inventari del patrimoni natural. A Arenys de Munt s'està elaborant un inventari dels arbres monumentals, les fonts i espais d'interès. L'Ajuntament ha encarregat a l'empresa Egam que faci un inventari dels paratges que s'han de preservar. Els plàtans de la riera i els de l'entrada del castell de Can Jalpí, ja estan catalogats. També s'han inclòs 48 fonts que encara ragen avui en dia i 22 arbres que per l'alçada, el perímetre i diàmetre de capçada es consideren monumentals. El treball està obert a les aportacions dels veïns i es podrà consultar al centre d'informació del Parc Montnegre i el Corredor, que es va obrir a la biblioteca. A partir de l'estudi, es faran altres actuacions com itineraris de natura i senderisme.

21/1/99

El Cassà ja és una cooperativa L'escola Cassà s'ha constituït com a cooperativa mixte, de mestres i professors, amb 60 socis fundacionals. La cooperativa, a més de mestres i professors, la integren personal administratiu i de serveis i socis adherits que no tenen perquè haver estat relacionats amb l'escola, però que estan interessats pel projecte. L'òrgan rector s'ha d'acabar de concretar ja que els representants de pares i mestres escollits s'han de repartir els càrrecs.
Lluita presenta una edició pel Maresme Fa unes hores s'ha posat en marxa la publicació 'Lluita Internet, edició del Maresme", primera edició local de la versió electrònica de la revista Lluita. La revista Lluita es editada ininterrompudament des de l'any 1969 per el Partit Socialista d'Alliberament Nacional dels Països Catalans (PSAN), i es present a Internet des de setembre de 1997. L'edició digital de Lluita és una de les pàgines independentistes de referència entre els internautes catalans, tant per la seva periodicitat, com per el contingut de les seves informacions. L'edició del Maresme de Lluita, es marca com a objectius, ésser un mitjà de comunicació utilitzat pels independentistes de la comarca, així com per l'associacionisme en general. Lluita prepara noves edicions comarcal.

20/1/99

Sense aigua al Passeig Xifré Fins aquest migdia els veins del Passeig Xifré estaran sense aigua. La canonada de distribució es va rebenetar, ahiur a la tarda, a la cantonada del passeig i la riera, davant de l'antic hotel Raymond. L'avaria va ser espectacular perquè durant una va estar brollant una gran quantitat d'aigua que inundava part de la carretera N-II. Els tècnics dels serveis d'aigues van tallar el sumministre i aquest matí tenen previst arreglar el tros de canonada feta malbé.

19/1/99

Rubirola, el millor alcalde, segons la premsa. L'alcalde d'Arenys, Miquel Rubirola, ha estat nomenat el millor alcalde del Maresme pels periodistes de la comarca. Aquesta és la tercera vegada, consecutiva, que Rubirola es rep aquesta distinció promoguda des de la redacció del duiari El Punt. En aquesta edició, han votat 20 periodistes dels mitjans de la comarca. Segons remarquen els qui han votat a Rubirola, l'alcalde d'Arenys "està lluny dels alcaldes que es creuen déus i que pensen que són el centre de l'univers" i per definir-lo expliciten que "diu les coses pel seu nom i de bones maneres". Les mateixes votacions han nomenat al mataroní Salvador Milà (IC-EV), el més antipàtic. Paco Frutos (PCE) el millor polític i Ramon Camp (CiU), el pitjor. El més simpàtic és Fermi Manchado (PSC). Joan López (PP), el qui se sap vendre millor a la premsa. El canetenc Josep Isern (CiU), el que més s'equivoca. Joaquim Casabella (CiU), el que pitjor s'expressa. I Lluís Homs (CiU), alcalde de Dosrius, el pitjor alcalde de la comarca.

18/1/99

Pau Judicial. La Consellera de Justícia, Núria de Gispert, ha dit, al diari El Punt, que la generalitat vol posar punt i final al conflicte per la capitalitat judicial del Maresme que enfronta, des de fa anys, Arenys i Mataró. El Departament de Justícia ha optat per una decissió salomònica que passa per mantenir el trasllat dels dos jutjats de l'afer penal d'Arenys a Mataró i crear un tercer jutjat a Arenys. D'aquesta manera la comarca passarà a tenir dues demarcacions judicials independents: la del Maresme Nord, amb la capital a Arenys, i la del Maresme centre i sud, amb capital a Mataró. Actualment el Maresme és una sola demarcació amb dos partits judicials. Perquè això sigui possible la generalitat haurà de sol·licitar al govern de l'Estat una modificació de la Llei de Demarcació i Planta Judicials. Segons la Consellera la proposta es farà arribar a l'executiu central durant el pròxim mes de febrer i es podria aprovar aquest mateix any. La polèmica pels jutjats de l'afer penal va tractar-se en un xat que VilaWeb-Arenys va convocar després del ple on l'Ajuntament d'Arenys refermava la seva posició en contra dels trasllat dels actuals jutjats a Mataró.

