caparxiu.gif (13580 bytes)

31/12/97

triangle.gif (159 bytes) Nit de Cap d'Any al Calisay L'orquestra 'Fuma el Barco', amb notable participació arenyenca, tocarà aquesta nit al ball de Cap d'Any. La festa començarà passada la mitjanit. L'entrada costa 1.500 ptes (1.200 anticipada).
Un dels atractius dels ball d'aquest any és que es farà a les antigues naus de la fàbrica Calisay i serà una bona excusa per visitar alguns espais d del nou edifici municipal.
Per retrobar els origens arenyencs del Calisay podeu visitar la web de Pere Rovira es poden veure les mostres del Gran Licor Calisay i el Licor de Crema de Taronja. Sembla que pere Rovira ha retirat del seu catàleg el Royal Cream Calisay, un invent d'última hora per adaptar al Calisay a les noves tendències de cremes. A la web de Pere Rovira els productes només es poden consultar a la versió castellana.
Exclusiva A Queviures Pere, del carrer Ample, venen ampolletes de Crema de Taronja a 200 pessetes.

30/12/97

triangle.gif (159 bytes) La Christmas Race continua sense vent La popular competició nàutica de Nadal que es fa cada any a Palamós continua amb problemes de vent. Aquesta situació a desafavorit a l'arenyenc Ramon Aixemeno i Xavier Vallés que hi participen a la classe 49er. Fins ahir eren en 4t lloc de la classificació general i ara han baixat al nové lloc. Ahir només van poder sortir els Soling i els 49er. Les classes més lleugeres encara no s'han estrenat. La regata es pot seguir a través del servidor de la Christmas Race '97

27/12/97

triangle.gif (159 bytes) Cinemes amb problemes L'empresari del Cinema Delfos de Pineda ha anunciat que haurà de tancar si no aconsegueix renovar el contracte de lloguer amb el propietari del local que el vol vendre per 60 milions de pessetes. El llogater assegura que no pot arribar a cobrir aquesta quantitat. A Pineda ha sorgit una campanya popular per evitar el tancament del cinema i han extés la seva defensa a Internet.
A Canet, fa unes setmana la sala Miramar va anunciar la seva intenció de tancar portes per problemes econòmics. Ara s'ho han repensat i diuen que continuaran, com a mínim, fins a finals d'agost.
I mentre, a Arenys continuen, a un ritme ralentit, les obres del nou cinema multisales de la Muvisa. L'Ajuntament ha dit, repetides vegades, que s'inauguraran a finals de març però caldrà veure si es compleixen els terminis. Aquest cap de setmana la pel·lícula estrella del cinema Casal és Siete años en el Tibet.

25/12/97

triangle.gif (159 bytes) Els Pastorets i El Poema de Nadal. ATV-Arenys us ofereix els Pastorets de J.M. Folch i Torres i 'El Poema de Nadal' de JM de Segarra. Aquest enregistrament de Els Pastorets són una nova adaptació que han fet Les Veus de Ràdio Arenys i que Ràdio Arenys ha estrenat per Sant Esteve. El Poema de Nadal és l'enregistrament en directe del recitat que va fer, diumenge passat, l'arenyenc Joan Pera. Els dos arxius sonors, en format Real Audio, podran escoltar-se durant totes aquestes festes.

24/12/97

triangle.gif (159 bytes) Treballs artesanals dels avis. Els socis de l'Esplai de la gent Gran exposen aquestes Festes els treballs manuals que han realitzat els darrers mesos. A l'exposició s'hi poden veure des de quadres fins a corbates pintades a ma. Les puntes de coixí ocupen un espai destacat de la mostra que continuarà oberta durant totes les fetes de Nadal al local de l'associació, al Passeig Xifré. A Arenys de Munt, aquest dies, també hi ha una interessant exposició de puntes. A Internet us convidem a visitar la web de l'Associació de Puntaries d'Arenys

23/12/97

triangle.gif (159 bytes) Ha mort en Deri Vives L'exregidor socialista Deri Vives ha mort a causa d'una aturada cardiaca. Deri Vives tenia 48 anys (21/1/49) i era molt popular a Arenys, sobretot, per la seva llarga carrera política. La notícia de la sobtada mort a commocionat Arenys. Deri Vives, militant d'esquerres durant el franquisme, va ser regidor pel PSC durant setze anys, des de la primera legislatura dels ajuntaments democràtics. Durant els primers vuit anys va treballar l'oposició i els vuit anys següents va ser regidor de Governació, Turisme i Promoció Econòmica.
El funeral es faran demà a la tarda, a les quatre, a l'Església de Santa Maria. Des de VilaWeb i la Web d'Arenys manifestem el nostre condol a la família.

