caparxiu.gif (13580 bytes)

30/11/97

triangle.gif (159 bytes) Desaparegut per la rierada de Canet. El cos de Josep Celaya, l'avi que va arrossegar la rierada de dimecres a Canet, no apareix. Encara es previst que duri un parell de dies la recerca per trobar el cos a mar.

29/11/97

triangle.gif (159 bytes) La caserna de la Guàrdia Civil no té les condicions mínimes per viure-hi. La meitat dels habitatges de la caserna de la Guàrdia Civil d'Arenys no reuneixen les mínimes condicions d'habitabilitat. Així es després d'un informe dels serveis tècnics municipals fent a primers d'octubre. Els tècnics municipals van fer la inspecció arran del despreniment d'una part del sostre d'un dels pisos de la segona planta. L'edifici té més de seixanta anys i pateix greus problemes estructurals. La teulada està molt deteriorada i quan prou hi ha humitats a tot l'edifici. A la caserna hi viuen actualment una quinzena de famílies.

28/11/97

triangle.gif (159 bytes) L'Stella Maris serà un parc de lleure i esport. Els jardins de la finca de l'Stella Maris, situats entre els habitatges de Joan XXIII i la urbanització TT, es convertiran en un espai públic de lleure, amb un parc infantil i una zona esportiva. El Ple ha aprovat per unanimitat un projecte que preveu una inversió de trenta milions de pessetes per aquesta obra. El projecte ha estat consensuat per totes les forces polítiques i va aprovar-se per unanimitat. El diàleg previ que ha existit, en aquest cas, entre l'oposició i l'equip de govern s'ha destacat, per les dues bandes, com un exemple a seguir en el treball municipal.

27/11/97

triangle.gif (159 bytes) No apareix l'avi que va endur-se la rierada de Canet Els equips de rescat han suspès al fer-se fosc la recerca del cos de Josep Celaya, l'home que, ahir al vespre, va arrossegar la Riera de Canet i des d'aleshores es considera desaparegut. Durant tot dia els cossos de salvament han intentat trobar-lo per terra, mar i aire. La família de Josep Celaya ha estat seguit les tasques de recerca i han explicat que aquest veí de Sants (Barcelona), de 72 anys, va venir a Canet a recollir un paquet. La rierada se'l va endur quan travessava per anar a buscar el tren per tornar a Barcelona. Alguns veïns de Canet van ser testimonis, ahir a 3/4 de 7 de la tarda, com l'aigua a Josep Celaya i van ser els qui van avisar a la Policia.
A primera hora de demà els equips de rescat es tornaran a posar en marxa. L'alcalde de Canet ha explicat avui que l'última referència d'un mort a la riera de Canet es remonta a l'any 1642. L'alcalde Rovira és un afamat historiador local.

triangle.gif (159 bytes) Xat amb Escòcia. VilaWeb-Arenys/La Web d'Arenys enceta, aquesta nit, un seguit de xats internacionals amb la diàspora arenyenca. El primer xat convocat és amb la família Pica que viu a Edimburg, capital d'Escòcia. La voluntat d'aquests xats és fomentar el contacte amb els arenyencs escampats pel món i aprofitar per conèixer de primera mà, i en clau arenyenca, les comunitats on viuen. En el cas dels Pica podrem preguntar-los des de l'evolució del nacionalisme escocès fins a les dificultats de conviure amb un fantasma a casa ;-)
Us recomanem que visiteu aquests enllaços d'Edimburg: la revista digital
One Magazine, el famós Edinburg Festival o el International Scotch Whisky Festival. El xat començarà a 2/4 11 de la nit, al canal #arenys del servidor de VilaWeb (vilaweb.com). Per properes convocatòries, ja tenim emparaulats xats amb Irlanda i el nord d'Itàlia. Qualsevol suggeriment és benvingut!

