caparxiu.gif (13580 bytes)

29/10/98

El Ple es manifesta contra els peatges. Un dels acords unànims de la sessió plenaria d'ahir va ser l'adhesió de l'Ajuntament a les propostes de la Declaració de Gelida i ratificar la seva oposició a la proroga de les concessions d'Acesa.
El Ple també va aprovar tirar endavant el projecte de construcció d'una deixalleria. Aquesta obra es farà als terrenys municipals que hi ha a la cruïlla del Rial del Bareu i el Camí de Ronda. El projecte inicial preveia fer una planta mancomunada amb Arenys de Munt però finalment cada municipi tindrà la seva. La planta tindrà farà un tractament diferenciat dels residuus segons les seves característiques: especials -pneumàtics, piles i bateries, neveres amb CFCs...-, vegetals -terres i runes menors- i el habituals de papers, ferralla i cartó. L'obra costarà 19'2 milions de pessetes i compta amb una subvenció de 7 milions del Consell Comarcal.
També es va acordar demanar a la demarcació de carreteres de Fomento la instal·lació d'un semàfor a la N-II, davant de l'Estació per facilitar l'accés a peu pla per damunt de la carretera. Una mitjana de 3500 viatgers agafen cada dia el tren a Arenys i el pas subterrani no té les condicions suficients, ni compleix la normativa de barreres arquitectòniques. El semàfor estarà sincronizat amb els que ja hi ha a l'N-II.
El ple va acordar la declaració de bé cultural d'interès local de les de Can Cabirol, al carrer d'Avall 10, i la torre situada al carrer Ample, 23. Aquestes dues torres s'inclouran al catàleg del Patrimoni Cultural de Catalunya que només tenia indexades la Torre d'en Llobet i la Torre dels Encantats.
L'equip de govern va aprovar, amb l'oposició de PSC i IC-EV pel procediment que es farà la convocatòria, les bases per la contractació de 5 places d'auxiliar d'administració: 3 d'administració general, 1 a Tributs i 1 a la Policia Local. Properament es publicaran les condicions d'aquestes places laborals. L'alcalde va anunciar que convocarà el proper 9 de novembre un ple extraordinari.

28/10/98

150 anys del primer viatge del Tren de la Costa. Avui fa 150 anys del primer viatge oficial a la línia de tren entre Barcelona i Mataró. Va ser un fet que va revolucionar les vides de la gent de la comarca i amb poc temps la de tot el país. El tren de Miquel Biada feia el trajecte en 50 minuts, pràcticament el mateix temps que els actuals trens de rodalies. La millora pels viatgers de l'època va ser molt important ja que aleshores trigaven quatre hores en fer el mateix trajecte en diligència.
Coincidint amb els actes de celebració del 150 aniversari del primer ferrocarril de la península, Vilaweb Mataró organitza, avui, a les 10 del vespre, un xat al servidor de xat de Vilaweb que comptarà amb la presència de l'alcalde de Mataró Manel Mas. Durant aquest xat, l'alcalde contestarà les preguntes dels internautes relacionades amb l'efemèride i altres qüestions que es vulguin plantejar. El xat és moderat i obert a tothom i per poder-hi participar recomanem que es llegeixin les instruccions que trobareu als servidors de Vilaweb
Pels usuaris sense experiència en el funcionament del xat per IRC hi ha disponible una pàgina web des de la qual es podrà seguir el debat sense que calgui instal.lar cap programa ni fer cap canvi a la configuració de l'ordinador; només cal disposar d'un navegador compatible amb Java (actualment la majoria ho són). Els usuaris amb més experiència poden connectar-se directament al servidor vilaweb.com i afegir-se al canal #debats, amb qualsevol dels programes per IRC.

