caparxiu.gif (13580 bytes)

30/6/98

"Arenys s'ho mereix". La regidoria de Serveis de l'ajuntament d'Arenys de Mar ha endegat una campanya d'informació i sensibilització ciutadana respecte als contenidors de brossa. Per fer atractiva la campanya s'ha escollit l'slogan "Arenys s'ho mereix". L'ajuntament vol conscienciar als veins que siguin curosos al llençar les escombraries i recorda que els horaris per fer-ho és de 8 a 10 del vespre.
L'Institut d'Arenys de Munt es dirà Domenec Perramon. L'ajuntament ha acordat que l'Institut de secundària d'Arenys de Munt porti el nom del poeta Domènec Perramon. Tot i ser nascut a Canet, Domènec Perramon va estar molt vinculat a Arenys de Munt. La proposta ha satisfet a totes les opcions polítiques municipals.

29/6/98

Crema de la Bota. Aquest capvespre es fa la tradicional crema de la bota davant de l'església de Santa Maria. Aquesta celebració commemora la consagració de l'església parroquial, un primer pas per la segregació del barri mariner d'Arenys.
I a Canet avui és la festa del patró. A la tarda hi ha concert a la Plaça Macià, a les 7 de la tarda, a càrrec de l'Orquestra Meravella. A 2/4 d'11 de la nit, a la platja, davant de la Riera es fa el Castell de Focs d'Artifici. Tot seguit, davant l'Ajuntament, a les 11 de la nit, hi ha serenata amb la Meravella. I la mateixa orquestra a a 2/4 de 12 de la nit, fa el ball de Festa Major a l'envelat.

28/6/98

Els Gegants van a la festa major de Canet Els Gegants d'Arenys van, aquesta tarda, a la cercavila de la festa major de Canet. Els gegants es concentraran, a partir de les 5, a l'entorn de l'església i la cercavila es previst que comenci a les sis de la tarda. La Festa Major de Canet dura fins demà, diada de Sant Pere. El popular periodista Xavier Sardà, presentador de Crónicas Marcianas, i veí de Canet va fer el pregó d'inici de la Festa Major. Gran part de l'equip marcià de Telecinco és originari o viu a Canet.

27/6/98

Els nous cinemes obren portes. Aquest cap de setmana comencen les projeccions regulars a sis sales de les vuit del nou multicines Cinemes Arenys. L'alcalde Miquel Rubirola, que va assistir a la inauguració oficial del nou edifici, ahir al vespre, va fer un recordatori a tots els "qui van treballar i dedicar el seu esforç a la fàbrica MUVISA". En dos anys l'antic solar de la MUVISA s'ha reconvertit, completament, de fàbrica de moles a centre de serveis i allotja un centre comercial Caprabo, i quatre establiments de restauració entre els quals hi ha el MacDonals i Pans&Company. Els títols que es projectaran aquests primers dies són: La Sirenita, Primary Colors, Deep Impact, El final de la violencia, Mucho más que amigos, El Gran Lebowsky i Torrente, el brazo tonto de la ley. Els cinemes, quan obrin les vuit sales, tindran una cabuda total de 1154 butaques, la capacitat de les sales oscila entre les 115 i les 174 localitats. Les dues sales que encara no s'han obert incorporaran el sistema de so THX creat per la Lucasfilm, la companyia de George Lucas. A Internet podeu consultar un estudi de Kenny Bellew sobre aquest sistema d'àudio.

Aturat el canvi de circulació d'Arenys de Munt. L'Ajuntament ha contractat a l'empresa Formaplan per rebre assessorament i reestudiar un nou pla de circulacó al municipi. Per aconseguir el consens ciutadà també s'ha creat una comissió per debatre el pla. Aquestes dues iniciatives es vana cordar al darrer Ple i pretenen posar pau a la forta polèmica que va crear l'anunci d'un imminent canvi de circulació a la riera. L'oposició, Arenys de Munt 2000, diu que al contractar Formaplan l'equip de govern només busca arguments tècnics que justifiquin la seva decissió.