17/1/99

Sant Antoni i els Tres Tombs.A Arenys de Munt, la festa de Sant Antoni Abat està completament consolidada. Avui, diumenge, durant tot el matí, hi ha parades d'artesans a la Plaça de l'Església, es farà una mostra de bonsais i es vendran els tradicionals tortells de sant Antoni. A la una del migdia, es faran els Tres Tombs i mossèn Joan Mollerussa, beneirà els animals.
La desfilada dels Tres Tombs, que els darrers anys es feia al capdemunt de la Riera on encara hi havia sorra, aquest no es farà. Els organitzadors diuen que no té sentit fer els tombs a la part alta si el mossèn beneeix els animals davant de l'església i asseguren que baixar pel nou tram cobert és més perillós que abans. Els organitzadors de la cavalcada havien demanat quel'ajuntament aboqués sorra per assegurar el pas dels cavalls però finalment no hi ha hagut cap acord i consideren que "no hi ha interès perquè es faci la festa amb els cavalls". La benedicció dels animals es farà igualment, després de la missa de les dotze, a la placeta de l'església.

16/1/99

Les estadístiques del 98 La Web d'Arenys acaba de publicar les dades estadístiques d'accés a les portades de la web i també a VilaWeb-Arenys durant l'any 1998. La presentació, feta amb diversos gràfics, fa una comparació amb les dades de l'any 97. Aquest informe, amb l'enquesta feta entre els areny@utes, ajuden a conèixer quin són els hàbits dels internautes que és mouen pels espais digitals arenyencs.
Mataró, capital del Maresme? L'enquesta de les edicions maresmenques de VilaWeb tracta sobre el paper de Mataró en relació a la comarca. Creieu que Mataró actua de capital del Maresme? Voleu donar la vostra opinió?

15/1/99

Enric Sierra dirigirà un nou diari de Mataró. El periodista arenyenc Enric Sierra ha rebut l'encàrrec de tornar a posar en marxa la publicació "Crònica de Mataró" que va tancar fa unes setmanes. La nova publicació sortirà dos cops per setmana, dilluns i dissabtes, i tindrà format de diari, 40 planes, quatre de les quals seran en color, i valdrà 150 pessetes. L'empresa Tri Expan Consultors, es qui impulsa aquest projecte. La intenció dels promotors és que la publicació surti a finals de mes. A la nova redacció també s'hi ha incorporat el periodista arenyenc, Federic Cedó, responsable de la revista 'La Rierada'.

14/1/99

Últim adeu a Jordi Palomer. L'Església de Santa Maria ha quedat petita per acollir a tots els arenyencs que han volgut donar l'últim adéu a Jordi Palomer. Des de primera hora del matí, centenars de ciutadans han passat per la capella ardent instal·lada al vestibul del Museu de la Punta. Les germanes de Jordi Palomer, Teresa i Maria de Cervelló, i els seus nebots, eren vetllant el difunt i han rebut les mostres de condol dels seus veins. El funeral s'ha fet a migdia a l'Església de Santa Maria. Hi han assistit els alcaldes d'Arenys de Mar i Canet i el diputat d'Unió Democràtica, Josep Sànchez-Llibre. Jordi Palomer ja reposa al cementiri de Sinera. Palomer va morir la matinada d'ahir a l'hospital de Calella als 80 anys d'edat. Palomer que havia patit fa mesos problemes cardiacs s'havia recuperat, però la recent pèrdua de la seva dona el va trasbalsar profundament. Palomer nascut a Arenys de Mar el 1918 havia estat durant 42 anys professor de l'Escola de Teixits de Punt de Canet de Mar que també va dirigir durant dos anys. Palomer va contribuir molt activament a dinamitzar la vida cultural arenyenca. Actualment era el director del Museu de la Punta al qual s'hi havia dedicat en cos i anima. Va ser cofundador de la Joventut Catalanista d'Arenys de Mar, 1931-1936, del Grup de la Federació de Joves Cristians de Catalunya, 1932-1936, i de l'Agrupació Fotogràfica, entre 1948-1954. La història i el món del tèxtil han estat dues grans passions de Jordi Palomer i els llibres que ha escrit seran el seu llegat. El llibre "La gent del meu carrer", dedicat als seus veins del carrer de la Parera, va ser l'últim llibre de Jordi Palomer, publicat l'any passat pels Llibres del Setciències.