27/10/98

Protestes per l'augment de concessions a Acesa El Ajuntaments i Entitats signants de la Declaració de Gelida es tornen a reunir aquesta tarda per acordar una posició comuna i novés accions després que no fossin escoltades les seves demandes que s'aturés qualsevol negociació sobre els peatges i les concessions de les autopistes catalanes. Els signants de la Declaració consideren que el conveni que divendres passat va ratificar el Consell de Ministres, per allargar cinc anys més les concessions d'Acesa, és pot millorar. La comissió Permanent de la Declaració de Gelida havia demanat que s'aturés qualsevol decissió fins que no s'escoltessin a tots els agents socials.
Els últims dies més ajuntaments i consells comarcals, entre els quals hi ha el del Maresme, s'han adherit al document de la Declaració de Gelida i donen suport a les accions que es facin al seu entorn.
Aquesta tarda, a la ciutat de Tarragona, hi ha una mobilització de les organitzacions veinals en contra de la rebaixa dels peatges d'ACESA. Els veins amenaçen de tancar els accessos de Tarragona i colapasar la ciutat.[consulteu VilaWeb-Tarragona]

26/10/98

Cursos ocupacionals i de lleure. L'Àrea de Promoció Econòmica ofereix diversos cursos de formació ocupacional. Per a majors de 25 anys ha creat un Curs d'Atenció al Clients, amb mòduls específics sobre carnisseria i peixateria. Pel menors de 25 anys es farà un curs de monitors esportius i un d'atenció domiciliària a la gent gran. Cada curs sté 15 places.
Paral·lelament l'Àrea de CUltura ha programat pel mes vinent un seguit de cursos pel temps de lleure i formació artística. El llistat de cursos encapçala l'oferta d'activitat de l'agenda cultural de novembre.
El nou carrer de Sant Francesc. Les obres del carrer de Sant Francesc van començar ahir amb els treballs previs d'aixecament de l'asfalt deteriorat. El projecte s'ha fet donant preferència als vianants respecte als vehicles. Les voreres desapareixeran i tot el carrer tindrà un paviment de tipus mosaic on es diferenciaran els diferents espais per textures i colors. La urbanització d'aquest carrer també preveu refer la xarxa de clavegueram, la del subministrament d'aigua potable i tota la instal·lació elèctrica i telefònica. El cost del projecte és d'11 milions de pessetes.

24/10/98

El peatges baixen però les concessions s'allargen. El Conseller Macias ha confirmat que l'A-19 arribarà fins a Blanes, Lloret i Tossa de Mar l'any 2001. La prolongació de l'autopista del Maresme tindrà un peatge tou. LA Generalitat va presentr, ahir, el projecte, valorat en 10.000 milions de pessetes, per un tram d'uns 15 quilometres.
Aquesta informació ha coincidit amb la confirmació que els peatges d'autopistes baixaran dilluns un 30%. El Govern ha aprovat els descensos d'entre el 10% i el 50% en sis trams de les vies ràpides, bàsicament del Vallès i el Llobregat.
Podeu trobar més informació sobre el tema a: l'Avui i La Vanguardia. La rebaixa dels peatges ha estat a canvi d'una prolongació de les concessions d'Acesa fins el 2001: El Periódico.

Coll Alsina a Los Angeles. El pintor arenyenc Jordi Coll Alsina exposa aquest cap de setmana a una galeria d'art de Los Angeles (EUA). Jordi Coll participa a Art Expo'98-Los Angeles amb una selecció d'artistes catalans representat pel marxant que ja ha fet possible que l'artista arenyenc hagi presentat la seva obra a diverses ciutats del món.

La Bella Helena. Aquest cap de setmana el Teatre Principal torna a presentar la seva producció 'La Bella Helena', de Fènix Teatre, estrenada l'estiu passat. Aquestes dues úniques, i potser últimes representacions, es faran el dissabte, a 2/4 11 de la nit, i el diumenge, a les 7 de la tarda. Aquesta 'Bella helena' es tracta d'una adapatció, dirigida per l'arenyenc Jordi Pons, de l'opereta de Jacques Offenbach amb textos de Peter Hacks.