22/12/97

triangle.gif (159 bytes) Ampliació del Cementiri L'Ajuntament ha adjudicat a l'empresa J.A Barbany la primera i segona fase de les obres d'ampliació del cementiri. Els treballs començaran a inicis d'any. La primera fase preveu la construcció de 96 nínxols a la part nord del cementiri i té un pressupost de 35 milions de pessetes. La segona fase comprén el tancament de la zona de ponent on es previst fer l'ampliació del recinte del cementiri, també es construiran uns magatzems. El pressupost total de les obres és de 84 milions de pessetes dels quals l'Ajuntament en pagarà 20 milions, la Diputació, 54 milions i la Generalitat, deu milions.

19/12/97

triangle.gif (159 bytes) Pressupost 1998: 1.248.699.212 ptes L'equip de govern ha aprovat amb el vots en contra i dures crítiques de l'oposició el Pressupost Municipal pel 98. El pressupost preveu 204 milions de pessetes en inversions i en conjunt és 110 milions inferior al d'aquest any. IC-EV considera que el procés de discussió dels pressupostos ha incomplert diversos tràmits administratius previs i ha anunciat la possibilitat d'impugnar-los. El PSC també ha criticar que l'equip de govern no ha tingut cap voluntat de consens amb l'oposició i es consideren menyspreats. El regidor d'Hisenda, Manel Calvo, creu que els arguments de l'oposició no tenen fonament i està tranquil perque s'han fet tots els tràmits i reunions prèvies. Calvo ha destacat que els pressupostos inclouen diversos suggeriments fets per l'oposició.
Respecte al pressupost d'inversions (204.5M) es desglosa en: Rehabilitació del Xifré (25M), enllumenat carrers (25M), caserna de la Policia Local (20M), Museus (15M), Zona esportiva i oci Stella Maris (10M), Deixalleria (9M), Camins i Rials (7M), Parcs (6M), Hospital Geriàtric (5M), Cotxes Policia Local (5M), Administració (4M), Jocs Infantils (1.5), Ràdio Arenys (1M).
Qualsevol consulta o aclariment el podeu fer a través de la bústia de l'Alcaldia. I també podeu contactar amb l'oposició: PSC i IC-EV. Vicenç Martí, regidor d'IC-EV, va intentar iniciar, sense massa sort, un debat de pressupostos a través del Fòrum. Potser ara hi ha més arguments per participar-hi?

18/12/97

triangle.gif (159 bytes) Boom constructor al Maresme Un informe fet pel Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona (CAATB) destaca que El Maresme és la comarca barcelonina que té un creixement més alt de construcció d'habitatges. La prolongació de l'A-19, el procés de descongestió de l'àrea metropolitana i la relativa millora del mercat laboral i el poder adquisitiu són elements que el CAATB considera clau en aquest important increment constructor. El primer semestre de l'any 97, s'han construit 2138 habitatges nous al Maresme, un 57 % més respecte al mateix període de l'any 96. Els constructors es queixen que el creixement de la venda no va al mateix ritme.
A Arenys, durant el primer semestre del 97, s'han iniciat 18 habitatges nous i n'han acabat 53.. Unes dades inferiors al mateix període de l'any anterior que van començar a construir-se 77 habitatges i se'n van enllestirse 106. Aquest descens d'activitat és relatiu i en el cas concret d'un poble queda desvirtuat perquè la mostra és només de sis mesos.

17/12/97

triangle.gif (159 bytes) Pilar Velez ingressa a L'Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi La historiadora de l'art, Pilar Velez, directora del Museu Marès i veina d'Arenys, ingressa avui a l'Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi. Pilar Vélez (Barcelona, 1957) es convertirà en el membre més jove de la corporació, dins de la qual, en la secció de pintura, substitueix al desaparegut galerista Joan Anton Maragall. El discurs d'ingrés de Pilar Vélez serà respost per l'artista Montserrat Gudiol, l'única acadèmica durant molts d'anys.
La candidatura de Pilar Vélez va ser presentada per l'actual president de la institució, Joan Bassegoda, i va ser aprovada per unanimitat, cosa no gaire corrent. Podeu conèixer més detalls d'aquest ingrés a l'article que li dedica el diari AVUI.