26/6/98

SANTiago Herce no s'atreveix amb Sant Joan. El Partit Popular no va fer cap pregunta al Ple ordinari per demanar aclariments de l'espectacle 'Perfomance a les Tres'que va fer-se en un entremig de la Revetlla de Sant Joan. Aquest espectacle el va presentar el mateix grup que va provocar la polèmica de l'Arribada del Carnestoltes i s'hi representava una violació i alguns dels actors anaven nus. El regidor del Partit Popular, Santiago herce, va anunciar la mateixa nit de la revetlla que portaria el tema al Ple. Durant tot el dia d'ahir va haver-hi diverses reunions entre els membres de l'equip de govern (CIU i PP) i entre la regidoria de Cultura i els organitzadors de la festa de Sant Joan. Finalment es va imporsar el sentit comú i l'aigua no va arribar al riu. Al Ple es va aprovar el projecte de de rehabilitació de l'edifici Calisay, el mes passat el ple va aprovar el pla d'usos. I també va aprovar-se la requalificació urbanística de l'antiga panificadora.

Inauguració dels nous cines. Aquesta tarda, a partir de les vuit del vespre, es farà l'acte oficial d'inauguració de Cinemes Arenys. Les projeccions regulars començaran demà a sis sales de les vuit que té el nou edifici. Els títols que es projectaran aquests primers dies són: La Sirenita, Primary Colors, Deep Impact, El final de la violencia, Mucho más que amigos, El Gran Lebowsky i Torrente, el brazo tonto de la ley.

Viatge amb el vaixell-correu de Noruega. La Hillary McAuley i en Joaquim Casals expliquen aquesta tarda, 2/4 de 9 a la Biblioteca, el seu viatge pels fiords noruecs a bord d'un vaixell-correu. Aquesta és la tercera conferència de la Mostra de Viatges.

Pregó marcià a Canet El popular periodista Xavier Sardà, presentador de Crònicas Marcianas, i veí de Canet, farà aquesta nit, a les 10, el pregó de la Festa Major de Canet de Mar. Gran part de l'equip de Crònicas Marcianas són de Canet i avui seran els convidats distingits per l'alcalde Rovira. Tot segiut del pregó hi començarà la Nit de Marxa amb l'Orquestra CIMARRON, a l'envelat de la platja (i l'entrada gratuïta). Dissabte, hi ha el ball de Festa Major amb la Orquestra BLANES i LA SALSETA DEL POBLE SEC (a 2/4 de 12 de la nit).Els Gegants d'Arenys participaran a la cercavila que es fa diumenge a la tarda pels carrers de Canet.

25/6/98

Ple Municipal Ordinari i anunci de polèmica. Encara que fora de la data de convocatòria ordinària l'Alcalde ha convocat, per aquesta nit, el ple ordinari de del mes de juny. Aquest fet pot considerar-se un acte de bona voluntat, per part de l'equip de govern, davant les acusacions de l'oposició de no donar-los l'oportunitat de parlar als plens. A l'ordre del dia hi ha el projecte de de rehabilitació de l'edifici Calisay, el mes passat el ple va aprovar el pla d'usos. També es porta al ple la polèmica requalificació urbanística de l'antiga panificadora.
A l'apartat de precs i preguntes el Partit Popular ha anunciat que demanarà aclariments de l'espectacle 'Perfomance a les Tres' que va fer-se en un entremig de la Revetlla de Sant Joan. Aquest espectacle el va presentar el mateix grup que va provocar la polèmica de l'Arribada del Carnestoltes, ara la polèmica pot revifar-se. El muntatge simbolitzava una batalla entre les forces del bé i del mal. La metafora partia d'una violació per part de l'individu maligne i posteriorment hi havia una lluita dels bons en favor de l'ultratjat. Alguns dels actors anaven nus.

24/6/98

Concurs de Fotografia Avícola. Fins al trenta de juny hi ha temps per presentar-se al concurs de fotografia convocat per la revista Selecciones Avícolas que edita l' Escola d'Avicultura d'Arenys. La temàtica del concurs, lògicament, és avícola.

23/6/98

La Revetlla Virtual. Fins a ...( ves a saber!) durarà la Revetlla Virtual que es fa a VilaWeb. Si no heu sortit de casa, si arribeu de Revetlla, si encara hi sou treieu el cap per la Revetlla Digital. Abans de la mitjanit de Sant Joan ha començat la gresca digital a les pàgines de VilaWeb. La La Salseta del Poble Sec són els musics convidats i la Festa sembla que encara no acaba. A la Revetlla d'Arenys la Salseta ha començat a gravar el disc que tenen previst editar per celebrar els 20 anys de la banda. Durant tot aquest estiu faran enregistraments als principals concerts que facin per fer un recopilatori que tindrà com especial atractiu el directe".