23/10/98

L'AIA es presenta en societat. L'AIA, l'Associació d'Informadors d'Arenys, es presenta aquesta nit en societat en un acte públic al Caliday. El periodista Pitu Abril i l'alcalde Miquel Rubirola han estat convidats per fer la presentació de la nova entitat i reflexionar sobre la informació local. L'acte de presentació començarà a 2/4 d'11 de la nit a la planta baixa de l'edifici del Calisay. A la mateixa sala hi haurà una mostra de mitjans de comunicació arenyencs, actuals i desapareguts. Per amenitzar la trobada hi haurà un convert de jazz. L'AIA es va constituir el passat mes de julil amb la voluntat de coordinar als diversos mitjans informatius i periodistes arenyencs per vetllar per la qualitat i la llibertat d'informació i fomentar el debat entre la població.

Els dibuixos del Tren. Centenars de nens de les escoles maresmenques, sobretot de Mataró i el Baix Maresme, han fet dibuixos relatius a la commemoració dels 150 anys de l'arribada del tren a Mataró. El dibuixos els van fer els nens i nenes a finals del curs passat. El Consell Comarcal del Maresme, promotor del concurs de dibuix, ha publicat els treballs guanyadors a la seva web.
Podeu trobar més informació sobre la celebració dels '150 anys del tren' a VilaWeb-Mataro.

22/10/98

Enfrontament polític per la informació municipal. Vicenç Martí, regidor d'IC-EV, assegura que l'equip de govern ha donat ordres perquè els funcionaris no li facilitin documentació com fins ara i que l'hagi de sol·licitar per escrit. Per Martí, aquesta reacció es produeix després que denunciés que els Cinemes Arenys no tenen llicència municipal d'obertura. El regidor d'Iniciativa considera que amb mesures d'aquesta mena es vol neutralitzar la feina de l'oposició. El regidor d'urbanisme Benet Maimí ha sortit al pas de les declaracions de Martí i l'acusa de buscar un fals protagonisme. Maimí ha explicat que aquesta mesura per accedir a la documentació s'ha pres per evitar entorpir l'activitat dels serveis municipals.

"Via del tren: què en farem?". Emmanuel Cuyàs, escriptor i director d'EL PUNT, Agàpit Borràs, arquitecte i urbanista, Mercè Sala, exdirectora general de RENFE i Jordi Bellmunt, tècnic del Consell Comarcal del Maresme, participaran al debat que es farà aquesta nit, a les 8, a la sala d'actes del Foment Mataroní. Més informació a VilaWeb-Mataro

21/10/98

Mocions comarcals pel tren i l'autopista. El ple del Consell Comarcal ha aprovat dues mocions referents al servei de rodalies de Renfe i les negociacions dels peatges de les autopistes. El Consell ha demanat a Renfe que revisi la decissió de suprimir 53 trens de rodalies i restableixi la qualitat i frequüència del servei que havia aconseguit els darrers temps.
Respecte a les negociacions sobre els peatges de les autopistes, el Consell s'ha adherit a la Declaració de Gelida, signada fa uns dies per diversos organismes municipals i entitats econòmiques catalanes. La moció del Consell Comarcal expressa el seu malestar per la prolongació de la concessió de l'A-19, fins l'any 2021, i demana que s'incloguin, a les negociacions entre les concessionaries, la Generalitat i l'Estat, aspectes relacionats amb la seguretat i la millora dels enllaços viaris. El Consell també insta a la Generalitat a començar una política per rescatar les concessions.

20/10/98

Les obres del Passeig de Ronda llestes. Abans d'un mes estaran acabades les obres d'urbanització del Passeig de Ronda, l'últim dels carrers que quedava per remodelar a la part alta de la Riera. Les voreres del carrer ja estan acabades i l'urbanització estarà llesta durant el mes vinent. Tota les obres dels carrers d'aquesta zona les ha fet l'empresa Incunart amb un pressupost de 42 milions de pessetes. Les obres també han permés la millora del carrer de Barcelona i de les Doedes.