triangle.gif (159 bytes) Commoció per l'assassinat de Canet Antoni Vives, veí d'Arenys de Munt, que va declarar-se autor de la mort del veí de Canet, Amadeu Bonet, és a la presó Model de Barcelona des de dilluns. A Canet i a Arenys la notícia ha commocionat a la població per la popularitat dels dos implicats. Amadeu Bonet, era conegut amb el seu nom artístic de 'bailaor' de Pepe Reyes. Antoni Vives, de 29 anys, estava en tractament psiquiàtric però no tenia antecedents violents. Vives era molt conegut a Arenys de Munt i Arenys de Mar on es dedicava a penjar cartells i repartir publicitat. A Canet els veins recullen diners per ajudar a pagar l'enterrament de Pepe Reyes.

16/12/97

triangle.gif (159 bytes) Curs de Cooperació Internacional L'ONGD Cooperacció, conjuntament amb L'ONGD local Arenys Soldari, va començar ahir, i es farà durant tres dies, uns cursos de formació sobre cooperació internacional. Un dels cursos està dedicat a joves entre 12 i 17 anys, i es fa a la Biblioteca. L'altre, més especialitzat, està dedicat a persones amb cert coneixements del tema i preten donar continguts més d'aprofundiment en matèria de cooperació internacional. Aquest segon, curs es farà a la nit, al Col·legi J.Maragall.

15/12/97

triangle.gif (159 bytes) La Marató ha recollit 588 milions de pessetes. La xifra oficial del marcador, al final del programa, era de 588.151.673 de pessetes. Les maratons que van fer-se a la comarca, a Arenys de Munt, a Canet i a Argentona, van recollir més d'un milió de pessetes que al final de la nit es van sumar al marcador general. A Arenys de Munt, la marató impulsada per l'emissora municipal, va recollir 506.000 pessetes. En aquestes quantitats no hi incloses les aportacions que els ciutadans del Maresme van fer directament a través del telefon de la Marató, a través del qual es va canalitzar el gruix principal d'aportacions econòmqiues.
A les set de la tarda, a través del servidor de xat de VilaWeb, es va mantenir un conversa amb Pep Jordana, veí d'Arenys de Munt i membre de la junta de l'Associació Catalana de Fibrosi Quística. El xat va durar dues hores i van participar-hi una dotzena d'internautes. Podeu llegir la transcripció de la conversa.

14/12/97

triangle.gif (159 bytes) Suport a la Marató Els Comediants són els encarregats d'obrir la festa de la Marató de TV3. El grup teatral de Canet actuarà a l'inci de la Marató amb els gegants de Malgrat i Vilassar de Mar. Al Maresme es fan nombrosos actes de suport a la mobilització solidària de TV 3 cap a la Fibrosi Quística i les distròfies musculars. Les emissores municipals de Canet i Arenys de Munt fan, simultàniament a Televisió de Catalunya, les seves maratons radiofòniques. Ràdio Arenys dedicarà la primera part del seu magazine del diumenge a parlar d'aquestes malalties i demanar la solidaritat cap a la Marató.
A Mataró, ahir, van fer un partit de bàsquet de suport a la Marató amb estrelles com Juan de la Cruz, Nacho Solozabal i Loquillo. Argentona fan 24 hores d'actes ciutadans. Van començar ahir, a les 8 de la nit i acabaran aquesta tarda, a les 8, amb un fi de festa amb els Diables d'Argentona.

VilaWeb-Arenys, conjuntament amb tota VilaWeb, també fa una campanya de promoció de la Marató i del telèfon 905 11 12 13. Unes banderoles encapçalen les portades i enllacen amb la web de la Marató. Quan la Marató estigui en marxa, VilaWeb farà un xat sobre el tema a través del servidor (vilaweb.com). El convidat serà Pep Jordana, veí d'Arenys de Munt i membre de la junta de l'Associació Catalana de Fibrosi Quística. El xat començara a les set de la tarda.

13/12/97

triangle.gif (159 bytes) El Set-ciències es renova. La Llibreria El Set-ciències ha redissenyat tota la seva web i ofereixen nous serveis a través d'Internet. Un dels objectius principals de la llibreria és experientar en el camp del comerç electrònic. Inicialment només ofereix una seleccció de llibres, en català i en castellà, ì ofereix la possibilitat de que els internautes els sol·licitin qualsevol títol. Aquest Nadal, per incenntivar les visites a la seva web, ha organitzat un Concurs on es regalaran llibres.

