caparxiu.gif (13580 bytes)

31/3/98

triangle.gif (159 bytes) "L'alcalde es fa la víctima!". El regidor d'IC-EV, Vicenç Martí, ha dit al diari El Punt que l'alcalde, Miquel Rubirola, està seguint la tàctica de CiU de "fer-se la víctima". El regidor de l'oposició critica que des de fa temps "l'alcalde veu enemics per tot arreu".
Rubirola va manifestar la setmana passada que havia començat la precampanya electoral i que un regidor de l'oposició li havia dit que anaven contra ell. Martí diu que "per algun motiu l'alcalde no s'atrevi a dir noms". El regidor d'IC-EV assegura que els regidors de l'equip de govern li han dit que "no té res a fer i que per part de l'alcalde trobarà totes les portes tancades".

31/3/98

triangle.gif (159 bytes) Pla de Desenvolupament Turístic. El regidor de Promoció Econòmica, Benet Maimí, ha presentat les conclusions del Pla Operatiu de Desenvolupament Turístic d'Arenys de Mar. Aquest treball analitza la potencialitat de desenvolupament turístic de la vila amb l'objectiu de dinamitzar la seva economia. L'estudi l'ha fet una consultoria turística i proposa tres espais on dinamitzar l'activitat turística arenyenca: el Port, la Riera i la nova zona de l'antiga Muvisa i Valldegata. Una de les propostes destacades al Port és fer un parc temàtic mariner a l'entorn dels molls de ponent.

30/3/98

triangle.gif (159 bytes) L'Ajuntament advertirà als banyistes que van a les Platges de Ponent, la Picòrdia i la Musclera, que la zona no està vigilada pels socorristes de la Creu Roja. La dificultat d'accés d'aquest sector de platges regenerades no permet arribar-hi cap vehicle, L'Ajuntament no té competències per actuar a la platja que depèn del Ministeri de Media Ambient, qui fa dues temporades ja va multar a l'Ajuntament per fer-hi un accés amb sauló. L'advertència es farà amb senyals a la zona. La Creu Roja només té una base de socors a la platja de Cavaió, a llevant del Port.

29/3/98

triangle.gif (159 bytes)

triangle.gif (159 bytes) El Cor Madrigalista als Frares. El Cor Madrigalista de Mataró oferirà aquesta nit, a2/4 de 9 un concert a l'església dels Frares. El programa preveu 18 pecs que s'agruparan en una primera part dedicada a obres dels SXVII-SXIX, entre les quals hi ha l'Ave Maria de List, a la segona part s'interpretaran obres més conegudes pel gran públic entre les quals hi ha diverses cançons tradicionals catalanes.

28/3/98

triangle.gif (159 bytes) L'Esperança a Altariba. 85 cantaires i familiars de la Coral Esperança han marxat aquesta matinada cap a la població occitana d'Altariba, agermanada amb Arenys. Tot el grup de l'Esperança participarà a la rua de carnaval que se celebra aquesta tarda a Altariba. A la nit oferiran un concert conjuntament amb la coral local. Els arenyencs s'hostatjaran en cases particulars i demà tenen previst visitar Tolosa de Llenguadoc. A primera hora de la tarda de demà, després d'un dinar de germanor, l'expedició arenyenca tornarà cap Arenys.

triangle.gif (159 bytes) Festa Solidària a Arenys de Munt. El Grup Solidari celebra aquesta tarda una festa intercultural per donar a conèixer les diverses comunitats que conviuen a Arenys de Munt. A partir de les cinc de la tarda, a la Plaça, es faran tallers per fer màscares africanes, flautes sud-americanes i apendre l'escriptura àrab i coreana. Simultàniament es faran altres actes com es el cas d'una exposició fotogràfica sobre el Magreb. El Grup Solidari d'Arenys de Munt es va constituir arran de la guerra de Bòsnia i des d'aleshores treballa com ONG local.

triangle.gif (159 bytes) Travessa Nàutica fins a Tarragona. Aquesta migdia han sortit del davant del Port d'Arenys els deu velers que participen a la travessa Arenys-Tarragona/Memorial Forteza. El Paraghi, el Gandul, el Piropo II i l'Índia II són les quatre embarcacions participants del Club Nàutic d'Arenys. La travessa és de 70 milles i elsprimers poden arribar al Port de tarragona a les 8 d'aquest vespre. El límit d'entrada dserà fins demà a les 4 de la tarda. Aquesta regata es remonta a finals dels anys 60 i amb algunes interrumpcions s'han mantingut com una de les cites destacades de les competicions de velers.