22/6/98

La Salseta començarà a gravar un nou disc a la Revetlla d'Arenys. La Salseta del Poble Sec ha anunciat que al concert de la Revetlla d'Arenys començarà a enregistrar el disc que tenen previst editar per celebrar els 20 anys de la banda. Segons ha dit, a VilaWeb-Arenys, Salvador Escribà, cantant i líder del grup, "durant tot aquest estiu estarem fent enregistraments al principals concerts que fem i a finals d'estiu muntarem aquest recopilatori que tindrà com especial atractiu el directe". La Revetlla d'Arenys és una cita obligada per la Salseta que hi toca des de fa quinze anys.
Aquesta tarda ja començaran a muntar les primeres parades de la Fira del Solstici que varia part del seu emplaçament i estarà situada a la Riera, entre el carrer Ample fins a la Placeta. La fira de productes artesanals s'inaugurarà demà a la tarda i durarà fins al vespre de Sant Joan. Durant el cap de setmana la Fira Màgica i els actes paral·lels que s'organitzaven ha tingut un important èxit d'assistència.
A Internet, a l'entorn de VilaWeb, també es prepara una Revetlla Virtual que tindrà molts elements arenyencs. Per ara podeu visitar l'espai on es farà la festa.

21/6/98

Incendi a L'Ateneu. A quarts de sis de la tarda, hi ha hagut un petit incendi a l'Ateneu Arenyenc. El foc s'ha produit als serveis de dones de la planta baixa on s'ha cremat el secador de les mans. La zona dels serveis i el vestíbul de l'entitat ha quedat ple d'un fum molt dens i negre. Un camió del Parc de Bombers d'Arenys s'ha desplaçat fins a l'Ateneu i han acabat d'apagar el foc que ja havia estat sufocat amb un extintor. La causa del foc se suposa que ha estat motivada per una fallada elèctrica de l'aparell.
Aquest migdia a l'Ateneu s'ha inaugurat una exposició de fotografies d'Arenys fetes de Fina Casanova. L'exposició estarà oberta fins el dia 5 de junt. Fina Casanova també es coneguda pels artícles que escriu, amb el pseudònim de Gavina Tula, a la revista l'Agenda

Controls policials als gossos. La Policia Local destinarà un agent a patrullar els carrers d'Arenys per vigilar, advertir i, si cal, sanccionar als propietaris de gossos que incompleixin l'ordenança muncipal de tinença d'animals domèstics. A Arenys hi ha censats un miler i mig de gossos i els excrements que produeixen al carrer són un dels elements reiterats de polèmica entre veins. El regidor de sanitat, José Antonio Sánchez Zamorano, han anunciat que properament s'instal·laran 20 contenidors de bosses per recollir els excrements.

Núvols, mar i l'encís de Sinera. Amb aquest títol tant suggerent s'inaugura aquest migdia, a l'Ateneu Arenyenc, una exposició de fotografis d'Arents fetes per Fina Casanova. L'exposició estarà oberta fins el dia 5 de junt. Fina Casanova també es coneguda pels artícles que escriu, amb el pseudònim de Gavina Tula, a la revista l'Agenda

Premiada a la Mostra Literària del Maresme. L'arenyenca Marta Pérez i Verge, alumne del Col.legi Cassàha obtingut l'accessit en la modalitat de prosa, grup de 10- 12 anys, de la Mostra Literària del Maresme. La Marta Pérez ja havia guanyat el primer premi a la Mostra d'Arenys amb el seu text "Els invents de l'avi".