triangle.gif (159 bytes) Un home desaparegut a Canet Els equips de rescat han reprès amb les primeres clarors del dia la recerca de l'home que la rierada va arrossegar, ahir al vespre, a Canet. Alguns veïns de Canet van ser testimonis, a 3/4 de 7 de la tarda, com l'aigua s'enduia un home d'uns 60 anys d'edat, amb cabell blanc, que encara no ha estat identificat.
Els equips de salvament es van posar en marxa tot seguit. La foscor i la pluja que ha caigut tota la nit han dificultat les feines de recerca. Nombrosos voluntaris van col·laborar en aquestes primeres hores de la desaparició. Del port d'Arenys van sortit diverses embarcacions i els bombers hi han establert la base de les seves llanxes amb les quals rastregen el litoral de Canet. Un helicòpter de la Marina Mercat va venir des de València per ajudar a la recerca amb potents reflectors de llum. A les vuit del matí l'helicòpter ja volava intent trobar el cos del desaparegut.
La tempesta que va provocar la rierada va ser especialment intensa a la zona d'entre Calella i Malgrat on va deixar 105 l/m2 d'aigua. A Arenys l'aigua no ha provocat danys malgrat que el Rial de sa Clavella, en trobar-se amb la Riera, ha tornat a sobreeixir.

triangle.gif (159 bytes) Infomataro es presenta en societat. L'ajuntament de Mataró presenta aquesta nit (20h) al Saló de Sessions la seva web. El nou espai digital proporciona informació de la ciutat i dels seus serveis municipals i ciutadans. La web ja funciona des de finals d'octubre.

26/11/97

triangle.gif (159 bytes) Aquesta nit, Ple Ordinari Hi ha 16 punts a l'ordre del dia, a part dels precs i preguntes habituals en una sessió ordinària. L'àrea d'Hisenda proposarà acceptar dos crèdits de la Diputació, per valor de 15 milions de pessetes, destinats a les obres de renovació de l'enllumenat públic. Hisenda també porta al ple la modificació de crèdit, habitual a finals d'any, que reajusta el pressupost municipal. El ple també discutirà la nova ordenança de serveis funeraris. Entre d'altres temes urbanístics és previst que l'ajuntament accepti rebre les obres del nou carrer de Joaquim Ruyra. El Ple començarà a les nou de la nit i serà retransmès, en directe,
per Ràdio Arenys (91.2 FM).

triangle.gif (159 bytes) La Riera de Canet s'endú una persona.Equips de rescat de diversos cossos treballen a la platja de Canet de Mar per trobar una persona que ha desaparegut arrossegada per la rierada que ha baixat aquest vespre. Dos veïns de Canet han vist, a 3/4 de 7 de la tarda, com l'aigua s'enduia un home d'uns 50 anys d'edat que encara no ha estat identificat.
Els equips de salvament s'han posat en marxa tot seguit. La foscor i la pluja que continua caient dificulten les feines de recerca. Del port d'Arenys han sortit diverses embarcacions i els bombers hi han establert la base de les seves llanxes amb les quals rastregen el litoral de Canet. Un helicòpter de la Marina Mercat es desplaça des de València per aportar la llum dels seus reflectors a la recerca. Nombrosos voluntaris també col·laboren pentinant la platja de Canet.
La tempesta que ha provocat la rierada ha estat especialment intensa a la zona d'entre Calella i Malgrat on ha deixat 105 l/m2 d'aigua. A Arenys l'aigua no ha provocat danys malgrat que el Rial de sa Clavella, en trobar-se amb la Riera, ha tornat a sobreeixir.

