caparxiu.gif (13580 bytes)

Joves i Sida El muntatge teatral de la Visual Teatre és un dels elements principals de les jornades 'Joves i Sida' que es fan aquests dies a Arenys. Ahir, unes dues-centes persones van assistir a l'estrena d'aquest muntatge escènic que avui i demà podran veure els alumnes de l'Institut. Demà i demà passat es faran un seguit d' actes informatius i de difusió de la malaltia i la seva prevenció.
VilaWeb aporta a aquestes jornades sobre la sida el Memorial Joan Subirats, un espai creat en homenatge a l'arenyenc Joan Subirats, que va patir la sida, fins la primavera de l'any passat. Us recomanem, especialment, llegir el breu dietari que Joan Subirats va escriure les ultimes setmanes abans de morir. En el camp teatral també podeu veure Històries del VIH, una proposta teatral que parla de la sida amb bon humor.

28/11/98

La nova maqueta.Des d'aquest cap de setmana ja funciona la nova maqueta de VilaWeb-Arenys. El disseny s'ha adaptat a la imatge que ja tenia, des d'aquest estiu, l'edició general. El canvi estètic va acompanyat d'importants millores tecnològiques en el sistemes que donen vida a l'estructura de VilaWeb. Aquest cap de setmana anirem fent diverses proves. Us preguem que disculpeu qualsevol problema que pugui sorgir. També ens agradaria conèixer la vostra opinió.

27/11/98

Més diners contra el Mitch. Prop mig de milió pessetes s'han recollit amb les guardioles distribuides per establiments i locals públics d''Arenys. Aquest diners, recollits en petites aportacions econòmiques, s'ingressaran al compte especial creat per Arenys Solidari pels afectats de l'huracà Mitch. La iniciativa de les guardioles va sorgir de tres universitàries arenyenques que han estat qui s'han encarregat de distribuir les guardioles i animar la campanya. Arenys Solidari ha enviat 7.000 dòlars (1 milió de pessetes) a Guatemala per ajudar a fer front als danys produits per l'huracà Mitch. Arenys Solidari ha recollit prop de tres milions de pessetes, sumant-hi les aportacions de les guardioles i el mig milió de pessetes aprovat per l'Ajuntament d'Arenys.
El compte especial d'Arenys Solidari pels damnificats de l'huracà Mitch: el 2100-0029-16-0103328595 de La Caixa. Els internautes que tinguin els seus comptes a La Caixa poden fer-hi una transferència directa des de la mateixa web. També es poden fer transferencies des del Banc de Sabadell. Nosaltres, el directori de VilaWeb, ha dedicat un dels seus primers dossiers a l'Huracà Mitch.

26/11/98

L'alcalde es presentarà a la reelecció? No es tracta d'una pregunta capciosa, ni amb segona intenció. L'alcalde Miquel Rubirola tornarà a optar a l'Alcaldia d'Arenys a les properes eleccions municipals? És una de les preguntes més repetides les últimes setmanes. Miquel Rubirola ha manifestat el seu desig de no tornar a presentar-se però que hi dirà el partit? Encara queden algunes setmanes de coll però caldrà pendre una decissió. Què en penseu? Vilaweb-Arenys us dona l'opció de manifestar la vostra opinió a la secció d'enquesta.