12/12/97

triangle.gif (159 bytes) Urbanització de carrers El ple ha aprovat invertir 42 milions de pessetes per la pavimentació de la zona compresa entre els carrers de Barcelona, Passeig de Ronda, Doedes i un tram de la Riera del Pare Fita. L'obra la farà l'empresa Formigons de Sant Celoni que, últimament, ja ha fet altres obres a Arenys: el carrer d'Avall i els carrers del parc de Lourdes.

11/12/97

triangle.gif (159 bytes) Fallen els sistemes informàtics de la subhasta del peix. El sistema automatitzat que s'ha instal.lat a la llotja d'Arenys per fer la subhasta de peix no acaba de funcionar. Els comandaments a distància que han d'utilitzar els peixeters per comprar els lots que se subhasten no responen correctament. Mentre es revisa el sistema les vendes es continuen fent de forma tradicional, cantant els preus de les caixes a la baixa. La Confraria diu que el problema ja s'ha detectat i que quedarà resolt a principis de de gener. Actualment només es fa la subhasta de la tarda, perquè fins al 15 de gener hi ha veda de peix blau.
Podeu veure l'ambient de la subhasta al reportatge d'en Pep Quintana a ATV-Arenys.

11/12/97

triangle.gif (159 bytes) L'ampliació i el trasllat dels Jutjats La Consellera de Justícia ha assegurat a l'Ajuntament que el trasllat dels Jutjats penals a Mataró no es farà efectiu fins que l'ampliació de la seu arenyenca no estigui llesta. La Generalitat s'ha compromès a començar les obres d'ampliació i millora de l'edifici del carrer de Santa Clara durant el segon semestre de l'any 98. La Conselleria també ha ratificat que cedirà al municipi els mòduls prefabricats que provisionalment allotgen alguns jutjats. L'Ajuntament preveu cedir aquests mòduls als serveis de Creu Roja i de Protecció Civil.

10/12/97

triangle.gif (159 bytes) Queixes dels funcionaris dels Jutjats. Els funcionaris judicials que treballen als mòduls prefabricats del Xifré es queixen de la precarietat amb què treballen. Ja fa quatre anys que van haver de desallotjar l'edifici Xifré i veuen que la situació de provisionalitat s'eternitza. Denuncien que cada cop tenen menys espai per arxius i que els edificis no tenen les mínimes condicions de seguretat. També es queixen que no reben prou material d'oficina i això els obliga a comprar-lo. El Departament de Justícia assegura que aquest primer trimestre de l'any 98 tindrà llest el projecte d'ampliació de l'edifici dels jutjats del carrer de Santa Clara i que estarà llest l'any 99.

triangle.gif (159 bytes) Nou enllumenat pel 98. La renovació i millora de l'enllumenat públic de la població és una de les obres municipals prioritàries per l'any vinent. L'ajuntament invertirà 32 milions de pessetes per substituir uns 400 punts de llum dels 1.500 que hi ha als carrers d'Arenys. El projecte tècnic també preveu canviar la meitat dels quadres elèctrics.

9/12/97

triangle.gif (159 bytes) Biblioteca Digital La festa de la Mare de Déu Fumadora, un nom ben peculiar, amb el que s'anomena la Puríssima a Arenys de Mar, va servir per inaugurar la nova Biblioteca de la Web d'Arenys. Un article sobre la festa de la Mare de Déu Fumadora del poeta i escriptor arenyenc Jordi Bilbeny va ser l'element principal de l'estrena. A la Biblioteca s'hi pot accedir des de la portada de la Web d'Arenys Aquesta nou espai indexa textos d'arenyencs o autors vinculats amb Arenys que hi ha escampats per la xarxa. La creació de la Biblioteca pretén animar la publicació d'estudis i treballs a Internet.

6/12/97

triangle.gif (159 bytes) Avui és la festa de la Mare de Déu Fumadora. La festa de la Puríssima té, a Arenys de Mar, un nom ben peculiar; Se li diu així perquè, només en aquesta diada, tots els infants tenen llicència dels pares per fumar. El poeta i escriptor arenyenc Jordi Bilbeny ha escrit un article en el qual explica les seves vivencies d'infant i els hipotètics origens de la tradició. L'article el podeu llegir a la Biblioteca de la Web d'Arenys que inaugurem avui. Feia temps que voliem crear un espai que agrupés els textos d'arenyencs o autors vinculats amb Arenys. Us convidem a visitar-la!