25/11/97

triangle.gif (159 bytes) Dos segons i... llestos! Dos segons ha trigat a enrunar-se el viaducte de l'A-19, a l'entrada a Mataró. La voladura no ha tingut l'espectacularitat d'altres operacions de demolició semblants. Els dos-cents cartutxos de Goma-2 escampats pels 284 metres de l'estructura de formigó han fet caure el viaducte com si fós una filera de fitxes de dòmino. El públic que s'ha concentrat per veure la voladura ha quedat desencantat per la poca espectacularitat de l'explosió. Immediatament després de l'esfondrament del viaducte un núvol de pols ha cobert tota la zona. A primera hora del matí la zona s'ha tancat al trànsit, des de les 10 i fins a les 3 de la tarda. Un cop acabada la demolició ja han començat els treballs de desenrunament per començar la construcció de l'anomenada Porta Laietana, una nova plaça que constiuirà un accés més digne i vistós a la ciutat de Mataró. A la nota de premsa de l'Ajuntament hi trobareu més detalls.

22/11/97

triangle.gif (159 bytes) I pel cap de setmana?

Medi Natural: Un tast del nostre entorn natural: Visió globalitzada del medi natural arenyenc. Conferència a càrrec de Pere Alsina (biòleg). (Ds. 7 tarda. Biblioteca). Coneguem els nostres rials: Passejada pels rials arenyencs amb el biòleg Manel Teodoro. (Dg. 9 matí. Plaça de les Palmeres)

Teatre: Clàssics de Monti&Cia. Un homenatge al món del clown. (ds.2/4 11 nit. Teatre Principal). Arnau de Rodolf Sirera. XXVI Concurs de tetare amateur Vila d'Arenys (Dg. 1/4 7 tarda. Seràfics)

Cinema el Casal: La boda de mi mejor amigo, Julia Roberts and Co. i La princesa y los duendes, dibuixos-infantil.

Feria d'Abril de Tardor: Al Casino festa andalusa amb actuacións musicals variades. (ds i dg)

20/11/97

triangle.gif (159 bytes) 'Els jutjats penals repartits questionen la comarca', ha afirmat Manuel Mas, alcalde de Mataró, responent al posicionament del Consell Comarcal a favor de que Arenys mantingui un dels dos jutjats del penal. Manuel Mas considera que el Consell 'vol acontentar a tothom i quedar bé' i assegura que aquesta decissió questiona la capitalitat del Maresme. Aquests arguments sobre l'estructura de la comarca van ser debatuts en el xat que dimarts va organitzar VilaWeb-Arenys. Manuel Mas també ha dit que entén la defensa qie Arenys fa dels jutjats. I a Arenys, logicament, la decissió de la institució comarcal ha satisfet a advocats i polítics. Els ajuntaments de Sant Pol i Tordera s'han afegit als de Sant Iscle i Arenys de Munt que ja havien manifestat el seu suport a la continuïtat d'un dels jutjats del penal a Arenys de Mar.

triangle.gif (159 bytes) 'Beure menys' és un nou programa de prevenció de l'alcoholisme en el qual hi participa un metge de capçalera arenyenc, amb quatre altres colegues de la comarca. El pla pretén detectar i tractar des de l'atenció primària les persones que consumeixen massa alcohol. Al Maresme es calcula que hi ha unes 25.000 persones que consumeixen alchol en accés. Arenys de Mar, Mataró, Calella, Premià de Dalt i Pineda són els cinc municipis on hi ha metges que participen en el programa.

19/11/97

triangle.gif (159 bytes) Reobren el dipòsit de detinguts. El titular del jutjat nº1 ha aixecat l'ordre de tancament que fa 21 dies havia decretat contra el dipòsit de detinguts de la Policia Local. El jutge va considerar que els calabossos no reunien les condicions de seguretat i higiene necessàries. El dipòsit continua en la mateixa situació però el jutge creu que no és la justícia qui ha de valorar l'estat de les instal·lacions, sinó el mateix Ajuntament. Paral·lelament, el jutjat nº1 manté obertes diligències per l'agressió que va patir un policia local per part d'un pres i que va ser el desencadenant de l'ordre judicial de tancament.