25/11/98

Com volem que sigui la Riera? Una quarantena d'arenyencs han participat a la primera ronda de reunions per discutir l'avantprojecte d'urbanització de la Riera. Ahir a la nit, es va fer l'última reunió d'aquesta prrimera fase de consultes. Els assistents havien pogut consultar el l'avantprojecte dels arquitectes Batlle i Roig. La mobilitats de persones, i l'aparcament i els accessos al port i l'enllaç amb l'A-19 són els temes que han provocat més debat. Les sessions de debat es fan per grups més o menys distribuits segons sectors econòmics i socials. El sociòleg David Tàbara responsable d'aquest treball de consulta està molt satisfet del nivell i la participació d'aquestes trobades. Aquest dijous, a les vuit del vespre, a l'Ateneu, els arquitectes de Batlle i Roig respondran a les preguntes i temes que s'han plantejat en els grups de discussió. VilaWeb-Arenys farà un seguiment especial d'aquesta sessió.
PLe municipal Aquesta nit, a partir de les nou, s'ha convocat el ple ordinari corresponent al mes de novembre. A l'ordre del dia hi predominen els temes d'hisenda i alguns punts de tràmits urbanístics. Des d'Arenys es pots escolar la transmissió, en directe, de la sessió que fa Ràdio Arenys.
Els cinemes d'Arenys no faran vaga aquest cap de setmana. Cines Arenys no s'ha adherit a la vaga convocada pel sindicat CGT per el proper cap de setmana en protesta pel conveni del sector signat darrerament. Els treballadors arenyencs no estan sindicats i tampoc estan subjectes al conveni perquè negocien les seves condicions laborals directament amb l'empresari.
Com volem que sigui la Riera? Una quarantena d'arenyencs han participat a la primera ronda de reunions per discutir l'avantprojecte d'urbanització de la Riera. Ahir a la nit, es va fer l'última reunió d'aquesta prrimera fase de consultes. Els assistents havien pogut consultar el l'avantprojecte dels arquitectes Batlle i Roig. La mobilitats de persones, i l'aparcament i els accessos al port i l'enllaç amb l'A-19 són els temes que han provocat més debat. Les sessions de debat es fan per grups més o menys distribuits segons sectors econòmics i socials. El sociòleg David Tàbara responsable d'aquest treball de consulta està molt satisfet del nivell i la participació d'aquestes trobades. Aquest dijous, a les vuit del vespre, a l'Ateneu, els arquitectes de Batlle i Roig respondran a les preguntes i temes que s'han plantejat en els grups de discussió. VilaWeb-Arenys farà un seguiment especial d'aquesta sessió.

24/11/98

Arenys s'integra a l'ADF-Serralada del Montalt. Agustí Puig, regidor de Medi Ambient, és el representant arenyenc a la recentment constituïda Agrupació de Defensa Forestal-Serralada del Montalt. Aquesta és la cinquena ADF que es crea al Maresme i en formen part els municipis de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Arenys de Mar. Les ADF són organismes creats pel Departament d'Agricultura de la Generalitat i que tenen com objectiu principal la preservació dels espais forestals.
El Pla Intermunicipal del Maresme ja és a punt. Els trenta alcaldes del Maresme es reuneixen avui per conèixer el Pla Intermunicipal del Maresme (PIM) que defineix les competències i serveis que pot desenvolupar el Consell Comarcal del Maresme. El primer intent de discutir el PIM, a inicis d'any, va quedar estroncat al trobar-s'hi nombroses mancances. Des d'aleshores elpla s'ha tornat a redactar i ara caldrà veure que n'opinen les diverses forces polítiques comarcals.

20/11/98

La Generalitat desestima les demandes territorials de Caldes. La Comissió de Delimitació Territorial de la Generalitat va acordar, ahir, informar desfavorablement l'expedient de segregació de part dels termes d'Arenys de Mar i Sant Vicenç de Montalt per la seva agregació a Caldes d'Estrac. L'acord de la Comissió va ser només amb una única abstenció. L'alcalde de Caldes, Joan Rangel, diu a EL PUNT d'avui que la decissió és "absolutament il·legal" i anuncia que hi recorrerà en contra. L'acord ha estat rebut amb satisfacció a Arenys i Sant Vicenç.
La Generalitat tanca un geriàtric de Caldes. El Departament de Benestar Social de la Generalitat ha ordenat el tancament de la residència geriàtrica Los Ángeles, a Caldes d'Estrac, després que una inspecció hi descobrís residents dormint -alguns amb matalassos a terra- als lavabos o en altres espais mal condicionats. La inspecció va trobar també alguns ancians incomunicats i va certificar un excés d'ocupació: allotjava 53 residents quan només tenia autorització per a 44. La notícia es portada del diari Avui.
Augmenta la participació i USTEC-STES guanya les eleccions sindicals de l'ensenyament. Després de la seva unificació el sindicat USTEC-STES s'ha consolidat com la primera força del sector de l'ensenyament al Maresme i al conjunt de Catalunya. CCOO ha perdut l'hegemonia que havia mantingut durant dotze anys. Al Maresme, ahir a la tarda, van votar 1550 mestres, dels 2453 que hi havia censat. La participació va augmentar un 13% respecte a l'anterior convocatòria electoral. Avui les eleccions són a les universitats.