20/6/98

Els xoriguers ja volen i estrenen pàgina web. Un dels tres polls de xoriguer ja ha volat fins al campanar gran de l'església de Santa Maria. Tots tres no van parar de voltar d'un costat a l'altre del campanar petit durant les seves primeres hores en llibertat. Els projecte de reintroducció dels xoriguers a Arenys, impulsat pels biòlegs arenyencs, Pere Alsina i Enric Badosa, ja té una pàgina web a través de la qual s'informarà de tot el procés d'adaptació de les aus. A la pàgina ja es pot veure una fotografia dels tres ocells quan encara eren a la gàbia.
Independement de les primeres classes de vol dels xoriguers, divendres al matí, l'Enric Badosa, va retornar al seu niu dos polls de gamarús que havien caigut d'un plataner de la Riera. La troballa dels dos ocells al mig de la Riera va fer que un equip del Servei de Protecció de la Natura de la Guardia Civil, es desplacés a Arenys per fer-se'n càrrec. La intervenció de l'Enric Badosa, que des de feia unes setmanes feia un seguiment del niu, va permetre saber on calia tornar els polls i ell mateix els va pujar al niu.

19/6/98

Aprenent a volar sobre Arenys. Els tres polls de xoriguer, que des del cap setmana passat són al campanar petit de l'església de Santa Maria poden començar a volar les properes hores. Aquesta nit, els dos biòlegs arenyencs, Pere Alsina i Enric Badosa, els han obert la gàbia on eren durant aquests primers dies d'aclimatació al nou entorn. A partir d'ara, quan s'atreveixin, podran fer el salt al buit i començar a fer les primeres volades sobre Arenys. Amb aquesta acció els dos biòlegs pretenen aconseguir reintroduir el xoriguer a Arenys de Mar. També us recomanem aquesta altra pàgina que explica com són els xoriguers.
Casualment, ahir al matí, l'Enric Badosa, va retornar al seu niu dos polls de gamarús que havien caigut d'un plataner de la Riera. La troballa dels dos ocells al mig de la Riera va fer que un equip del Servei de Protecció de la Natura de la Guardia Civil, es desplacés a Arenys per fer-se'n càrrec. La intervenció de l'Enric Badosa, que des de feia unes setmanes feia un seguiment del niu, va permetre saber on calia tornar els polls i ell mateix els va pujar al niu.
Al marge d'aquestes notícies L'Enric Badosa parlarà sobre Panamà i el turisme verd, aquest vespre (2/4 de 9) a la Biblioteca, al cicle de xerrades de la Mostra de Viatges.

18/6/98

La urbanització de la Riera.L'Ajuntament presenta públicament, aquest vespre als Seràfics, el projecte d'urbanització de la Riera. D'aquesta manera s'inicia el procés de discussió popular sobre la proposta el·laborada pels arquitectes Batlle i Roig. El primer trimestre de l'any vinent es previst que es faci una consulta a cent arenyenc elegits aleatoriament.

Protegint la posidònia. Al Port de Mataró ja hi ha els primers blocs de formigó dels esculls que han de protegir els prats de posidònia del Maresme. Aquest projecte preveu posar 584 blocs de formigó i ferro per evitar que la pesca d'arrossegament il·legal malmeti els prats situats entre Arenys i Mataró i els del davant de Malgrat. Aquest projecte es impulsat pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació que invertirà més de cent milions de pessetes en la seva execució. La posidònia oceànica és un element importantíssim en l'ecosistema marí.

18/6/98

Una bruixa anuncia el Sant Joan. Ja ha sortit al carrer el programa d'actes de Sant Joan que edita la comissió organitzadora de la festa. Una bruixa, volant amb la seva escombra, és la portada de l'edició d'aquest any. Els actes de Sant Joan començaran aquest dissabte amb la Fira Màgica que promet ser espectacular amb demostracions i rituals. La Salseta del Poble Sec tornarà a tocar, un any més, la Nit de Sant Joan. Si no teniu el programa de festes podeu demanar-lo o recollir-lo a El Set-ciències.