26/3/98

triangle.gif (159 bytes) "La campanya electoral ja ha començat!" ha afirmat l'alcalde, Miquel Rubirola, a la roda de premsa que va fer, ahir al vespre, per parlar del ple municipal de dimecres. L'alcalde considera que l'actitut de l'oposició a l'últim ple intenta erosionar la imatge i el treball de l'equip de govern. Segons Rubirola s'ha donat el tret de sortida de la campanya per les eleccions municipals. Al ple de dimecres, el PSC i IC-EV van votar en contra la creació d'un Registre d'Entitats i el Pla d'Usos de les Platges. A l'apartat de precs i preguntes hi va haver una vintena de preguntes d'IC-EV i sis del PSC. Tot el debat i els torns de preguntes i respostes va ser molt tens.

25/3/98

triangle.gif (159 bytes) Urbanització del carrer de Sant Francesc. L'Ajuntament ha aprovat el projecte d'urbanització del carrer de Sant Francesc que ha redactat l'arquitecte Massimo Cova i té un pressupost d'onze milions de pessetes. L'obra preveu renovar el clavegueram d'aigues pluvials i aigues negres, fer nova la xarxa d'aigua potable i la pavimentació del carrer. El projecte que s'ha aprovat suprimeix les voreres per guanyar espai i progressivament donar preferència als vianants per davant del trànsit rodat.

24/3/98

triangle.gif (159 bytes) Teatre Principal. Arenys de Mar és la població del Maresme que va programar més representacions de teatre i dansa durant l'any passat. Segons les dades que ha publicat el Departament de Cultura a Arenys es van fer 19 representacions, una més que a Mataró, i van assistir-hi uns 2.000 espectadors. A Mataró les localitat venudes van superar els cinc mil espectadors. La capacitat del Teatre Monumental i la programació mataronina, amb de muntatges adreçats al gran públic i d'estrena recent a Barcelona, permet aconseguir un èxit mes alt d'espectadors. En aquests dades no hi són incloses les representacions no professionals i altres d'esporàdiques.
Justament les últimes aportacions que hi ha hagut al Fòrum de VilaWeb-Arenys tracten de la programació i activitats del Teatre Principal.

22/3/98

triangle.gif (159 bytes) Concurs Fotogràfic de Carnaval. Una fotografia d'Arnau Barangé ha guanyat el primer premi del Concurs Fotogràfic de Carnaval. La imatge recull una visió aèria de la placeta de l'Església durant la botifarrada que es va fer durant l'Arribada del Carnestoltes. El segon premi ha edstat una fotografia de Quim Gonzàlez, guanyador del primer premi de l'any passat. El segon premi també és una imatge de la polèmica Arribada del Carnestoltes. El tercer premi l'ha guanyat Joan Torrentó, un veterà dels concursos fotògrafics de Carnaval. Dotze fotografs han participat al concurs d'aquest any i han presentat quaranta cinc treballs. Totes les fotografies s'exposen a la Sala Lloveres.

triangle.gif (159 bytes) Xocolatada a Arenys-Nou. La nova associació de veins Arenys-Nou va organitzar ahir tot un seguit d'activitats per la canalla. La festa, xocoltada i jocs infantils, es va fer la plaça de Bernat de Cabrera i hi ha hagut molta participació tant de canalla com de pares. L'AA.VV ha organitzat aquesta festa per promoure la relació entre els veins del barri i donar a conèixer la nova entitat.