19/11/98

Els perills de les rieres. Els fills de Josep Celaya, mort arrossegat per la riera de Canet a finals del novembre passat, han creat una web per advertir als turistes dels perills de les rierades del Maresme. Els familiars de Josep Celaya mantenen una intensa batalla legal amb les administracions, i en especial l'Ajuntament de Canet, perquè consideren que no fan prou en la prevenció dels perills de les rieres. Per complir la seva missió d'advertir als turistes, la web està escrita en espanyol, anglès, francès, alemany, italià i rus. Les pàgines inclouen algunes fotogràfies extretes de la premsa i de l'espai dedicat a la riera a la Web d'Arenys. El fill Josep Celaya ha fet diverses intervencions al Fòrum de Vilaweb. En aquest mateix espai podeu trobar la Crònica de les Jornandes sobre les Rieres, celebrades a Arenys el passat mes d'abril.

18/11/98

Millores a la línia de rodalies. Els propers dies entraran en servei nous sistemes de seguretat i comunicacions a la línia de rodalies de RENFE. Aquesta és l'última part d'un projecte que ha abastat tota la línia des de l'estació de la Sagrera fins a Arenys. Aquesta última part de l0 l'obra s'ha fet des d'inicis d'any i tanca un projecte que va començar l'any 94 i ha costat 1.600 milions de pessetes.

17/11/98

L'hivern dels xoriguers. Aquest hivern serà clau per poder valorar el projecte de reintroducció del xoriguer a Arenys. Els biòlegs Enric Badosa i Pere Alzina han confirmat que hi ha hagut moltes observacions d'aquest tipus de falcó en el terme municipal d'Arenys. L'èxit de l'experiència s'haurà de valorar la primavera vinent. La tasa de mortalitat, durant el primer any de vida dels xoriguers, es superior al 50% i després caldrà esperar si els que sobreviuen s'aparellen.
Els dos biolègs arenyencs també han fet públic els resultats dels cens de nius d'oreneta cuablanca al nucli urbà d'Arenys. L'estudi, fet l'estiu passat, va detectar 204 nius. 58 nius (el 25%) estan situats a l'edifici del Mont Calvari, al Port d'Arenys. El control de la població d'orenetes , apart de l'estudi de l'espècie, és una dada important per detectar possibles trastorns mediambientals. Com a curiositat estadística, Arenys té el triple de nius d'oreneta que Brussel·les.

16/11/98

Recollida de signatures a favor de la Declaració de Gelida Infopista, la Plataforma digital de suport a la Declaració de Gelida, ha començat una recollida de signatures per recolzar les accions que puguin portar a terme els promotors de la declaració. Aquesta campanya de recollida de signatures és impulsada per divereses edicions locals de VilaWeb, entre les quals hi ha la d'Arenys de Mar. Si visiteu la Infopista podeu accedir al formulari per deixar la vostra signatura i participar al Fòrum de debat que s'ha creat sobre el tema.
Nou número de "La Rosa d'Arenys". El PSC ha presentat, aquest migdia, un nou número del seu butlletí "La Rosa d'Arenys" que els propers dies es repartirà a tota la població. L'article principal de la publicació socialista està dedicat a les obres de la Riera. A la presentació del butlletí, els regidors Santi Fontbona i Toni Pera han remarcat que els Pressupostos de l'Estat i de la Generalitat no contemplen inversions a la Riera d'Arenys. Els militants socialistes han assegurat que el seu partit està fent gestions per aconseguir les dotacions econòmiques necessaries per acabar les obres de la Riera.
El PSC també considera que el projecte d'ampliació del poliesportiu municipal és un error i defensen que hauria estat millor fer un segon pavelló.

15/11/98

El Montnegre. Mil anys d'història. Els Llibres del Setciències presenta, aquest migdia, el llibre de 'El Montnegre, una història de mil anys' de Joan Portals. A la presentació, a la Biblioteca, a 3/4 d'una, intervindran el caputxí Cinto Duran, l'alcalde d'Arenys Miquel Rubirola i l'autor. El llibre ja s'ha presentat a Mataró, Sant Celoni i Barcelona i les properes setmanes es presentarà a Vallgorguina i Sant Esteve de Palautordera La bona acceptació del llibre ja ha fet que Els Llibres del Setciències estiguin preparant una segona edició.