18/10/98

Els errors de la Riera. L'alcalde Miquel Rubirola diu que ha estat un error no haver estudiat prou bé les conques abans de canalitzar la Riera. En uns declaracions, que fa a l'edició d'avui del diari EL PUNT, l'alcalde reconeix el sentiment de 'fracàs i decepció' que hi ha entre els arenyencs quan veuen que l'aigua continua baixant per damunt de l'obra de cobriment. L'Ajuntament ha encarregat un nou estudi a la Junta d'Aigues per analitzar els cabals.
El regidor d'IC-EV, Vicenç Martí, ha carregat contra la Junta d'Aigues i diu que aquest organisme "manipula i enganya" en els seus informes perquè ja havia fet uns estudis de la conca previs a l'obra. Martí assegura que costarà molts més diners arreglar el que es va fer malament. Una de les solucions municipals és posar més reixes al tram cobert, canalitzar nous trams de carrers i posar més embornals per engolir més aigua. L'ajuntament preveu que aquestes millores costaran uns 318 milions de pessetes. Els embornals ja estaven previstos al projecte inicial però l'actual equip de govern va demanar a la Junta d'Aigues que els suprimís.

Els nous Cines no tenen llicència. Vicenç Martí, regidor d'IC-EV, ha denunciat que els Cines Arenys no tenen llicència municipal d'obertura i malgrat això mantenen una activitat normal. Martí ha intervingut al programa 'El Dominical' de Ràdio Arenys i ha assegurat que la informació oficial que li ha donat el propi ajuntament li confirma que no hi ha permís d'obertura de l'activitat. Martí també ha criticat que l'alcalde assistís a la inauguració del Cines i ha ironitzat respecte als agraïments públics que van fer els propietaris del cinema a l'alcalde.

Els infantils del Principal. Aquesta tarda, a les sis, la Companyia del Magatzem-Canteatre de Tarragona presenta "La comèdia del gall" i "El flautista d'Hamelin". És un espectacle de teatre musical amb cançons, text i acció. Tres peces curtes lligades per un narrador: El popular conte del Flautista de Hamelin, un "mix" de cançó popular i, després, la faula del gall i la guilla que pren forma de "cabaret infantil". Aquest és el primer muntatge que es presenta al cicle "Els infantils del Principal".

Concurs de Pintura Ràpida Vila d'Arenys. La societat cultural del Gran Casino organitza la 24a. edició del concurs de pintura ràpida Premi'Vila d'Arenys'. Aquest any, els organitzadors han recuperat el premi als artistes locals per potenciar la participació dels artistes arenyencs. L'entitat també ha incrementat la dotació econòmica del concurs. El primer premi de pintura a l'oli té una dotació de 70.000 pessetes i el segon de 30.000 pessetes. El primer premi d'aquarel·la rebrà 50.000 pessetes. I el premi a l'artista local serà de 30.000 pessetes. Els concursants s'han inscrit i segellat les teles abans de les 10 del matí i hauran d'entregar els seus treballs abans de dos quarts de dues de la tarda.

17/10/98

Molta participació al Calamarenys. Els restaurants arenyencs ja han cuinat més de 600 quilos de calamars durant els tres primers dies de les jornades gastrònomiques Calamarenys. Més d'un miler d'arenyencs han participat al pica-pica popular que, aquest any, s'ha fet per inaugurar les jornades. Dijous, els organitzadors de Calamarenys van quedar desbordats i van agotar les existències que havien preparat pel tast de plats cuinats amb calamar. Divendres, malgrat el previsible augment de visitants, les existències es van tornara acabar. El pica-pica es va fer a l'interior de l'edifici Calisay, des de les set de la tarda a les 10 de la nit. El restaurants arenyencs continuaran oferint els seus menus de calamar fins el 31 d'octubre.

16/10/98

Un logotip pels 400 anys. L'Ajuntament d'Arenys ha convocat un concurs per escollir el logotip que ha de dfonar una imatge unificada als actes que es celebrin durant l'any 98 per commemorar els 400 anys d'història d'Arenys. El concurs està dotat amb un premi de 200.000 pessetes. Qui vulgui participar-hi pot consultar les bases del concurs.