18/11/97

triangle.gif (159 bytes) Arenys vol mantenir un dels Jutjats El Ple municipal ha aprovat per unanimitat defensar que Arenys mantingui un dels Jutjats del penal i no es traslladin a Mataró com proposa el Departament de JustíciaL'Ajuntament d'Arenys ha elaborat una memòria molt de la Generalitat. completa on exposa un seguit d'arguments pels quals la població vol tenir un dels dos jutjats del penal. Tots els grups polítics van coincidir que aquesta reivindicació cal fer-la a les administracions superiors que tenen potestat en el tema i no es vol fomentar un enfrontament entre municipis. Paral·lelament l'Ajuntament d'Arenys s'ha mobilitzat per recollir l'adhesió dels municipis del seu partit judicial. En aquest sentit ja han donat el suport a les demandes arenyenques els ajuntament de Sant Iscle i d'Arenys de Munt.
VilaWeb-Arenys va organitzar un
xat a continuació del ple i la posterior roda de premsa. El xat va fer-se com una taula rodona i van participar una dotzena d'internautes entre els quals hi havia advocats, polítics locals i ciutadans en general. La transmissió del ple en directe a través d'Internet (mitjançant Real Audio) va ser la novetat tècnica de la jornada. ATV-Arenys, espai d'àudio i video de la Web d'Arenys, va transmetre la sessió plenària i de la roda de premsa. L'emissió va tenir una dotzena de conexions.

17/11/97

triangle.gif (159 bytes) Especial Ple dels Jutjats La Web d'Arenys ha preparat un seguiment informatiu especial del ple extraordinari que, aquesta nit , farà l'Ajuntament d'Arenys per oposar-se al trasllat dels Jutjats del penal a Mataró. Per primera vegada es farà una transmissió del Ple en directe via Internet (amb Real Audio) i tot seguit es farà un xat (IRC), organitzat com una taula rodona, per debatre sobre la polèmica decissió del Departament de Justícia de centralitzar els Jutjats del penal maresmencs a Mataró.
ATV-Arenys, espai d'àudio i video de la Web d'Arenys, transmetrà en directe la sessió plenaria (21.00 h) i la posterior roda de premsa que ha anunciat l'alcaldia. A l'acabar la transmissió començarà (10.00h.) un xat a través del servidor IRC de VilaWeb (Canal #arenys). En aquesta ocasió el xat no té un convidat especial i es preveu que tingui l'estructura de taula rodonaatès que han confirmat la seva presència polítics, advocats, juristes i ciutadans en general.

triangle.gif (159 bytes) Pressió als pescadors. Els pescadors temen que Capitania Marítima els faci pagar cara la seva rebeldia que, la setmana passada, els va portar a la vaga. Antonio Marzoa, patró major de la confraria d'Arenys, diu a El Punt d'avui, que estan rebent amenaces i des de la setmana passada els demanen permisos que fins ara no es tenien en compte. El sector es queixa de la ineficàcia de Capitania Marítima perquè triga a renovar els permisos i els obliga a sortir a mar sense tenir els papers en ordre.

17/11/97

triangle.gif (159 bytes) Llibres de Text Gratuits L'APA del Col·legi Joan Maragall s'ha adherit a la campanya estatal per aconseguir la gratuïtat dels llibres de text. Coincidint amb la celebració de l'assemblea general de l'A.P.A ha començat una recollida de signatures. Les signatures es poden fer a la secretaria del col.legi i a la sala de l'A.P.A. els dimarts de 5 a 7 h. Més informació, a través d'una comunicació enviada al Fòrum.

16/11/97

triangle.gif (159 bytes) Festa de l'Associacionisme Cultural Durant tot el cap de setmana es fa a Arenys aquesta trobada promoguda per la Federació Catalana d'Ateneus i el Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana. L'Ateneu Arenyenc actua com anfitrió. Delegacions de tot Catalunya han vingut a Arenys per participar a la Festa. Davant del Calisay s'ha muntat una Fira d'Entitats. L'historiador Josep Maria Pons i Guri ha fet el pregó de benvinguda a totes les delegacions i els ha relatat la història de les entitats culturals arenyenques d'aquest segle. Tots els participants a la trobada han fet un dinar de germanor a una de les sales nobles del Calisay que s'ha acodicionat especialment per aquesta ocasió.

triangle.gif (159 bytes) Teatre als Seràfics i Titelles al Principal El clàssic de Guimerà 'La Filla del Mar' inaugura aquesta tarda el XXVI Concurs de Teatre Vila d'Arenys. El muntatge el presenten l'Esbart Teatral de Castellar del Vallès. (1/4 7 de la tarda, als Seràfics). El Centre de Titelles de Lleida presenta 'En Patufet' (2/4 7 de la tarda) al Teatre Principal. Preu de l'entrada 600 pessetes.