14/11/98

Recollida de signatures a favor de la Declaració de Gelida Infopista, la Plataforma digital de suport a la Declaració de Gelida, ha començat una recollida de signatures per recolzar les accions que puguin portar a terme els promotors de la declaració. Aquesta campanya de recollida de signatures és impulsada per divereses edicions locals de VilaWeb, entre les quals hi ha la d'Arenys de Mar. Si visiteu la Infopista podeu accedir al formulari per deixar la vostra signatura i participar al Fòrum de debat que s'ha creat sobre el tema.

13/11/98

Discutint el projecte d'urbanització de la Riera. Una cinquantena d'entitats i associacions arenyenques s'han incorporat al procés de discussió del projecte d'urbanització de la Riera. Ahir és va fer la tercera i última reunió informativa del procés de consulta ciutadana de l'ordenació de la Riera. A partir d'ara els qui s'han interessat per aquest procés començaran a discutir el projecte. El promotors d'aquesta consulta han creat cinc grups de treball que agrupen diversos sectors: El Port (G1), Activitat econòmica, comerç i turisme (G2), Centres culturals i ensenyament (G3), Associacions de veïns (G4) i Altres entitats i ciutadans a títol individual (G5). La setmana vinent aquests grups discutiran el projecte i el 26 de novembre i haurà una sessió amb l'arquitecte que ha fet l' avantprojecte d'ordenació.

12/11/98

Última sessió informativa sobre l'ordenació de la Riera. Aquesta tarda, a les vuit, hi ha convocada una nova sessió informativa sobre el procés de consulta ciutadana de l'ordenació de la Riera. Aquesta és la tercera i última convocatòria en aquesta primera fase informativa. La sessió és oberta a totes les entitats i ciutadans d'Arenys. La reunió es fa a l'Ateneu.

10/11/98

Més propostes solidàries amb l'Amèrica Central. Aquest proper cap de setmana els locals nocturns d'Arenys oferiran "xupitos solidaris" als seus clients, una fórmula per animar-los a col·laborar amb la campanya de recollida de diners que promou Arenys Solidari. Aquest passat cap de setmana, alguns locals arenyencs ja van fer 'xupitos solidaris' i la recaptació d'aquestes rondes és va destinar als damnificats de l'huracà Mitch. Els propers dies s'instal·laran guardioles a bars, forneries i altres locals públics per recollir petites aportacions econòmiques dels veins d'Arenys. Arenys Solidari ha enviat 3.500 dòlars més cap a Guatemala per ajudar a fer front als danys produits per l'huracà Mitch. Amb aquesta segons tramesa ja s'han enviat 7.000 dòlars (un milió de pessetes). Entre els diners enviats no hi ha el mig milió de pessetes que l'Ajuntament d'Arenys va acordat donar.
L'ONGD ha decidit mantenir destinar aquests primers ajuts a la zona de Guatemala on ja estava promovent projectes de solidaritat. El col·lectiu solidari d'Artà (Mallorca), que també manté projectes a Guatemala i ja ha col·laborat amb altres campanyes arenyenques, va comunicar, ahir, que els diners que estan recollint al seu municipi els ingressaran al compte especial d'Arenys Solidari: el 2100-0029-16-0103328595 de La Caixa. Els internautes que tinguin els seus comptes a La Caixa poden fer-hi una transferència directa des de la mateixa web. També es poden fer transferencies des del Banc de Sabadell. Nosaltres, el directori de VilaWeb, ha dedicat un dels seus primers dossiers a l'Huracà Mitch.
Els impostos municipals pujaran com l'estimació de l'IPC. L'equip de govern va aprovar, amb el vot en contra de l'oposició, PSC i IC-EV, les taxes, ordenances, importos i tributs municipals de l'any 99. L'increment mitjà és d'un 1'8%, segons l'alcalde: "l'augment s'ha fet intentant no superar les previsions fetes per l'IPC de l'any vinent". L'equip de govern ha remarcat el seu compromís en "no incrementar la pressió fiscal però intentar aconseguir que tothom compleixi els seus deures tributaris". El PSC va criticar, en el ple extraordinari, la poca informació que han rebut de les propostes del govern municipal. El portaveu socialista, Santi Fontbona, va insistir que "hi ha increments importants en temes com el cementiri i l'impost de circulació que s'han volgut amagar". El regidor d'IC-EV, Vicenç Martí, també va queixar-se del poc joc que els ha donat l'equip de govern per participar en la proposta de tributs i ordenances per l'any vinent.
L'alcalde Miquel Rubirola, a la roda de premsa posterior al ple, va criticar l'actitut del PSC, "no poden dir que no se'ls escolta i per això no presentar propostes. L'estratègia que van fer servir els socialistes desprestigia la classe política". Rubirola va considerar "coherent i correcte la posició d'Iniciativa". Els dos partits de l'oposició van votar en contra de la proposta de l'equip de govern.
Festa Major de Sant Martí. Avui és Sant Martí patró d'Arenys de Munt, a les 11 del matí es fa l'Ofici Solemne al patró. Com és tradicional hi cantarà la Coral del remei. A la una hi ha sardanes a la Plaça. Al vespre (2/4 de 8) hi haurà concert, a l'envelat, a càrrec de l'Orquestra Selvatana. I la mateixa orquestra tocarà al ball de nit, a l'envelat a partir de 2/4 de 12.
El grup de Teatre del Centre Moral estrena, a les 10 de la nit a la Sala Gran, l'obra "No tot són flors entre roses i clavells", de Nicasi Camps.