13/1/99

Mor Jordi Palomer i Pons. El director del Museu de la Punta, Jordi Palomer i Pons ha mort aquesta matinada a l'hospital de Calella als 80 anys d'edat. Palomer que havia patit fa mesos problemes cardiacs s'havia recuperat, però la recent pèrdua de la seva dona el va trasbalsar profundament. Palomer nascut a Arenys de Mar el 1918 havia estat durant 42 anys professor de l'Escola de Teixits de Punt de Canet de Mar que també va dirigir durant dos anys. Palomer va contribuir molt activament a dinamitzar la vida cultural arenyenca. Actualment era el director del Museu de la Punta al qual s'hi havia dedicat en cos i anima. Va ser cofundador de la Joventut Catalanista d'Arenys de Mar, 1931-1936, del Grup de la Federació de Joves Cristians de Catalunya, 1932-1936, i de l'Agrupació Fotogràfica, entre 1948-1954. La història i el món del tèxtil han estat dues grans passions de Jordi Palomer i els llibres que ha escrit seran el seu llegat. El llibre "La gent del meu carrer", dedicat als seus veins del carrer de la Parera, va ser l'últim llibre de Jordi Palomer, publicat l'any passat. Els arenyencs podran dir l'últim adeu a la capella ardent que s'obrirà demà, a les nou del matí, al Museu de la Punta. L'enterrament serà a les dotze del migdia a l'església parroquial.
Temes urbanístics a Arenys de Munt. L'equip de govern va aprovar ahir al vespre un nou projecte, que ha redactat la Diputació, per ordenar la travessia de la carretera BV-5031 dins el tram urbà. Les dues actuacions que es projecten, per un cost de 40 milions de pessetes, són davant el poliesportiu i a les noves vivendes de la carretera que va al parc del Lourdes. La urbanització de davant el poliesportiu preveu una cruïlla de semàfors. L'oposició es va abstenir posant en qüestió la necessitat d'aquesta obra. El ple també va aprovar les contribucions especials que hauran de pagar els industrials de la zona de can Bernat per urbanitzar el sector, així com tirar endavant l'adjudicació per subhasta de l'obra. Els grups van aprovar sol.licitar a la Generalitat la condició de municipi turístic.

12/1/99

Les orades a punt de servir. L'empresa Cultimar que explota la piscifactoria d'Arenys està treient cada setmana entre una i dues tones de peix. El gerent de Cultimar, Antonio Marzoa, assegura que a l'estiu es podran treure fins a 230 tones d'orades, el que representarà un increment de feina i poder treure de les gàbies fins a vuit tones per setmana. Marzoa afirma que la piscifactoria comença a produir, després de les pèrdues que van tenir l'any passat, quen un temporal va trencar les xarxes i es van escapar fins a 700 mil peixos. Les pèrdues econòmiques es calculen ara en 250 milions, si les orades s'haguessin venut. El mercat potencial de les orades d'Arenys de Mar és a Catalunya i València. El gerent de la piscifactoria destaca les dificultats que tenen els productors de la mediterrània davant les exportacions massives d'orades provinents de Grècia. Segons explica la producció de les costes gregues rebenta el mercat a uns preus més baixos, fet que dificulta la sortida del peix que es fa a aquí. Marzoa però, defensa la qualitat i la grandària de les orades que es fan a Catalunya i Andalusia, respecte a les que arriben de Grècia. La piscifactoria començarà a probar l'engreix de llobarros el mes d'abril. Aquesta espècie és més delicada i costa més d'engreixar, però representarà un nou mercat.
Pulligan continua creixent. El grup d'empreses tèxtils Pulligan de Canet de Mar ha comprat les marques de banyadors Guillermina Baeza i Lola Escobar. L'operació que ha representat una inversió de 300 milions comportarà la creació de nous llocs de treball. Segons el director de Pulligan, Joan Canals, la confecció i disseny de la roba de bany femenina es farà a Canet. L'empresa confia facturar 700 milions aquest any amb la incorporació de les noves marques. Fa dos anys que el grup va adquirir la firma Meyba, també de roba de bany masculina.
50 anys de romeries. En motiu dels cinquanta anys de la romeria a Montserrat ha sortit al carrer un llibret "Romeria: cinquanta anys d'històries" que recull les anècdotes dels romeus d'arenys de Munt que durant aquest temps han pujat a Montserrat. El llibret, del qual s'han editat 500 volums, mostra les fotografies i els fets més destacats aquest anys en homenatge a tots els romeus.