14/11/97

triangle.gif (159 bytes) "Espais Infinitesimals" de Maria Niubò L'artista badalonina Maria Niubò exposa 'Espais infinitesimals' a Arenys de Mar, a partir d'aquesta tarda, a la sala de la Biblioteca. Maria Niubó està molt vinculada a Arenys on havia donat classes de dibuix i pintura a l'escola La Presentació i posteriorment va dirigir l'Escola d'Arts i Oficis. Aquesta exposició es va poder veure a finals de l'any passat al Museu de Badalona

triangle.gif (159 bytes) Josep Borrell, diputat i exministre socialista, vindrà aquesta tarda a Arenys a explicar com ha defensat el PSC les inversions públiques al Maresme. Els socialistes crítiquen que CiU no va defensar les esmenes socialistes que buscaven més diners pel Maresme als Pressupostos del 98. En el mandat de Borrell va ser quan es van fer les principals obres de regeneració de les platges. L'acte públic es farà a la sala de plens de l'Ajuntament, a 1/4 de 7 de la tarda.

triangle.gif (159 bytes) Mitjans de Comunicació o mitjans de manipulació? és la pregunta que intentarà respondre Jaume Radigales, professors de la Universitat Ramon Llull i crític musical. La conferència es farà a la sala d'actes de la Biblioteca, a les deu de la nit

13/11/97

triangle.gif (159 bytes) Música en viu a l'Alèxia. L'Alèxia Celtic Band debuta aquest dijous al nou espai musical d'aquesta popular cafeteria de la Riera. Darrera el nom d'aquesta banda musical hi ha un duet format pels músics arenyencs Enric Sanmartí i Arrigo Tomasi. El repertori que oferiran és de música celta amb l'Enric a la guitarra i l'Arrigo a l'acordió. El concert començarà a les 10 de la nit.

triangle.gif (159 bytes) Excedents de cupo. L.Garcia i Ramos, A.Pera i Marot i J.Ruiz i Graupera són els tres joves arenyencs que s'han deslliurat de fer la mili al sortir excedent de cupo del sorteig de quintos. Mes de setze mil joves, 141 dels Maresme, s'han estalviat fer el servei militar. La resta podran saber avui quina és la detinació on s'ncorporaran a files. Defensa publicarà la llista de destinacions, a partir de les dues, també ha obert el telefon 902-11.19.97 que a partir de les tres de la tarda donarà informació personalitzada sobre les destinacions.

12/11/97

triangle.gif (159 bytes) Els pescadors tornen a mar Sense haver quedat massa convençuts els pescadors han decidit tornar a la feina després de la reunió que van mantenir les confraries de Catalunya i el País València amb representants de l'administració central i autonòmica. Els pescadors fa temps que reclamen més coordinació entre les administracions del sector i que es redueixin i unifiquin els permisos i tràmits que cal fer abans de sortir a la mar. La Generalitat i el govern central es van comprometre a millorar aquesta coordinació i a estudiar la revisió de les talles mínimes del peix.
Respecte a la vigilància pesquera, el Director General de Pesca, Jordi Miralpeix, va remarcar la voluntat de crear un cos d'inspecció civil, depenent del
DARP i amb el suport dels Mossos, que assumeixi les funcions que ara fa la Guardia Civil. Per vetllar per aquests caords s'ha creat una comissió de seguiment.