10/11/98

Sant Martí: Festa Major d'Arenys de Munt La cantant mataronina Txell Sust amb l'orquestra Vella Dixieland presenten aquesta nit el seu espectacle 'Ragtime' a l'envelat d'Arenys Munt. Es el p`rimer concert que estrena l'envelat de la Festa Major de Sant Martí.La diada del patró és demà, 11 de novembre. Avui, A les 10 de la nit, al Centre Moral hi haurà un concert de fragments d'òpera a càrrec del Quartet de Flautes Travesseres Fu-Mon. I a les 9 del vespre, a la Biblioteca, hi haurà una conferpencia sobre els ocells del Montnegre i el Corredor a càrrec dels biòlegs Tomàs Ballesteros i Artur Degollada.
Arenys Solidari continua recollint ajuts per l'Amèrica Central. Arenys Solidari seguirà els propers dies promovent activitats informatives per recollir fons per ajudar a reconstruir Amèrica Central. L'ONGD arenyenca ja ha enviat 3.500 dòlars a la seva contrapart a Guatemala per ajudar a fer front als danys produits per l'huracà. Arenys Solidari ha obert un compte especial per recollir els fons d'aquesta campanya: el 2100-0029-16-0103328595 de La Caixa. Els internautes que tinguin els seus comptes a La Caixa poden fer-hi una transferència directa des de la mateixa web. També es poden fer transferencies des del Banc de Sabadell. Nosaltres, el directori de VilaWeb, ha dedicat un dels seus primers dossiers a l'Huracà Mitch.

9/11/98

Ple municipal. Aquesta nit, a les nou, hi ha convocat un ple extraordinari a l'Ajuntament d'Arenys. L'ordre del dia inclou l'aprovació de les noves ordenances fiscals i tributs i també l'ordenança general reguladora de preus públics. L'alcaldia també ha inclós un tercer punt per aprovar un ajut de 500.000 pessetes pels damnificats de l'huracà 'Mitch'. Els qui visqueu a Arenys podreu escoltar la sessió a través de l'emissora municipal.

Arenys Solidari continua recollint ajuts per l'Amèrica Central. Arenys Solidari seguirà els propers dies promovent activitats informatives per recollir fons per ajudar a reconstruir Amèrica Central. L'ONGD arenyenca ja ha enviat 3.500 dòlars a la seva contrapart a Guatemala per ajudar a fer front als danys produits per l'huracà. Ahir, el programa de Ràdio Arenys 'El Dominical', va parlar , en directe, amb membres d'Arenys Solidari-Guatemala, que van explicar la situació als seus municipis a la zona Quetzaltenango.
Arenys Solidari ha obert un compte especial per recollir els fons d'aquesta campanya: el 2100-0029-16-0103328595 de La Caixa. Els internautes que tinguin els seus comptes a La Caixa poden fer-hi una transferència directa des de la mateixa web. També es poden fer transferencies des del Banc de Sabadell.