6/12/97

triangle.gif (159 bytes) Premis de recerca El treball 'La sucesión fitoplactónica como instrumento para aumentar la producción marina', les alumnes Montse Coll i Marina Pinart de l'Institut Tres Turons d'Arenys, ha guanyat el desè Certàmen i Congrés de Joves Investigadors, organitzat pel MEC. El veredicte del jurat es va emetre a la trobada celebrada ahir a Morilla (Málaga) i significa que els estudiants representaran a l'Estat Espanyol a la convocatòria d'àmbit europeu. El premi està dotat en 800.000 pessetes. Al mateix certàmen han quedat finalistes dos treballs d'alumnes arenyencs: '4 en 1: Medicinal, antioxidante, repelente y aleópata' de Xavier Torrent y 'Regeneración de un terreno degradado' de Marçal Rossell.
Paral·lelament les alumnes Núria Molina i Marta Mora han guanyat un dels premis de recerca de la CIRIT pel treball 'Deixalles planctòniques en una esponja'.

5/12/97

triangle.gif (159 bytes) Problemes a la llista 'areny@utes'. La llista de correu 'areny@utes' que promou la Web d'Arenys ha quedat fora de servei les últimes hores. Ahir divendres la llista va generar un bombardeig d'e-mails al reenviar a tots els subscrits el missatge de resposta automàtica del proveidor d'un dels usuaris de la llista. El problema s'ha resolt però no es pot evitar la cinquantena de correus que han anat a la bustia dels subscrits. Des de VilaWeb-Arenys / La Web d'Arenys us demanem disculpes i comprenssió per aquest fet alié a les nostres activitats però que vàrem intentar resoldre el més ràpid possible.

4/12/97

triangle.gif (159 bytes) Exposició sobre Pablo Neruda La Biblioteca no atura ni un moment la seva activitat i programació de propostes culturals. Aquesta setmana ha obert una exposició dedicada a la figura i l'obra de l'escriptor i poeta Pablo Neruda. L'exposició inclou textos, fotografies, diapositives i un vídeo sobre el poeta xilè. Aquests materials seran a Arenys fins el dia 17 de desembre, i es poden visitar en hores de biblioteca.
A Internet podem trobar informació de la vida i obra de Pablo Neruda. El punt de partida és la Universidad de Chile. Tot seguit podem visitar la pàgina oficial del Premi Nobel de Literatura 1971 (el discurs en castellà). Hi ha engrunes de la seva poesia per tota la web: La Pàgina de Poesia del Unicornio o Three Poems of Pablo Neruda (en anglès) en són una mostra.

3/12/97

triangle.gif (159 bytes) Joguines per Nadal Caritas i MacDonald's han signat un acord de cooperació per recollir i repartir joguines, aquest Nadal, entre els infants més necessitats. La campanya durarà fins el 21 de desembre i vol arribar als infants de tota la comarca. El MacDonals's d'Arenys farà la publicitat de la campanya i recollirà les joguines i Caritas les repartirà segons els seus criteris. Les col·laboracions a aquesta campanya s'han de fer amb joguines noves o amb molt bon estat i cal portar-les al local de Macdonald's-Arenys.

2/12/97

triangle.gif (159 bytes) Predebat digital dels Pressupostos Municipals El regidor d'IC-EV, Vicenç Martí, s'ha ofert a a discutir i recollir les propostes que els internautes puguin fer sobre els pressupostos municipals a través del Fòrum de VilaWeb-Arenys. Vicenç Martí es compromet a portar les propostes que puguin arribar fins a les comissions i el ple on s'hagi de discutir el pressupost municipal de l'any 98. Animeu-vos a participar-hi!

1/12/97

triangle.gif (159 bytes) Memorial Joan Subirats Coincidint amb el dia mundial de la lluita contra la sida VilaWeb ha creat el Memorial Joan Subirats. En Joan Subirats va ser un dels fundadors de Vilaweb. Va conviure molts anys amb el VIH i a finals de 1996 la malaltia es va manifestar sense treva. L'abril de 1997 moria a Arenys de Mar. El seu Dietari és el testimoni que va deixar de la seva lluita contra la malaltia.