17/6/98

Ornitologia urbana. Els biòlegs arenyencs Pere Alsina i Enric Badosa estan impulsant dues accions de protecció del medi a dins del nucli urbà d'Arenys. Des d'aquest cap de setmana tres polls de xoriguer, un tipus petit de falcó, viuen al campanar d'Arenys. Durant uns dies els tres xoriguers estaran reclosos en una gàbia i passat aquest temps d'adaptació començaran a fer les seves primeres volades sobre Arenys. Els dos biòlegs pretenen aconseguir reintroduir el xoriguer a Arenys de Mar.
Simultàniament Alsina i Badosa estan el·laborant un cens de nius d'orenetes a Arenys de Mar. La primera fase d'aquest cens tracta de detectar els nius d'orenetes que són visibles des del carrer però els biolegs demanem la col·laboració ciutadana per poder censar aquells nius que són en llocs d'accés difícil o a dins de cases. Properament per poder col·laborar amb aquests projectes i conèixer més informació de com es desenvolupen es crearan unes pàgines des de la Web d'Arenys

16/6/98

Més webs arenyenques. L'arenyautes Joan Carles Martín continua treballant les seves pàgines web amb un peculiar accent personal. Ara ha creat l'espai La Gamuza - La Gamuss. És una creació l'espai dedicat a l'Escut d'Arenys el·laborat a partir d'un treball escolar fet amb la seva filla.

12/6/98

El Joan Maragall estrena web. El Col·legi Públic Joan Maragall ha presentat la seva web en el marc de la festa de fi de curs que s'ha celebrat aquest cap de setmana. Durant tota la tarda, s'han fet diverses activitats al recinte de l'escola amb una gran participació d'alumnes i pares La nova web de l'escola explica com es el centre, la seva història i les activitats que s'hi duen a terme. L'APA també té un espai propi dins de la web. La voluntat del col·legi és mantenir, a través de la web, un canal informatiu constant i que aquest nou espai digital serveixi als nois i noies per descobrir Internet.
El col·legi Cassà és l'altre escola arenyenca que ja té un espai a la web.

Més premis per l'Institut Tres Turons. Núria Bertran i Fina Asenjo, alumnes de l'Institut Tres Turons, han guanyat un dels premis Ecopropostes de Medi Ambient que promou Ràdio Marina. Els premis els va entregar, ahir, el conseller de Medi Ambient, Joan Ignasi Puigdollers. La proposta guanyadora feta per les alumnes arenyenques es la de millorar les platges creant una pantalla verda amb tamarius, típic arbust mediterrani.

Passeig Marítim cap a Canet. L'alcalde de Canet vol impulsar un projecte per perllongar el passeig marítim de Canet fins al Port d'Arenys. D'aquesta manera la platja de Cavaió tindria un gran passeig que uniria les dues poblacions i facilitaria l'accés a les platges d'aquesta zona. La proposta caldrà definir-la en un projecte conjunt i, sobretot, trobar el finançament. El passeig de Canet es va construir l'any 92 i va ser dels primers de la comarca.

12/6/98

Sense tenir candidats el PSC anuncia primàries per la tardor. L'executiva local del PSC vol que la renovació sigui un dels principals atractius de la seva candidatura a les eleccions municipals de l'any vinent. El periodista arenyenc Antoni Esteve és un dels noms que s'ha barrejat per ser cap de llista malgrat que, segons Santi Fontbona, primer secretari local, "també hi ha altres possibilitats" i aposta decididament per les primàries. La plaça d'Arenys i la de Pineda són objectius claus per l'executiva comarcal socialista. El PSC maresmenc vol recuperar l'escó de l'Alt Maresme a la Diputació de Barcelona.

Viatjar amb Internet. Com preparar les vacances mitjançant els recursos que hi ha a Internet és l'objectiu de la primera de les xerrades de la Mostra de Viatges que organitza l'Ajuntament. El periodista Oriol Ferran explicarà com fer servir Internet per preparar unes bones vacances i pels qui no tinguin temps o pressupost com gaudir dels recursos turístics o culturals que ofereix Internet viatjant de servidor en servidor.

Vaga de rodalies. Renfe ha assegurat que a les hores punta mantindrà el 75% del servei de rodalies malgrat la vaga que ha convocat la CGT. El serveis mínims preveuen que de les 6 a les 9 del matí, de les 2 a les 4 de la tarda, i de 2/4 de 7 a 2/4 de 9 del vespre circulin el 75 % de convois. Durant la resta del dia ho faran el 50%.

L'Aixa renova la web. El Cor L'Aixa ha refet el seu espai a Internet, integrat a la Web d'Arenys. Entre les novetats que s'hi han afegit hi ha una fotografia del cantaires i l'Agenda actualitzada de les properes actuacions que té previstes aquesta formació coral arenyenca..