21/3/98

triangle.gif (159 bytes) Les obres del capdevall de la Riera. Renfe s'ha compromés a estudiar una nova proposta per desviar la via del tren i poder acabar el tram final del cobriment de la Riera. L'ajuntament ha proposat que es faci una doble plataforma paral·lela a la via que servirà per accedir al port i en un futur també permetria posar-hi una segona via. Aquesta solució tècnica ja és previst en el projecte d'ordenació de la Riera presentat pels arquitectes Batlle i Roig.
Aprofitem per convidar-vos a donar la vostra opinió a l'Enquesta Comarcal sobre l'actual servei de rodalies de Renfe. Aquest és el tema de l'enquesta d'aquesta setmana.

triangle.gif (159 bytes) El Cinema d'Arenys de Mar. Miquel Porter i Moix, catedràtic d'Història del Cinema de la UB participarà aquesta nit a l'acte 'El Cinema d'Arenys de Mar' que es farà al Teatre Principal. La intervenció de Porter i Moix precedirà a la projecció de les pel·lícules 'Arenys 1947 i 1953' d'Antoni Torrent i 'Ofici de Tenebres' d'Agustí Espriu. L'entrada a l'acte es gratuïta.

triangle.gif (159 bytes) Casa d'Andalucia a Arenys. Aquesta tarda, a les vuit, s'inaugura el local de la Casa d'Andalucia d'Arenys. La seu d'aquesta nova entitat cultural es al carrer d'Avall, 16. Abans de la inauguració es farà una missa a l'Esglesia.

triangle.gif (159 bytes)

triangle.gif (159 bytes) "La rambla de les floristes" a Arenys de Munt. El centre Moral d'Arenys de Munt estrena aquesta cap de setmana l'obra de teatre "La rambla de les floristes" de Josep Maria de Segarra. Hi participen una vintena d'actors arenyencs. La representació d'avui és a 2/4 d'11 i la de demà a les set de la tarda.

20/3/98

triangle.gif (159 bytes) "El còmic ... de la història de Canet" es presenta demà dissabte, a les 2/4 de 8, a l'aula magna de l'escola universitària de teixits de punt. Hi intervendran Joan Font, director de Comediants que ha fet el pròleg del llibre, Albert Xiqués, que ha fet les il·lustracions, Carles Sàiz, que ha fet el guió i el text i el treball d'investigació històrica, i Josep Rovira, Alcalde de Canet, que l'ha subvencionat una miqueta. El llibre recull la Història de Canet de Mar il·lustrada que abarca des de 1778 a 1979. També inclou un glossari amb cent entrades sobre conceptes d'història del país. El preu de venda serà de 2.000.-pta. i aquesta propera setmana es podrà comprar a la Llibreria El Set-ciències.

triangle.gif (159 bytes) DRASCAT - Drassanes Catalanes és el nom de la nova agrupació empresarial formada per sis empreses del sector nàutic entre les quals hi ha Drassanes Arenys. Aquesta agrupació empresarial es planteja realitzar importants inversions per modernitzar productes, investigar i desenvolupar dissenys, la construcció i la comercialització d'embarcacions.
Drassanes Arenys, l'hereva de l'antiga ARESA, és dedica a la construcció de vaixells professionals i esportius de més de 35 metres. Les sis empreses representen el 50% de la producció nàiutica catalana. Una de les propostes d'aquest projecte comú es que Drascat s'agrupin a l'entorn del port de Mataró, al polígon d'El Rengle.

triangle.gif (159 bytes) El giratori de la Musclera. COPCISA és l'empresa que ha designat el Ministerio de Fomento per fer les obres del giratori de la Musclera. El pressupost d'aquest projecte és de 177 milions de pessetes. Aquesta obra permetra l'accés per sota la via del tren a la platja de la Musclera i a tota la zona del Passeig dels Anglesos de Caldes. El projecte també preveu un calçada lateral per accedir al restaurant Hispània i al balneari Titus. Aquesta obra representarà la supressió dels aparcaments laterals que hi ha a la zona però es preveu poder crear-ne un de més complet en una segona fase del projecte.

19/3/98

triangle.gif (159 bytes) Nova Presidència i nova Junta al CEAM. Alfons Majó és el nou president del Centre Excursionista d'Arenys de Mar. L'assamblea de socis l'ha escollit aquesta passada nit i ha organitzat una nova junta directiva. Entre els acords que es van pendre per revitalitzar l'entitat es va proposar fer sortides socials, la primera a mitjans de maig al Pedraforca, i promoure una campanya de captació de socis. A l'Assamblea també es va proposar crear unes pàgines web pròpies del centre. El CEAM ja té un espai web dedicat a l'expedició Ackon-cauak'97 que l'any passat va assolir el cim de l'Aconcagua .