11/1/99

Jocs Florals de la Nit de Naps. La Web d'Arenys ha publicat el centenar de poemes que van participar als primers Jocs Florals de la Nit de Naps. VilaWeb-Arenys amb les revistes la Rierada i L'Agenda van fer la convocatòria d'aquest certamen poètic amb la intenció d'estimular la creativitat entre els joves que surten a penjar naps i cols la nit de Reis. La poesia de la Nit de Naps es caracteritza pel seu estil groller i amb moltes referències sexuals. La Web d'Arenys ha publicat tots els poemes que s'han rebut, en total un centenar de composicions, alguns d'edicions anteriors. També es pot veure el reportatge fotogràfic de com va ser la Nit de Naps.

10/1/99

11.700 ampolles de xampany buides. Els nois i noies de l'Agrupament Escolta Flos i Calcat han recollit 11.700 ampolles de xampany buides. Els joves van omplir el contenidor del camió fins al capdemunt que tenia menys capacitat que l'any passat, quan en van recollir 13.000 ampolles. Els joves calculen que arribaran a assolir aquesta xifra, ja que tenen un miler d'ampolles guardades en un magatzem i d'altres que han de comptabilitzar en cellers i locals del poble que els hi guarden durant l'any. Aquests diners serviran per pagar part del lloguer dels locals que té l'Agrupament al carrer de les Margarides. Actualment els escoltes negocien amb l'Ajuntament algun sistema per aconseguir un nou local que no tingui un cost econòmic per l'entitat. Aquest any pagaran 1 milió de pessetes de lloguer i l'Ajuntament els subvenciona 600.000 pessetes d'aquesta despesa.
Millores a la B-511. Gisa, l'empresa pública de la Generalitat ha ha redactat el projecte tècnic de les obres que es faran a la carretera B-511, al terme municipal d'Arenys de Munt. La primera actuació serà a 425 metres de carretera a l'entrada des d'Arenys de Mar. L'obra pretén arreglar els bassals d'aigua que es formen al mig de la carretera quan plou. L'altre punt serà a l'alçada del carrer de Lluís Companys on es construiran els talussos del lateral. La Direcció General de Carreteres destinarà 17 milions de pessetes a aquestes obres i es preveu que estiguin llestes en dos mesos.
Objectiu: Obrir els diumenges. Els botiguers d'Arenys de Munt han fet les gestions necessaris per intentar que el poble sigui declarat municipi turístic. D'aquesta manera els comerciants volen regular l'obertura dels seus establiments els diumenges. En principi només poden obrir, els dies festius, les llibreries, les pastisseries i els establiments de restauració. La Generalitat és qui fa la declració de municipi turístic.

9/1/99

Busquen els atracadors del Banc Hispà. La Guàrdia Civil de Calella segueix la pista dels dos joves atracadors que dijous van entrar a atracar a punta de pistola a l'oficina del Banc Hispà de la riera. Els atracadors que anaven amb la cara tapada van entrar pocs minuts abans que es tanqués la sucursal i van agafar un dels empleats com a ostatge, apuntant-li amb la pistola, i obligant als altres treballadors a obrir les dues portes de seguretat. Els encaputxats van enllestir la feina en menys d'un minut i van sortir caminant riera amunt. La policia va rastrejar pocs minuts després el poble però no van trobar els atracadors, que segons els testimonis anaven vestits amb roba esportiva i texans.
El logotip dels 400 anys El logotip dels 400 anys es pot veure al programa d'activitats que ha editat l'Ajunatment el mes de gener, que han fet les dissenyadores Regina Puig i Estíbaliz Framis. El peix de paper fet amb un poema de Salvador Espriu acompanyarà els actes que organitzaran les entitats durant aquest any, amb motiu dels 400 anys de la constitució del primer ajuntament. L'alcalde, Miquel Rubirola, anima als arenyencs a participar dels actes.