10/11/97

triangle.gif (159 bytes) S'escapen les orades i desapareix mitja platja Arenys s'ha endut la pitjor part dels temporals que han castigat les últimes setmanes el litoral del Maresme. L'informe de la Demarcació de Costes del Ministerio de Fomento confirma que Arenys és un dels municipis que ha perdut més platges. Concretament la sorra ha desaparegut entre la desembocadura de la Riera i les roques del Lluc. La platja de la Musclera ha perdut el 50% de sorra. La regeneració d'aquestes platges haurà de ser natural perquè el Ministeri no té prevista cap partida per aquest tipus d'obra en els pressupostos de l'any vinent. La piscifactoria també ha sortit malparada d'aquests últims temporals. Un 30 per cent de les orades que s'hi crien (1,3 milions) podrien haver-se escapat de les seves gàbies. Encara no s'han pogut evaluar els danys que ha provocat el mar a les xarxes. La 'fuga' d'orades s'ha detectat des de fa uns dies per l'increment de captures de les petites barques de trasmall. De totes maneres la pesca de les orades de la piscifactòria no dóna cap guany als pescadors ja que no fan el pes òptim (600 grams) i les peces d'entre 100 i 300 grams és malvenen a 70 pessetes el quilo i en molts casos s'obsequien entre els pescadors

9/11/97

triangle.gif (159 bytes) Terreny per la caserna de la Policia L'Ajuntament ha comprat el solar situat entre la central de Telefònica i el Xifré per construir la seu de la Policia Local. El preu de compra del terreny ha estat de 5.310.000 ptes. L'edifici tindrà una superfície aproximada de 1.000 m2 i disposarà de planta baixa més dos pisos. Inclourà set cel.les individuals, sala de reconeixements, vestidor pels policies, dutxes, serveis, gimnàs, sala per al Forense, armeria, cuina-menjador, despatxos del cap de policia i el regidor de governació, administració i recepció dels ciutadans, a més d'un auditori amb capacitat per a 36 persones.El pressupost reservat per dur a terme la construcció i l'equipament de la nova seu de la Policia Local és de 70 milions de pessetes.

9/11/97

triangle.gif (159 bytes) Sobre el dipòsit de detinguts, l'Alcalde Miquel Rubirola diu, en declaracions al diari El Punt, que la Generalitat ha d'assumir la gestió dels dipòsits de detinguts. Els propers dies l'alcalde té previst entrevistar-se amb la consellera de Justícia i li plantejarà la necessitat de modificar la llei perquè aquesta competència l'assumeixi la Generalitat. Rubirola afirma que els municipis no tenen recursos suficients per mantenir dipòsits on els presos poden estar-hi una setmana. Demà, l'Ajuntament signa la compra dels terrenys on s'ubicarà la futura seu de la policia Local que tindrà uns nous calabossos amb capacitat per set detinguts. La nova caserna serà als terrenys del costat de la central de Telefònica, al Xifré.

8/11/97

triangle.gif (159 bytes) Teatre: La Primera de la Classe, de Rodolf Sirera, és el muntatge teatral que, aquest cap de setmana, presenta la Companyia La Libèl·lula al Teatre Principal. Les dues actrius arenyenques, Gemma Puig i Montse Calopa, interpreten a l'Olga i l'Anna, dues amigues d'estudi que es retroben al cap dels anys... Teresa Verduradirigeix el muntatge. Les representacions són a 2/4 11 de la nit, divendres i dissabte, i a 2/4 de 7 de la tarda el diumenge. L'entrada costa 800 pessetes. Per diumenge vinent, a la tarda, El Principal ha programat titelles.