El PP demana el peatge de franc. El grup municipal del PP de de Mataró ha proposat que el 2 de juliol de l'any vinent, quan faci trenta anys de la inauguració de l'autopista de Montgat a Mataró, els usuaris no paguin peatge. Els populars volen que l'Ajuntament es diregeixi a Acesa, concessionària de l'A-19, per tirar ensdavant aquesta idea i proposar-los altres activitats de commemoració de l'aniversari de l'autopista.

11/6/98

Les Activitats d'Estiu. Amb les ja tradicionals cues per escollir sense problemes de places s'han obert, aquest matí, les inscripcions a les activitats d'estiu promogudes per l'Ajuntament. Les inscripcions es fan al Punt d'Informació Juvenil, al carrer Ample, de 10 a 12 del matí i de 6 a 8 de la tarda. Els cursos de natació són els que ofereixen més places però també són els més sol·licitats i els que creen més espectació per poder escollir els horaris. L'oferta municipal inclou una vintena d'activitats esportives i culturals.

10/6/98

A la recerca d'un local. El Centre Excursionista d'Arenys de Mar (CEAM) i la penya Apa Anem-hi han demanat poder disposar de la sala Lloveras quan es traslladi la sala d'exposicions al Calisay. Aquestes dues entitats esportives no han aconseguit un espai per ubicar-hi el seu local social ni al pavelló d'esports ni a la recent distribució del Calisay.

9/6/98

Un pas de vianants entre Arenys de Munt i Arenys de Mar. El grup de l'oposició Arenys de Munt 2000 ha reclamat al seu equip de govern que treballi per recuperar el pas de vianant amb Arenys de Mar, desaparegut després de les obres de l'autopista. L'oposició arenyenca demana que es faci un informe jurídic per saber quines accions es poden inciar. La concessionària Acesa dona l'obra dels accessos per acabada i no preveu resoldre l'antic pas natural per la zona de la riera. L'ajuntament d'Arenys de Munt havia proposat un pas per vianants pel costat de l'entrada de Can Jalpi. L'ajuntament d'Arenys de Maraposta per la proposta dels arquitectes Batlle i Roig de fer un carril bici pel costat de llevant. Segons l'ajuntament d'Arenys, l'alcalde Miquel Rubirola, té pendent d'una entrevista amb el director general d'Acesa, Josep Manuel Basañez, per parlar, netre d'altres, d'aquest tema.

8/6/98

Els nous cinemes. Cines Arenys ha confirmat que la data d'inauguració de sis de les vuits sales que estan acabant d'acondicionar serà el proper 26 de juny. La primera sessió es farà a les sis de la tarda, del 26 de juny, i encara no han concretat quins seran els primers títols que es projectaran. Els promotors dels cinemes esperen tenir entre 3000 i 4000 espectadors setmanals. Els dies laborables hi haurà sessió a les 6, 8 i 2/4 d'11 de la nit, a l'estiu també hi haurà una sessió a les 4 de la tarda. Els caps de setmana també es previst fer sessions golfes a la 1 de la matinada. Les dies sales restants s'obriran d'aquí uns mesos, quan s'hi hagi instal·lat l'equip de so THX.

6/6/98

Reforç policial per l'estiu. L'Ajuntament d'Arenys demanarà a la Delegació del Govern de l'Estat i a la Generalitat que aportin els efectius policials necessaris per vetllar per la seguretat ciutadana els mesos d'estiu. Les poblacions de l'Alt Maresme no tenen prous efectius quan s'incrementa notablement el nombre de forasters i ho han de resoldre reforçant el nombre d'agents locals.

Acabar el Polígon Industrial d'Arenys de Munt. La urbanització dels sectors del Poligon del Torrent d'en Puig que encara no tenen ni paviment, ni enllumenat, costarà uns 73 milions de pessetes. L'Ajuntament ja ha aprovat aquesta obra i ha sol·licitat una subvenció de 20 milions de pessetes a la Generalitat. El principal sector beneficiat per aquest projecte són els carrers de l'entorn de Can Bernat.