15/10/98

L'Autopista del Maresme. Ramon Camp, el candidat de CiU a l'alcaldia de Mataró, ha dit que el problema de la carretera N-II al Maresme és culpa de Pasqual Maragall (PSC)perquè "se li van desquadrar els números dels Jocs Olímpics i els socialistes van aconseguir compensar-ho amb els 30.000 milions que costava l'autopista gratuïta".
El ministeri de Fomento ha anunciat que la rebaixa dels peatges pactada amb Acesa podria entrar en vigor aquest dissabte, o el pròxim. Aquesta rebaixa no afecta als peatges del Maresme però si a algunes tarifes de les barreres del Vallès i l'A-7 a la Selva.

14/10/98

Reorganització del servei de rodalies de Renfe. El portaveu de Renfe, l'arenyenc Mariano Palacín, ha assegurat que les properes setmanes la companyia farà un seguiment detallat de la línia C-1 per adaptar el servei a la demanda i resoldre la saturació que s'ha creat amb l'aplicació dels nous horaris d'hivern. Renfe ha retallat el servei de rodalies entre Mataró i l'Hospitalet i ha reduït 53 trens diaris. Des de l'estació de Mataró surten combois cada deu minuts i no cada sis minuts com fins la setmana passada. La reducció va provocar ahir un col·lapse d'usuaris i les queixes han obligat a Renfe a posar més trens. Els nous serveis de Renfe afecten el tram comprés entre Mataró i l'Hospitalet ja que a l'Alt Maresme la reordenació va fer-se fa uns dies. A Arenys el servei afecta als trens que durant el matí sortien de Calella, ara els que venen de Blanes van molt més plens i a partir de Mataró és molt difícil trobar seient. A la reducció de serveis també s'hi ha afegit el conflicte laboral que la companyia de trens manté amb el collectiu d'interventors.

13/10/98

Calamarenys més popular. Les jornades gastronòmiques Calamarenys tindran un nou atractiu amb el pica-pica popular es farà per inaugurar les jornades i perquè tothom pugui tastar la cuina del calamar. Els organitzadors de Calmarenys han previst fer aquesta degustació els dies 15 i 16, al Calisay. El preu de cada degustació serà de 600 pessetes. Catorze restaurants arenyencs participen a aquesta edició de Calamarenys que durarà des del 15 al 31 d'octubre. Durant aquests dies tots els restaurants participants dediquen els seus menus al calamar. Com a l'última edició les pastisseries d'Arenys han preparat un llevant de taula especial per l'ocasió. La pastisseria Marfil presentarà uns vaixells de xocolata farcits de gelat i la pastisseria Danès, uns pastissets emborratxats.

8/10/98

Un camió esclafa un turisme al giratori de les Cinc Sènies. Maria Àngels Canyelles, de 31 anys, veina de Sant Vicenç de Montalt, ha mort aquest matí quan el seu vehicle ha estat embestit per un camió de gran tonatge al giratori de les Cinc Sènies, enfront l'antiga discoteca Experience, de Mataró. L'accident ha estat als volts de 2/4 de 10 del matí quen un camió de València, que circulava per la variant de l'N-II, en sentit Girona, ha entrat a gran velocitat al giratori. El conductor ha intentat portar el camió cap a l'accés de Mataró i ha estat, aleshores, quan el remolc ha començat un moviment lateral cap al vehicle de Maria Àngels Canyelles que estava aturat, esperant entrar al giratori, per anar cap Arenys. El camió, que anava carregat de ferro, ha arrossegat el turisme i ha acabat caient al costat de la via de tren. La conductora del cotxe ha mort a l'acte. El camioner ha quedat atrapat a la cabina d'on ha hagut de ser tret pels equips de rescat, el seu estat és greu. Maria Àngels Canyelles, era de Sant Vicenç i treballava al despatx arenyenc de Ricard Alsina. La cabina del camió ha quedat prop d'una de les dues vies del tren. Aquest fet ha provocat retards de fins una hora al servei de rodalies.