6/11/98

Ja s'ha recollit mig milió El compte especial obert per Arenys Solidari per per Centreamèrica ja ha recollit més de 500.000 pessetes. La ràpida resposta dela arenyencs ha sorprès gratament als membres de l'ONGD arenyencs. Arenys Solidari ha fet una transferència de 3.500 dòlars al seu comte corrent a Guatemala perquè en puguin disposar per les tasques de reconstrucció dels danys de l'huracà Mitch. L'Ajuntament d'Arenys ha comunicat als membres d'Arenys Solidari que farà una aportació de mig milió de pessetes. Aque ajut s'aprovarà al ple extraordinari de dilluns. El compte d'Arenys Solidari és el 2100-0029-16-0103328595 de La Caixa. Els internautes que tinguin els seus comptes a La Caixa poden fer-hi una transferència des de la mateixa web. Els fons que es recullin a Arenys s'integraran a la campanya i els ajuts que coordini el Fons Català pel Desenvolupament.

5/11/98

Vermut solidari amb Centreamèrica. Arenys Solidari farà aquest diumenge un vermut solidari amb la intenció de recollir diners per ajudar als damnificats de l'huracà Mitch. L'ONGD arenyenca va acordar, ahir al vespre, fer algunes accions d'urgència. Arenys Solidari farà, diumenge al migdia, un vermut, al patí del Calisay, on s'intentarà donar informació sobre la situació de Centreamèrica i es convidarà a tots els ciutadans a fer aportacions econòmiques. El programa de Ràdio Arenys 'El Dominical' farà un seguiment especial del vermut solidari i intentarà parlar, en directe, amb un dels membres guatemaltencs d'Arenys Solidari.
L'ONGD arenyenca Arenys Solidari ha obert un compte corrent especial, el 2100-0029-16-0103328595 de La Caixa, per recollir diners per enviar a Centreamèrica. Els fons que es recullin a Arenys s'integraran a la campanya i els ajuts que coordini el Fons Català pel Desenvolupament.
Malgrat que les actuacions d'Arenys Solidari es centren a Guatemala, un dels països menys afectats per l'huracà Mitch, unes 2500 famílies de la zona on estava apunt d'iniciar-se un projecte sanitari arenyenc (a la zona de Quetzaltenango) s'han quedat sense casa. La nova situació que el Mitch ha creat a Centreamèrica farà replantejar alguns dels projectes solidaris de l'ONGD arenyenca i reorientar les actuacions del proper any.

Vilaweb posa en marxa una campanya contra els peatges. Les edicions de Vilaweb d'Arenys de Mar, Girona, Granollers, Mataró, Mollet del Vallès, Sabadell, Tarragona i Valls, així com l'edició nacional de Vilaweb, posen en marxa, a partir d'avui, una campanya contra els peatges i de suport a la Declaració de Gelida. Per a la campanya s'ha creat la pàgina http://www.no.acesa.com/ (que estarà activa les properes hores) on a més de la informació que es publica sobre la polèmica s'hi podrà trobar un fòrum de debat i un formulari on poder donar el vostre suport a la campanya contra els peatges. També es podrà capturar un logo perquè tothom que vulgui el pengi a les seves pàgines com a mostra de rebuig a la situació de greuge que viu el país L'arrancada oficial de la campanya serà aquest vespre, coincidint amb el xat d'actualitat que setmanalment i de forma conjunta organitzen Vilaweb, Com Ràdio i La Vanguardia, i que avui tindrà com a convidat a Jordi Carrillo, gerent del Consorci Xarxa Viària, el principal organisme promotor de la Declaració de Gelida.

Escola Taller del Xifré La Generalitat ha comunicat oficialment a l'Ajuntament d'Arenys la concessió de l'escola-taller de rehabilitació "l'antic Hospital Xifré". El pressupost del projecte encara està pendent de confirmar . L'Ajuntament havia valorat el projecte en 107 milions de pessetes. L'escola-taller està prevista per 40 joves que durant 24 mesos podran apendre diferents oficis: 12 paletes, 11 fusters, 8 pintors i 9 de manteniment d'edificis.

Enfrontament polític per la Riera d'Arenys de Munt El projecte de cobriment de la Riera d'arenys de Munt ha dividit els grups polítics municipals. Al darrer ple s'ha aprovat una moció de CiU i PSC per agilitar les obres de soterrament. ERC el tercer soci del govern municipal es va abstenir. La proposta d'Arenys de Munt 2000 i ERC de fer una consulta popular sobre el projecte es va desestimar. L'oposició va criticar que en no s'hagi intentat buscar el consens i s'ha accentua la divisió del poble sobre el projecte.

