caparxiu.gif (13580 bytes)

30/8/98

Objectiu: Himàlaia. Joaquim Nadal, membre del Centre Excursionista d'Arenys de Mar (CEAM), marxa, aquesta tarda, cap Nepal per intentar fer el cim Kwangde Shar (6093 m.), situat als contraforts de l'Everest, concretament a la zona del Khumbu. Nadal viatja a l'Himàlaia amb dos alpinistes barcelonins. El pic que han escollit no té gaire alçada, considerant l'entorn, però la seva ascensió té certa complicació tècnica. La ruta que faran per fer el cim és a través l'aresta nord-oest, seguint la via Giffin/Everett. Les característiques de la muntanya els obligarà a fer l'ascensió durant tres dies i possiblement hauran de fer bivacs per damunt els cinc mil metres. En el trekking d'aclimantació és possible que els tres muntanyencs arribin fins al camp base de l'Everest. La previsió és intentar fer cim durant la segona quinzena de setembre, un cop hagi acabat el monsó. Joaquim Nadal, és veí d'Arenys de Munt, i va formar part de l'expedició arenyenca Ackon-cauak'97. A la fotografia al cim de l'Aconcagua, Nadal és al mig, flaquejat pels germans Majó.

La millora de les rieres no avança. La primera riuada de l'any, que es va saldar divendres amb un mort a Sant Vicenç de Montalt, va inaugurar de manera sobtada la temporada de màxim risc d'inundacions al Maresme, caracteritzada de nou per l'embús de les inversions previstes el 1994 per solucionar els punts negres de les rieres de la comarca. L'edició d'avui d' El Periódico parla de les rieres del Maresme i La Vanguardia publica un article on remarca que cap servei meteorològic va detectar la tempesta.

28/8/98

Tempesta d'estiu. Andrés Ocaña, un home de 87 anys, ha mort ofegat, aquesta tarda, al Torrent del Gorg de Sant Vicenç de Montalt. La rierada ha arrossegat el seu cotxe uns tres-cents metres rial avall i quan l'home ha intentat sortir del vehicle ha quedat atrapat a sota. Els esforços dels equips mèdics que l'han atès no han pogut salvar-li la vida. Ocaña, estiuejava a Caldes i havia anat a Sant Vicenç a visitar la seva filla. La tempesta ha començat als volts de les sis de la tarda i ha afectat molt intensament Arenys de Mar, Caldes i Sant Vicenç. A Arenys de Munt la pluja a estat menor. A Arenys, la rierada ha ensorrat un vehicle tot terreny a la desembocadura de la Riera. El conductor ha intentat travessar la Riera a 'pet d'ona' i ha quedat encastat a la llera de sorra. L'aigua de la rierada ha acabat d'ensorrar el vehicle fins al nivell de les portes. La Policia també ha hagut d'ajudar a treure tres cotxes més que també havien quedat ensorrats. Al Rial de sa Clavella l'aigua ha baixat amb molta força i ha arrossegat tres motos de joves que eren a la Biblioteca. Segons alguns testimonis, el rial de sa Clavella s'ha desbordat pel carrer dels Pixaners i ha inundat, com mai s'havia vist, el carrer d'Amunt. La Riera ha baixat d'ample a ample i l'aigua ha anat al mig de la carretera El rial Llarg s'ha desbordat per damunt de la N-II i ha deixat fora de serveis els semàfors de la carretera. Al polígon de Valldegata ha caigut un pal d'ENHER. La web Arenys-on-line ha publicat algunes imatges de la tempesta. A Arenys de Munt la Policia ha ajudat a sortir de la Riera cinc cotxes. Entre sis i set de la tarda han caigut uns quaranta litres d'aigua per metre quadrat a la zona d'Arenys.

Txell Sust i August Tharrats Blues Trio al Festival de Jazz. L'actuació de Txell Sust a la tercera nit del Festival de Jazz ha aixecat molta espectació, fins i tot entre els qui no són afeccionats a aquest tipus de música. La cantant mataronina Txell Sust, coneguda per la seva activitat al costat de l'August Tharrats Blues Trio i la Vella Dixieland, ha assolit l'èxit comercial com a membre del grup Blue 4 U, intèrpret de la cançó de l'estiu: "Happy World". Txell i els seus companys van presentar el tema a l'empresa cervesera Damm, que el va adoptar com a sintonia de l'anunci televisiu del seu producte més conegut. La cançó no ha deixat de sonar aquest estiu i ha arribat al número u de les llistes. El concert del Festival de Jazz començarà a les 11 de la nit, al patí del Calisay.

ArenysNews es refunda en Arenys-on-line. La web ArenysNews ha traslladat la seva activitat al domini arenysdemar.com on s'hi anuncia amb el nom d'Arenys-on-line. Entre els nous continguts que ha incorporat hi ha un interessant article sobre el retaule major i l'Església de Santa Maria, escrit per l'historiador Josep Maria Pons i Guri. Arenys-on-line també ofereix l'edició digital de la revista l'Agenda. Aquesta web està impulsada per Infospai, proveidor d'Internet de Clofent-Informàtica.