8/1/99

Servei d'Alerta Meteorològica. L'Ajuntament s'ha adherit al servei comarcal d'alertes meteorològiques. Aquest servei, anomenat Meteomar, el manté el Consell Comarcal del Maresme i té una xarxa pròpia d'estacions meteorològiques que li permeten fer una previsió constant de l'estat del temps i donar les alertes quan hi ha situacions d'emergència. Un dels compromissos principals del servei és justament l'advertir, via telefònica, de canvis sobtats de temps. Des de la web del Consell Comarcal és poden consultar alguns dels serveis de previsió de Meteomar.

7/1/99

Valoració positiva de la Nit de Naps . L'alcalde, Miquel Rubirola, considera que ha estat positiu el tomb que ha donat la festa de la Nit de Naps. L'alcalde i els responsables de l'àrea de governació han valorat els incidents i els danys produits la nit de Reis. La Nit va ser molt més tranquil·la que altres anys. Malgrat tot, l'Ajuntament actuarà contra els joves que van ser identificats per la Polícia després d'haver trencat algunes jardineres o haver malmés els vidres d'algunes botigues. Els responsables municipals van celebrar la inflexió que s'ha donat a la festa. Aquesta mateixa valoració postiva la van fer les colles de napaires que van considerar que la Nit va ser de les més tranquil·es dels últims anys.

6/1/99

Nits de Naps i Cols. La Nit de Naps ha transcorregut sense incidents remarcables però sense que hagin pogut aturar-se les 'guerres de naps' entre colles. Els grups més joves han protagonitzat les primeres hores de la nit. Aquestes colles es caracteritzen per dedicar-se a voltar pels carrers llençant-se naps però sense seguir la tradició de penjar-los als balcons. L'intent d'erradicar les 'guerres de naps' no ha fructificat però en conjunt, segons les diverses parts, la nit ha estat força tranquil·la. Les colles de noies han tornat a sortir per omplir les parets amb un cartell que criticava la campanya del 'Rasca-rasca' de la Unió de Botiguers. Un grup de napaires ha posat als semàfors de la Riera unes enganxines simulant una cara somrient, al llum verd, i una cara trista, al llum vermell. Com ja es tradicional, també s'han ofert naps a la imatge de la portada de l'Església, . A Arenys de Munt, algunes colles de napaires s'han dedicat a apilar contenidors de brossa a la plaça de l'Església i han atravessat molts de cotxes pels carrers de tot el poble.
A primera hora del matí han aparegut un ase al patí del Calisay. Alguna colla de napaires ha agafat l'animal d'una horta del rial del Sapí i l'ha tancat a l'interior del Calisay. A Arenys de Munt, aproximandament a la mateixa hora, un altre grup de joves ha agafat un altre ase i la lligat a un plataner de la riera, davant del Forn de Can Puig. Els amos dels dos animals els han recollit una estona més tard.
Els Jocs Florals de la Nit de Naps, convocats enguany per primera vegada, han rebut una cinquantena de poemes. La crònica fotogràfica de la Nit podeu trobar-la a La Web d'Arenys

5/1/99

Les colles de noies d'Arenys han sortit aquesta nit a penjar cols a les portes i els balcons dels nois i personatges públics de la població. La campanya 'Rasca-rasca' de la Unió de Botiguers i les zones blaves de la Riera han estat el blanc de bromes i escarni per part de les penjacols. La sortida de les noies es el preludi de la Nit de Naps que se celebr aquesta nit. Les colles de napaires i penjacols han publicat un full que inclou un manifest on es demana que tothom que surti aquesta nit ho faci tranquil·lament. Es pretén, d'aquesta manera, evitar els aldarulls i polèmiques de les últimes edicions de la Nit de Naps. Per fomentar la vessant més creativa s'han convocat un Jocs Florals de la Nit de Naps. Tothom qui vulgui participar-hi ha de deixar els seus poemes a la Llibreria El Setciències o enviar-los, via e-mail, a la Web d'Arenys.

3/1/99

Què demaneu als Reis pel 1999? Potser és una pregunta tòpica però per nosaltres és una excusa per reflexionar sobre el nou any. Aquesta és la Enquesta que plantejem totes les edicions de VilaWeb al Maresme. Voleu donar la vostra opinió?