triangle.gif (159 bytes) Discrepàncies sobre la nova caserna de policia. L'equip de govern ha presentat a l'oposició la proposta de nova caserna de la policia local als nous terrenys muncipals del costat de l'edifici de Telefónica a la pujada del Calisay. IC-EV ha criticat que el projecte no tingui un pressupost més concret. L'alcalde ha explicat que hi ha una reserva feta de 70 milions de pessetes i que el pressupost no es podrà definir fins que el projecte sigui més detallat. Pel PSC aquest emplaçament té uns accessos dificils i es massa proper a l'escola Joan Maragall. També creuen que la proposta de l'equip de govern hipoteca una possible ampliació del geriàtric municipal.

triangle.gif (159 bytes) Pressupost d'Arenys de Munt El Ple d'Arenys de Munt ha aprovat en 495.691.671 pessetes el pressupost municipal d'aquest any. L'alcalde Josep Maria Valls (PSC) ha dit que es tracta d'un pressupost auster on s'han limitat les inversions. Les principals obres d'aquest any són la reforma de la Sala Municipal, on s'hi invertiran 32 milions de pessetes, i la tercera fase de la remodelació de la masia de Can Borrel, on es prevista inversió de 27 milions de pessetes.

18/3/98

triangle.gif (159 bytes) Acord entre Napaires i Alcaldia. L'Ajuntament ajudarà als napaires sancionats a presentar les seves al·legacios i les dues parts han acordat trobar-se un mes abans de la Nit de Naps de l'any vinent per pactar uns "drets i deures" d'aquesta peculiar nit arenyenca. La subdelegació del Govern a Barceloba ha tramitat, fins ara, 12 denúncies a alguns dels 39 joves que la Policia Local va identificar en el seu informe.
Els joves critiquen el criteri que s'ha seguit alhora de decidir les sancions i es consideren traïts per un pacte que creien que havien arribat amb l'ajuntament els dies posteriors a la Nit de Naps. L'alcalde Miquel Rubirola va negar que hagués promés que els incidents quedarien en no res i es va oferir assessorar als joves per fer els recursos i les al·legacions.
Miquel Rubirola va dir, el diumenge següent a la Nit de Naps a través de Ràdio Arenys, que els qui havien provocat destrosses i incidents greus serien sancionats. Malgrat això, el regidor de governació Santiago Herce va ser molt condescendent i va afirmar, en públic i en privat, que l'informe policial no tindria més trascendència.
L'Ajuntament i els napaires van acordar fer una reunió un mes abans de la Nit de Naps per discutir quins han de ser els "els drets i els deures" de les colles de napaires i de la presència policial durant la Nit.

triangle.gif (159 bytes) L'A-19 fins més enllà de la Tordera. Les obres de prolongació de l'A-19 fins passat el pont del riu Tordera començaran un cop acabi la temporada turística d'aquest estiu. El Conseller de Política Territoirial i Obres Públiques, Pere Macias, ha assegurat que el projecte no patirà cap més retard. La connexió de l'A-19 amb l'A-7 i la futura autopista de la Costa Brava sud encara queda pendent.

17/3/98

triangle.gif (159 bytes) Llibres a domicili. La Biblioteca i la regidoria de Benestar Social han iniciat una campanya per fer arribar llibres , vídeos i CDs a persones grans, amb mobilitat reduïda o afectades per malalties de llarga durada. Un grup de voluntaris i objectors de consciència mantenen aquest servei. Actualment ja funciona a l'Asil Torrent. Per Sant Jordi es presentarà un díptic informatiu i es farà promoció d'aquesta campanya.

triangle.gif (159 bytes) "Parlem Clar" és el nom del nou butlletí que han creat les agrupacions locals de CDC i UDC. Fidel Soler, president de CDC, ha dit que volen que el butlletí es publiqui trimestralment. D'aquest primer número se n'han editat 4.000 exemplars i ja s'estan repartint per totes les cases d'Arenys.