7/11/97

triangle.gif (159 bytes) Aprovats els diners per acabar la Riera La Comissió prèvia al Ple dels Pressupostos del Congrés ha aprovat l'esmena presentada per CiU que exigia una partida de 1.000 de pessetes pel Pla de Rieres del Maresme. Aquesta partida permetrà acabar la canalització del tram final de la Riera d'Arenys i la d'Alella.També podran començar les obres de Canet, Mongat, Teìà i Tiana. Aquest any 1997 l'Estat també havia previst una partida de 1.000 milions de pessetes per les Rieres però no han arribat.

triangle.gif (159 bytes) Aiguamolls davant del Port El temporal de les últimes hores ha convertit la primera platja en una gran maresma. La barra de sorra que han creat les ones a primera línia de platja ha estancat una gran quantitat d'aigua al damunt de la primera platja. El temporal ja està afluixant. Ahir a la tarda va provocar greus problemes a la circulació de trens amb Barcelona. Alguns viatgers van trigar més de dues hores i dos quarts de Plaça Catalunya a Arenys.

6/11/97

triangle.gif (159 bytes) Protestes pel trasllat dels Jutjats penals a Mataró. L'oposició municipal i els advocats arenyencs han manifestat el suport a l'Alcaldia per promoure accions que mantinguin els dos Jutjats penals a Arenys. Les reaccions contraries a l'avantprojecte de llei del Departament de Justícia per traslladar els dos jutjats a Mataró no s'han fet esperar. L'alcalde Miquel Rubirola considera que "no s'aguanten per enlloc els arguments que justifiquen el trasllat". PSC i IC-EV han coincidint en veure l'asumpte "poc clar". El delegat dels advocats arenyencs, Jordi Salbanyà ha fet pública la protesta del seu collectiu i ha remarcat que "haver deixat oblidat el Xifré ha afavorit la situació actual".

Els arguments del Departament de Justícia per portar els Jutjats a Mataró són que la seu d'Arenys era provisional i que Mataró té molt més motius que justifiquen aquest canvi: nombre d'habitants, millors instal·lacions (nou edifici judicial des del juliol), un nombre més alt de causes i ser capital de comarca. L'Ajuntament d'Arenys que ja ha rebut l'avantprojecte de llei s'oposa frontalment a aquesta decissió i ja anunciat que farà un ple extraordinari per manifestar la seva posició. L'Ajuntament preveu aprovar una moció contra l'avantprojecte de llei abans de quinze dies. Aquesta tarda hi ha ple a Mataró.

triangle.gif (159 bytes) Informe dipòsit detinguts L'Ajuntament ha presentat al Jutjat un informe sobre l'estat del dipòsit de detinguts. L'estudi municipal destaca que cal milorar la higiene i la salunçbritat del calabòs. El titular del Jutjat núm. 1 d'Arenys va ordenar, la setmana passada, a la Policia Local que precintés el seu dipòsit arran d'una denúncia d'un agent de la mateixa Policia.

triangle.gif (159 bytes) Obres a la cruïlla de la N-II i la Riera Aquestes obres preveuen refer el paviment d'aquest tram i renovar els sistemes automatitzats d'activació dels semàfors.

triangle.gif (159 bytes) Web de l'Ajuntament de Mataró. Infomataro.net és el domini que ha escollit l'Ajuntament de Mataró per allotjar la seva web. Aquesta setmana s'ha posat en marxa. Entre els continguts que ofereix hi destaca la informació municipal, amb un servei de notícies mantingut pel servei de premsa, i diverses propostes que intenten buscarla participació i l'opinió del ciutadà. Un sistema de llistes de correu permeten subscripció als serveis de notícies i l'agenda. També és molt complet i detall un plànol de la ciutat. Fins ara l'única informació de Mataró la donava la web MataróCiutat, un dels espais web pioners de la comarca.