Acord unànim per demanar la gratuïtat de l'autopista. L'Ajuntament d'Arenys de Munt ha aprovat una moció que reclama la gratuïtat de l'autopista A-19 i la seva reconversió en carretera N-II. L'equip de govern i l'oposició arenyenca van pactar una moció conjunta arran d'una primera proposta d'acord feta per Arenys de Munt 2000. La moció demana a la Generalitat que inici els tràmits per lliberar la concessió de l'A-19 i també reclama al govern de l'Estat que comenci a gestionar el trasllat de l'N-II al traçat de l'actual autopista. La proposta inicial de l'A-19 ja era que fos una variant de l'N-II que alliberés el trànsit intern que pateixen els municipis costaners. El ministre de l'època, Saenz de Coscolluela (PSOE), va presentar, a l'Ateneu Arenyenc, l'obra de l'Autopista del Maresme com una carretera lliure de peatge. Les vicisituts de la política d'infraestructures va acabar amb una concessió a Acesa i creant una nova via de peatge.

7/10/98

'Declaració de Gelida' contra els peatges d'ACESA. Setze Ajuntaments, quatre Consells Comarcals, les dues associacions municipalistes de Catalunya, tres cambres de comerç i altres entitats de diferents àmbits van formar ahir un front comú per "reduir i racionalitzar els peatges" amb l'objectiu final d'equiparar la situació de Catalunya, amb moltes vies de pagament, amb la de la resta de l'Estat espanyol, on les autovies configuren gairebé la totalitat de la xarxa viària principal. En un manifest de deu punts anomenat Declaració de Gelida, els firmants constituir un front antipeatges i van mostrar-se en contra de l'últim acord del ministeri de Fomento, la Generalitat i ACESA, perquè consideren que el pacte no comporta "mantenir l'equilibri economicofinancer de la concessió i racionalitzar els peatges, reduint i generalitzant el benefici a tota la concessió". La crònica més detallada de la reunió la podeu llegir a l'Avui.

6/10/98

La negociació dels peatges continua oberta. El ministeri de Foment està disposat a afegir noves compensacions a l'acord per rebaixar els peatges amb la concessionària ACESA. Així ho va confirmar el secretari d'Estat d'Infraestructures i Transports, Albert Vilalta, durant l'entrevista que va tenir ahir amb una comissió del Consorci Xarxa Viària. El diari Avui titula la notícia: "Foment, disposat a afegir noves compensacions en l'acord dels peatges" i La Vanguardia titula: "El Congrés es proposa acabar amb els peatges discriminatoris".

5/10/98

L'Institut a El Periódico. L'edició d'ahir de El Periódico va dedicar un reportatge als premis que han guanyat, les últimes setmanes, els alumnes de l'IES Tres Turons d'Arenys.

Esquerra Republicana vol un referèndum per la riera d'arenys de Munt ERC d'Arenys de Munt vol complir la seva promesa electoral i vol convocar, a finals de novembre, una consulta popular sobre el cobriment de la Riera. Aquest dissabte ja es farà una primera reunió informativa per explicar el projecte entre els veïns. El regidor d'ERC, Josep Maria Pitarque, considera que aquesta és una obra transcendental per al futur del poble i que és necessari iniciarun període d'informació i debat amb els veïns. Pitarque creu que l'enquesta que va encarregar l'equip de govern -on una majoria era favorable al cobriment- no és suficient i vol anar més enllà. L'alcalde s'ha reafirmat, recentment, en la necessitat de tirar endavant el projecte "per no perdre el tren". Ni la plataforma contrària al cobriment (PACAM), ni el grup de l'oposició Arenys de Munt 2000, que sol·licitaven el mateix, han participat en la proposta d'ERC. La iniciativa els ha sorprés perquè s'ha presentat de forma precipitada.