16/3/98

triangle.gif (159 bytes) Els Napaires es reuneixen amb l'alcalde. Aquest vespre es previst que alguns dels napaires que han rebut una denúncia de la subdelegació del Govern de l'Estat es reuneixin amb l'alcalde, Miquel Rubirola. Els joves sancionats volen que l'Ajuntament els recolzi en el plec d'alegacions que han de presentat per recorrer l'expedient administratiu. Les vuit denúncies que hi ha contra napaires es basen en l'informe de la policia local que l'equip de govern va acordar enviar a la Delegació del Govern a Catalunya.

triangle.gif (159 bytes) 135 anys de l'Esperança. La Societat Coral l'Esperança va obrir ahir els actes del seu 135è aniversari. L'Esperança és l'entitat cultural més antiga d'Arenys. Ahir la coral es va desplaçar a Montserrat on van cantar sis peces a la Moreneta. Aquest aniversari de l'Esperança coincideix amb els 170 anys que celebra el Teatre Principal, actualment propietat de l'entitat. El 28 de març la coral viatjarà a la població occitana d'Altariba, agermanada amb Arenys.

14/3/98

triangle.gif (159 bytes) Napaires sanccionats. La Subdelegació de l'Estat a Barcelona ha tramitat 8 sancions arran de l'informe policial que li va fer arribar l'Ajuntament pels incidents de la Nit de Naps. Segons ha dir l'alcaldia a l'informe policial hi havia 16 incidents sancionables però només se n'han tramitat 8 perquè els autors de la resta no van ser identificats.
Quatre napaires ja han rebut la notificacio comunicant-los que se'ls ha obert un expedient administratiu. Berenguer Pou, Jordi Martí, Josep Maria Rodriguez Fita i Eduard Gonzàlez han estat denunciats "per haver llençat naps des de la porta de Can Canals (Pl. Esglesia), a les 4.15 hores". En Berenguer Pou té una segona denúncia "per haver desobeit, a la cantonada del carrer Pare Pruna, les ordres dels agents de la Policia Local que li demanaven que s'identifiqués perquè havia llençat un nap al peu d'un agent. Posteriorment és va adreçar cridant al sargent de la Policia Local acusant-lo d'haver-lo agredit amb una porra i va motivar una 'trifulca' entre els agents i els joves de l'indret".
A la mateixa notificacio s'especifica que en el cas d'acceptar voluntariament el motiu de la denuncia l'import que han de pagar és de 15.000 pessetes. En el cas que presentin alegacions i perdin poden arribar a pagar fins a 50.000 pessetes.

Els napaires estan indignats per haver rebut les denuncies atès que consideren que havien pactat amb l'Ajuntament que no hi hauria represalies pels napaires mencionats a l'informe policial. Segons els joves per aquest motiu no van promoure cap acció en contra la policia. Els napaires asseguren que el regidor de Governació, Santiago Herce, va acceptar aquest compromís. L'Alcalde Miquel Rubirola ha assegurat a VilaWeb-Arenys que l'alcaldia no va fer cap pacte amb els joves i ja havia anunciat que actuaria contra els qui van provocar incidents durant la Nit de Reis. L'alcalde té previst entrevistar-se dilluns amb alguns dels napaires que han estat denunciats.
Podeu consultar, des de les pàgines La Web d'Arenys, el reportatge gràfic de la Nit de Naps 98.

13/3/98

triangle.gif (159 bytes) Napaires Multats. Alguns dels joves arenyencs que van ser identificats per la Policia Local la passada Nit de Naps estant rebent multes d'entre quinze mil i cinquanta mil pessetes. A l'entorn d'una dotzena de napaires han rebut les últimes hores la notificació de la sanció. Després de la polèmica que va provocar la baralla entre napaires i policia local i guàrdia civil semblava que el tema havia quedat resolt amb un debat públic a Ràdio Arenys i trobades particulars amb els implicats. Un dels acords principals d'aquesta reflexió semblava que havia estat l'acord d'obrir espais de diàleg entre les colles de napaires i l'Autoritat per intentar preservar la tradició de la Nit de Reis. El fet que ara arribin aquestes multes no ajuda massa a obrir espais de reflexió.
Podeu consultar, des de les pàgines La Web d'Arenys, la crònica de la Nit de Naps 98.

triangle.gif (159 bytes) Obres al dipòsit de detinguts. Aquesta setmana han començat les obres de reforma i millora del dipòsit municipal de detinguts. S'hi invertiran 565.000 pessetes. Amb aquesta intervenció s'intenta donar els mínims d'habitabilitat a aquesta espai que la passada tardor va estar clausurat durant unes setmanes per ordre judicial.

triangle.gif (159 bytes) 25 anys de casats. La Roser Sangerman i en Quim Cucurull avui fan 25 anys de casats. Avui ho celebren i marxen quinze dies a Cuba. Per molts anys!!! Feliciteu-los!