5/11/97

triangle.gif (159 bytes) Els dos jutjats penals d'Arenys es traslladaran a Mataró. Això és el que preveu la Generalitat en l'avantprojecte de llei que ja té apunt i que no necessita el vist-i-plau de l'Estat. Els arguments del Departament de Justícia són que la seu d'Arenys era provisional i que Mataró té molt més motius que justifiquen aquest canvi: nombre d'habitants, millors instal·lacions (nou edifici judicial des del juliol), un nombre més alt de causes i ser capital de comarca.
L'Ajuntament d'Arenys que ja ha rebut l'avantprojecte de llei s'oposa frontalment a aquesta decissió i ja anunciat que farà un ple extraordinari per manifestar la seva posició.

triangle.gif (159 bytes) L'Escola Universitària Politècnica de Mataró fa, aquesta tarda, l'acte oficial d'inauguració del curs acadèmic. El conseller delegat de Manufacturas Gassol,Joan Antoni Sanfeliu farà la conferència inaugural. Podeu visitar el servei web de l'EUPM on podreu descobrir les activitats que promouen entre les quals destaca el projecte de Xarxa Ciutadana de Mataró

triangle.gif (159 bytes) La N-II tallada a Mataró les obres de demolició del viaducte de l'antiga sortida de l'A-19 a Mataró han obligat a tallar la carretera N-II en aquest tram. Provisionalment el trànsit es desvia pel Cami Ral.
En aquest indret es previst contruir un sistema de giratoris i una plaça que s'anomenarà Porta Laietana.

4/11/97

triangle.gif (159 bytes) A Sinera, a prop del mar La Visual Teatre estrena, aquesta nit, al Versus Teatre de Barcelona el muntatge teatral 'A Sinera, a prop del mar' basat en textos de Salvador Espriu. La direcció és de Lluís Danés, Gemma Sangerman és l'actriu principal, Anna Marín hi balla i la música és d'Arrigo Tomasi.
L'estrena de la Visual Teatre s'inclou en el cicle Poetes i Profetes que es fa durant les properes setmanes a les sales alternatives de Barcelona. 'A Sinera, a prop del mar' serà a la cartellera del Versus Teatre els dies 4, 5, 11, 12, 18 i 19 de novembre.

triangle.gif (159 bytes) El Textile Trade Centre obre una Fira Virtual Cetemmsa presenta, aquesta tarda, als empresaris tèxtils del Maresme les aplicacions que ha desenvolupat per promocionar la creació tèxtil a través d'Internet. Textile Trade Centre és un projecte comunitari que en els seus inicis ha estat impulsat per empresaris italians i catalans. L'element més espectacular de la Fira Virtual són les animacions en 3D i 2D amb les quals es vol que el visitant passeji entremig dels stands de les firmes que participin a la Fira. En aquesta fase inicial hi ha molt poca representació. Aquestes innovacions tecnologiques són el suport d'una campanya més amplia anomenada 'ModaMataró' que es previst que visiti les principals fires presencials del sector. La presentació es farà, a les sis de la tarda a la seu de la Cambra de Comerç a Mataró

triangle.gif (159 bytes) També en clau europea, avui hi ha convocada (2/4 8 tarda), a la sala d'actes de la Caixa Laietana de Mataró, la conferència 'Avançant cap a l'euro'a càrrecde Ferran Lemus, economista i màster en estudis europeus.

3/11/97

triangle.gif (159 bytes) Accident a la Riera Un vehicle tot terreny ha xocat frontalment contra una de les jardineres que separen els dos carrils de circulació de la Riera. El cotxe circulava direcció Arenys de Munt i ha embestit i volcat una de lesjardineres del davant de la Sala Mercè. Els fets han succeit als volts
de les 11 de la nit.

1/11/97

triangle.gif (159 bytes) Diners per acabar la Riera CiU ha presentat una esmena als pressupostos de l'Estat pel 1998 exigint que el govern destini mil milions de pessetes per les Rieres del Maresme. Aquesta quantitat és la mateixa que el PP ja s'havia compromés a invertir aquest any i no ha arribat al Maresme. Aquesta inversió permetria acabar les obres de les rieres d'Arenys i d'Alella i començar alguns projectes com el de Canet.

L'Ajuntament d'Arenys ja ha el·laborat un informe sobre la rierada de la setmana passada i demana a la Junta d'Aigues que revisi els defectes que s'han detectat a l'obra de cobriment de la Riera.