La renovació del mercat. L'Àrea de Promoció Econòmica, que també porta la gestió del Mercat Municipal, està fent gestions amb diverses cadenes de supermercats que puguin estar interessades en instal·lar-se i participar en la reforma del Mercat Municipal. El projecte es preveu que sigui semblant al que s'ha fet al Mercat de la Concepció de Barcelona. Una primera fase intenta reorganitzar l'oferta existent i fer-la compatible amb l'entrada d'una firma especialitzada en grans superficies i que aportaria els productes complementaris. La reforma de l'edifici també inclouria noves instal·lacions pels venedors i una àrea d'aparcament.

4/11/98

Arenys Solidari amb Centreamèrica. L'ONGD arenyenca Arenys Solidari ha obert un compte corrent especial, el 2100-0029-16-0103328595 de La Caixa, per recollir diners per enviar a Centreamèrica. Els fons que es recullin a Arenys s'integraran a la campanya i els ajuts que coordini el Fons Català pel Desenvolupament.
Malgrat que les actuacions d'Arenys Solidari es centren a Guatemala, un dels països menys afectats per l'huracà Mitch, unes 2500 famílies de la zona de Bocacosta de Sorolla, on estava previst iniciar un projecte, s'han quedat sense casa. Aquesta tarda, es previst que arribi més informació des de Guatemala. La junta d'Arenys Solidari es reuneix aquest vespre per concretar accions de solidaritat que es puguin realitzar a Arenys.

3/11/98

L'oposició torna a carregar contra l'alcalde. Els grups del PSC i IC han denunciat que l'alcalde "els menysprea i els falta al respecte i que cada cop les reunions municipals són més crispades i desagradables". El dos grups de l'oposició, PSC i IC, acusen a l'alcalde de "manipular la documentació que es va presentar a l'últim ple". Segons asseguren, les propostes sobre la deixalleria que van discutir-se a la comissió d'urbanisme van ser diferents que les que es van presentar al ple. Santi Fontbona, portaveu del PSC, va informar que "es demanarà un informe jurídic sobre aquest procediment". Els regidors de l'oposició també van carregar contra el procés de discussió ciutadana del projecte d'urbanització de la Riera. Segons l'oposició "és un fracàs i els ciutadans estan decepcionats".

2/11/98

Els xoriguers d'Arenys. Els biòlegs arenyencs Pere Alzina i Enric Badosa han presentat el balanç del projecte de reintroducció del xoriguer comú (falco tinnunculus) a Arenys de Mar. Aquesta campanya es va iniciar el juny passat i en dues ocasions es van alliberar nou exemplars de xoriguer. Tots ells van tenir diferents sorts segons relata l'informe-balanç el·laborat pels dos biòlegs que van fer el seguiment del procés. El projecte ha tingut una gran acceptació entre els veïns d'Arenys que des d'un bon inici han seguit amb molt d'interès les evolucions dels polls i les seves primeres volades pel cel arenyenc. La Web d'arenys ha creat una pàgina amb l'informe detallat de l'experiència i amb fotografies dels xoriguers.

1/11/98

La Torre dels Encants pot arribar a ser propietat municipal. L'Ajuntament està negociant la compra de la finca de la Torre dels Encantats. L'alcalde Miquel Rubirola creu que els terrenys, qualificats com a rústics i sense cap possibilitat d'edificar-hi, es podrien convertir en una important zona verda de la població. Els primers contactes amb els propietaris ja es van fer l'any 95 però aleshores van demanar 100 milions de pessetes per la propietat. L'Ajuntament va oferir una xifra molt inferior perquè la finca no té cap calor al mercat immobiliari. La Torre està catalogada com a monument d'interès nacional i als terrenys de la finca hi ha soterrat un important poblat ibèr. Els alumnes de l'Institut Tres Turons van demanar, arran d'un treball de curs que van fer de la zona, que l'ajuntament aconseguís la titularitat de la finca. Actualment la propietat està repartida entre varies parts d'una herència.

Ramon Llull i la flama de la nostra llibertat. La revista Lluita, del PSAN, publica en la seva última edició digital la transcripció del parlament que l'arenyenc Jordi Bilbeny va fer a l'Aplec de Bell-Lloc, al Baix Emporda, el passat mes de setembre.