12/3/98

triangle.gif (159 bytes) La Vida vista amb ulls cristians és el títol de la primera intervenció que farà Jaume Reixach, capellà i escriptor, al cicle de Conferències Quaresmals. Per les properes setmanes hi ha anunciades dues altres conferències: La Poesia de la Vida i Els Poetes i la Setmana Santa. Aquestes conferències es faran a les 10 del vespre al Casal Parroquial

11/3/98

triangle.gif (159 bytes) El cotxe atura el tren. La línia de rodalies del Maresme (C-1) és la única que no ha incrementat el nombre de viatgers l'any 97. Diàriament 73008 persones del Maresme viatgen amb tren. Renfe atribueix l'estancament a l'abaratiment del peatge de l'autopista A-19 i la competència que li fa el cotxe privat. Malgrat aquest resultats la companyia manté el seu pla d'inversions d'aquest anys a la comarca. Actualment s'està fent la nova estació de Premià i la reforma de les andanes de Mataró. L'edifici de estació de Mataró també es reformarà i abans de finals d'any es previst que comencin les obres de l'estació de Vilassar

10/3/98

triangle.gif (159 bytes) Puja el peatge de l'A-19. Les autopistes concessionaries de l'Estat ja han aprovat l'augment de tarifes d'acord amb la revisió anual de l'IPC (1,9%). Aquest augment afecta a ACESA que en el cas del Maresme incrementarà un duro, de 220 pessetes a 225 pessetes, el cost del peatge d'Arenys. En el cas del peatge troncal de Vilassar no hi haurà cap increment i continuarà a 135 pessetes. Aquest lleuger increment dificilment desanimarà als qui fan servir el vehicle privat enlloc del tren de rodalies, argument que dona Renfe per explicar l'estancament de viatgers a la línia de rodalies del Maresme.

9/3/98

triangle.gif (159 bytes) Enquestes sobre les platges. El polèmic tema de la regeneració artificial de les platges encapçala l'enunciat de l'enquesta comarcal que fem, setmanalment, VilaWeb-Arenys i la resta de vilawebs maresmenques amb el diari El PUNT. Ahir van acabar els terminis de les altres dues enquestes que s'havien promogut des de VilaWeb-Arenys. Des de les respectives seccions es poden consultar els resultats sobre la consulta de l'ordenació de la Riera i la conversió dels trams urbans de la N-II en un carrer. Animeu-vos a participar i opineu. Els resultats de l'enquesta comarcal es publiquen acada dimarts a l'edició de paper de El PUNT.

8/3/98

triangle.gif (159 bytes) Reflexió sobre la regeneració de les platges. El col·lectiu ecologista Codesema va proposar ahir que es desmantellessin els ports del Maresme per poder recuperar les platges. Aquesta és una de les propostes que van sorgir a la primera jornada de reflexió sobre el litoral del Maresme que es va fer ahir a Premià de Mar. Els ecologistes vaan criticar que cap de les empreses concessionaries dels ports ha complert el compromís de construir els sistemes que permetin el trasvassament de sorres de llevant a ponent. Aquesta primera jornada de reflexió ha estat convocada per l'ajuntament premianenc i dissabte vinent se'n farà una segona. Tots els assistents van coincidir en criticar i valorar negativament els plans de regeneració artificial de les platges que s'han fet els últims anys.

triangle.gif (159 bytes) Queixes per la instal·lació del Gas El veins dels habitatges de Sant Elm es queixen de com la companyia de gas ha fet la pavimentació dels carrers després de les obres de distribució de gas al veinat. El veins es van queixar fa unes setmanes a l'ajuntament i la companyia ha fet algunes correccions que pels veins no són suficients.