Recordeu de marcar el 93. Aquesta matinada ha entrat en vigor el nou sistema de numeració de Telefònica que afecta a les trucades que es facin a la mateixa demarcació. En el cas de les trucades de la demarcació cal marcar sempre el 93 davant de l'antic número de l'abonat. Les trucades des de l'estranger també incorporen el 9 darrera del 34, prefix internacional d'Espanya.

5/6/98

Preparar les vacances a la Viatgeteca. Aquesta tarda obre portes la Viatgeteca un servei de les regidories de Joventut i Cultura que funcionarà, durant tot el mes de juny, amb l'objectiu de facilitar la preparació de les vacances d'estiu. La Viatgeteca reuneix un important fons documental turístic i cultural d'arreu del món que es renova cada any per poder donar la informació més actualitzada. Simultàniament a la Viatgeteca s'organitza la Mostra de Viatges que programa exposicions, conferències i cinema de viatges. La Mostra s'inaugurarà divendres vinent però aquesta tarda ja s'obre l'exposició "Guatemala Resisteix" de Carla Soler, a la Sala LLoveras. Si esteu especialment interessant en Guatemala us recomanem que conegueu les activitats de l'ONG Arenys Solidari.

4/6/98

La Canalització del Rial de sa Clavella. L'Ajuntament vol que les obres d'adequació i canalització de Rial de sa Clavella vagin al compte de les obres de la Riera que ha de pagar l'Estat. Aconseguir una administració que es faci càrrec de les obres serà el repte de l'Ajuntament els propers mesos. La Junta d'Aigues està fent un nou estudi hidràulic de les conques que aboquen a la Riera. La Generalitat s'ha compromès a tenir llest, la tardor vinent, el projecte de canalització del Rial de sa Clavella.

3/6/98

La Riera encén el Ple d'Arenys de Munt. El regidor Pere Campí (PSC), autor del nou pla de circulació d'Arenys de Munt, va ser el centre de les crítiques del Ple d'ahir a la nit. Un centenar de veins, entre els quals hi havia molts botiguers i comerciants, van assistir al Ple per poder intervenir, al final, a l'apartat de precs i preguntes. Els veins volien aconseguir el compromís municipal que no s'apliqui el nou pla de circulació que preveu que la Riera tingui sentit de baixada. Els veins diuen que la reordenació viàra perjudica a la zona escolar i el CAP. L'Equip de Govern no va voler 'mullar-se' i malgrat la pressió dels veins només es va comprometre a estudiar el tema.

triangle.gif (159 bytes) Miquel Maresma explica el Viagra. El metge arenyenc Miquel Maresma és el convidat del xat d'actualitat de VilaWeb que es fa aquesta nit. Miquel Maresma hi intervindrà com a president de la Societat Catalana de Sexologia, de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques, per explicar el Viagra. El debat començarà, com és habitual, a les deu de la nit al servidor d'IRC de VilaWeb.
Miquel Maresma promou i manté el directori Sexològic de recursos sexològics, amb adreces d'interès i associacions. També manté la revista Sexologies, publicació europea de sexologia.

2/6/98

Contra el canvis de circulació de la Riera d'Arenys de Munt. Els comerciants d'Arenys de Munt es concentraran aquesta nit davant de l'Ajuntament per fer pública la seva protesta contra el nou pla de circulació que vol fer l'equip de govern. La manifestació s'ha convocat just abans de començar el ple municipal, a les 10 de la nit, on és previst que el grup de l'oposició Arenys 2000 demani explicacions sobre els canvis de la circulació de la Riera. Fa unes setmanes l'equip de govern va anunciar que aquest mes de juny es faria tota una reordenació de la citrculació al centre del poble. El punt principal, i causant de la polèmica, és fer de baixada el tram central de la Riera que actualment és de pujada. Aquesta decisió ha provocat la protesta dels comerciants que temen perdre les vendes dels forasters que entren al nucli urbà durant el cap de setmana. El botiguers recullen signatures en contra la proposta municipal.

1/6/98

L'Agenda a ArenysNews. La web arenyenca ArenysNews ha renovat les seves pàgines i reordenat els seus continguts, inicialment ha reduït el nombre de serveis que oferia. Entre les novetats que presenta hi ha els continguts de la revista L'Agenda. Aquesta edició electrònica de L'Agenda només inclou els textos i notícies de l'edició de paper i deixa de banda la publicitat.