Caldes d'Estrac, termalisme vora la mar. L'Ajuntament de Caldes ha estrenat una web on ofereix tot tipus d'informació i serveis municipals. La web té una estructura molt completa i té previst integrar-hi totes les entitats cíviques i culturals de la població. Dins de la nova web de Caldes hi ha un espai dedicat a l'ampliació del terme del terme municipal. La primera fotografia que il·lustra aquest capitol és de la zona del BAlneari Titus que l'ajuntament de Caldes vol integrar al seu territori municipal.
A l'edició d'ahir de El PUNT, l'alcalde de Caldes, Joan Rangel, assegurava que el "silenci administratiu de la Generalitat sobre el procés de segregació demanat per caldes de territoris d'Arenys i Sant Vicençes pot interpretar com a positiu i favorable a les demandes territorials de Caldes".

4/10/98

Cloenda de les Jornades Independentistes. La projecció de la pel·lícula 'Gràcies per la propina' de Francesc Bellmunt, basada en el llibre del mateix nom de Ferran Torrent, tanca el cicle d'actes de les IV Jornades Independentistes organitzades pel MAPA. A la projecció, a les set de la tarda al Principal, es previst que hi assisteixi Francesc Bellmunt. Les Jornades s'han celebrat des de la setmana passadai hi ha hagut tot tipus d'actes: xerrades, debats, activitats a l'Institut, música i poesia. Podeu conèixer més detalls des de la web del MAPA

Boicot a Telefònica. La conovocatòria de vaga d'ahir dissabte va tenir un important seguiment ciutadà però molt poques webs van tancar els seus serveis. Aquesta segona convocatòria de vaga a Internet s’ha incrementat el seguiment dels usuaris que han recolzat de manera molt majoritària la crida, com ha quedat palès en l’activitat gairebé nul·la a la majoria de les llistes de distribució de correu electrònic. De totes maneres molt poques webs han quedat desactivades. Fins i tot, algunes de les pàgines de les entitats convocants han restat obertes i sense cap referència a la jornada de protesta. A Arenys, la Web d'Arenys, Mediàpolis-Arenys i la web d' Ample 24 van estar tot el dia fora de servei. La resta de webs arenyencs, incloses les que, prèviament, havien anunciat que farien vaga van continuar operatives. VilaWEb-Arenys es va limitar a informar de la convocatòria de vaga.

1/10/98

L'urbanisme protagonista del ple. L'accés a la nova urbanització del Canyadell serà per la urbanització de Les Villes, per evitar que passi pel damunt del manantial d'aigues termals del Balneari Titus. La tramitació d'aquesta urbanització ha estat molt lenta i ha estat necessari modificar el Pla general. Entre d'altres modificacions s'han pres mesures de protecció de l'entorn.
El Ple d'ahir també va decidir ampliar el volum d'edificació del nou aparthotel que es vol construir a l'antic solar de Villa Marcelina. El projecte, valorat en uns 1000 milions de pessetes, preveu la construcció de 57 apartaments i un restaurant-bar.
L'oposició es va abstenir a l'acord de desestimar les al·legacions dels propietaris de l'edifici de l'antiga panificadora, al parc de Lourdes. La requalificació d'aquest espai ha creat una polèmica amb els seus propietaris que l'oposició considera que caldria negociar abans d'encetar una disputa judicial.
Per unanimitat el ple aprovar un conveni amb el Consell Comarcal sobre recollida selectiva de material reciclable. Els regidors van preferir deixar sobre la taula un acord sobre el dictamen de la Comissió d'Estudi de l'Escut d'Arenys, de la Generalitat. La proposta unificadora de la Generalitat de reconvertir l'escut ovalat en un rombe no convenç a ningú. Al capítol de mocions, se'n va aprovar una en contra del trasfuguisme i una altra per reclamar el cobrament de l'IBI de les autopistes.

Música valenciana. Aquesta nit, el cantautor del valencià, Feliu Ventura, cantarà a la Cafeteria Alexia. El concert començarà a 2/4 11 de la nit. Aquest acte s'inclou en el programa de les IV Jornades Independentistes que aquest any són dedicades al País València. El MAPA té unes pàgines web on informa del programa de les Jornades i suggereix una selecció de recursos i adreces d'Internet relacionades amb el País Valèncià.