7/3/98

triangle.gif (159 bytes) 'A Sinera prop del mar' La Visual Teatre presenta aquesta nit a Arenys el seu últim muntatge 'A Sinera prop del Mar'. El director teatral arenyenc Lluís Danés ha fet una nova interpretació de l'univers espriuà. El pes de la interpretació recau sobre l'actriu arenyenca Gemma Sangerman i també hi tenen un paper destacat la ballarina Anna Marín i el músic Arrigo Tomasi. Inicialment només s'ha previst una única representació del muntatge. La setmana vinent es previst que es facin algunes representacions pels alumnes de l'Institut.

6/3/98

triangle.gif (159 bytes) Ex-Libris a la Biblioteca. La Biblioteca Fidel Fita inaugura demà dissabte , a les set, l'exposició de Ex-Libris de Teresa Costa i Gramunt, dissenyadora d'ex-libris i escriptora. La presentació de l'exposició la farà l'escriptora arenyenca Teresa Bertran. L'acte es farà a la sala d'actes de la Biblioteca i l'exposició romandrà oberta fins el dia 21 de març. L'horari de visita serà l'horari de la biblioteca: de dilluns a divendres de 4 a 2/4 de 9. dijous i divendres de 10 a 13 i el dissabte de 10 a 14.

5/3/98

triangle.gif (159 bytes) No hi ha diners per les Rieres. Els 1000 milions de pessetes promesos per l'Estat no són suficients ni per acabar les obres de les Rieres d'Arenys i Alella. El Congrés va aprovar per aquest any una esmena pressupostària que preveia 1.000 milions per acabar les obres d'Arenys i Alella, començar les obres de Canet i contractar l'inici de les construccions de Teià, Tiana i Montgat. Els números no surten per enlloc. Només la Riera d'Alella necessita 900 milions de pessetes i a Arenys uns 400 milions: 212 per acabar la desembocadura a mar i uns 175 milions per la cruïlla i canalització del Rial de sa Clavella. La situació d'estancament del Pla de Rieres preocupa als ajuntaments afectats perquè veuen que no aconsegueixen resoldre aquesta situació i en alguns casos com Arenys i Alella les obres encara són a mig acabar.

4/3/98

triangle.gif (159 bytes) Proposta de nou jutjat del penal. El grup d'IC-Els Verds ha presentat una esmena al Congrés per modificar el projecte de llei de demarcació i planta judicial. La diputada Mercè Rivadulla va formular la modificació d'un dels articles de la llei per reclamar que es crei un nou jutjat penal al districte judicial d'Arenys de Mar.
Paral·lelament l'Ajuntament d'Arenys ha rebut el suport de pràcticament tots els municipis de l'Alt Maresme perquè els jutjats penals no es traslladin a Mataró.

3/3/98

triangle.gif (159 bytes) L'N-II, un carrer! La demarcació de carreteres de l'Estat a Catalunya s'ha compromés a millorar l'accés al Port i l'entrada al poble des de Canet. L'Ajuntament havia reclamat, sobretot, que es millores l'il·luminació d'aquest sector de la carretera. Els responsables del Ministeri de Fomento també han anunciat que faran una proposta de passos subterranis per millorar la comunicació als dos costats de la carretera. Segons l'alcalde, Miquel Rubirola, els passos seran una mesura transitòria ja que la millor solució és poder reconvertir l'actual N-II en un carrer més del poble en el moments que hi hagi una ronda alternativa.

Justament la reconversió de la N-II en un carrer és el tema de la nova enquesta comarcal que promouen, conjuntament, VilaWeb-Mataro, VilaWeb-Arenys i el diari El Punt. Cada setmana hi haurà una nova pregunta d'interès comarcal i els resultats es publicaran a El Punt cada dimarts.

2/3/98

triangle.gif (159 bytes) Agustí Gómez nou president de l'UBICA. L'Assamblea de socis de la Unió de Botiguers ha ratificat la proposta de la Junta perquè l'Agustí Gómez, propietari de la cafeteria Alexia, assumís la presidència de l'entitat. El perruquer Francesc Pou havia demanat renunciar a la presidència de l'UBICA per raons de dedicació professional. El nou president ha dit que vol continuar promocionant l'entitat a dins d'Arenys i, sobretot, el comerç local entre els arenyencs i fora de la població. Els objectius de l'actual Junta de l'UBICA els va presentar Francesc Pou al xat que va fer el mes de maig de l'any passat.