La Laia va tenir un bon dia. A última hora d'ahir la Laia Royo Esteve va agrair, amb un missatge a la llista d'areny@utes, les felicitacions que havia rebut per Internet. " Sóc la Laia desconeguda, he tingut un bon dia. He rebut 13 felicitacions. Gràcies als que m'heu felicitat i als que no ho heu fet, encara hi sou a temps". La invitació a felicitar-la va sortir dels seus familiars. I com que tots els sants (i aniversaris) tenen vuitada encara podeu felicitar-la des del servei de postals de Drac Telemàtic. La seva adreça es jroyo@ibernet.com.

27/8/98

La Laia fa anys. Avui la Laia fa dotze anys. Els de casa seva volen fer-li una sorpresa i els agradria que rebés moltes felicitacions. Voleu fer-li arribar la vostra? Doncs, ho podeu fer directament a la seva adreça de correu electrònic o enviant-li una de les postals de Drac Telemàtic.

El Parc del Corredor-Montnegre té bona salut. La disminució dels nombre de focs forestals durant l'any 97 fa que la memòria de gestió del Parc del Corredor-Montnegre sigui optimista sobre "l'estat de salut" d'aquest espai natural. La memòria publicada per la Diputació de Barcelona destaca que durant l'any passat només es van denunciar vuit il·legalitats urbanístiques en el territori del parc, la meitat de l'any anterior. En el terme municipal Arenys de Munt l'única denúncia que es va tramitar va ser per eixamplar una camis i unes feixes sense el permís oportú. La memòria remarca el bon estat de salut del parc.  

26/8/98

Estadística arenyenca. La Generalitat ha remodelat i ampliat amb moltes dades noves la web Catalunya Poble a Poble. El servei inclou tot tipus de dades estadístiques del municipis catalans. Podeu anar directament a la pàgina d'Arenys de Mar o Arenys de Munt i comprovar la qualitat de la informació que s'hi ofereix.
Si encara esteu de vacances i voleu navegar una estona per les webs dels municipis catalans us recomanem que ho feu des de Catalunya Web a Web un servei creat per COM Ràdio.

25/8/98

Jordi Bilbeny publica a Internet. L'últim número de l'edició digital de 'Lluita', la revista del PSAN, inclou un article de l'arenyenc Jordi Bilbeny intitulat 'El contracte català per a la descoberta d'Amèrica' . Bilbeny ja ha publicat, a la mateixa revista, altres articles sobre la participació catalana al descobriment i la conquesta d'Amèrica, alguns amb un titol força curiós: 'Els descobridors d'Amèrica duien barretina'. També podeu llegir: 'Els lectors catalans del XVI i llur relació amb Amèrica

Aparcaments de bicicletes. L'Ajuntament ha instal·lat una seixantena d'aparcaments per bicicletes als carrers de la població. Es tracta d'uns ferros que permeten recolzar-hi la bicicleta i lligar-la. Segons el regidor Agustí Puig es tracta d'un primer pas per afavorir l'us de la bicicleta a Arenys atès que el projecte d'urbanització de la Riera preveu la creació d'un carril reservat a la circulació de bicicletes.

Les obres de Can Borrell. Aquest mes de setembre l'Ajuntament d'Arenys de Munt preveu continuar les obres de la masia de Can Borrell. La planta de dalt de la casa és la part del projecte que queda per enllestir la reconversió de la masia en equipament cultural. El pressupost és de 28 milions de pessetes.

24/8/98

Foc a Can Quintana. Un incendi forestal ha cremat uns mil cinc-cents metres quadrats de matolls i ha socarrimat alguns garrofers i pins de l'horta de Can Quintana, l'espai forestal situat entre el cementiri i el poliesportiu. El foc ha començat als volts de les tres de la tarda i s'ha encès en per dos punts, fet pel qual es creu que el foc podria haver estat intencionat. Els veïns de la zona han estat els qui han avisat als Bombers i els primers a encarar les flames. 4 camions del parcs d'Arenys, Mataró i Pineda han participat a les feines d'extinció. També s'ha desplaçat fins Arenys un helicopter bombarder que ha llançat una càrrega d'aigua i escuma. El foc ha quedat apagat en menys de mitja hora.

22/8/98

Contes a la Biblioplatja. L'arenyenc l'Albert Estengre explicarà, aquesta nit, Contes a la vora del mar a la Biblioplatja. Aquesta és una de les moltes activitats que organitza els mesos de juliol i agost la Biblioplatja instal·lada a la platja de la Picòrdia. La sessió de narració començarà a les 10 de la nit. Si no teniu previst o no podeu anar a la Biblioplatja us recomanem un visita per la Biblioteca Digital de la Web d'Arenys amb enllaços a documents prou interessants i enllaços a les principals biblioteques del món.
Per la canallà, demà al Parc de Lourdes, es fa una nova edició de les Tardes infantils amb l'actuació de grup de teatre infantil La Pera Llimonera, diumenge a les 7 de la tarda al parc del Lourdes. El programa d'activitats arenyenques el podeu consultar a l' Agenda.

21/8/98

Continua el Festival de Jazz. Després de l'aturada de Sant Roc, i la festa cubana de divendres passat, 'Sing Swing', reprenen avui el ritme dels concerts del 7è Festival de Jazz d'Arenys. 'Sing Swing' són un quartet de jazz, blues i bossa nova que aquesta nit presenten el seu últim espectacle Jazz, blues... música en blanc i negre.. El concert comença a a les 11 de la nit al pati del Calisay.
Altres actes d'aquest cap de setmana els podeu consultar a l' Agenda. En destaquem: Contes a la vora del mar amb l'Albert Estengre, demà a les 10 de la nit a la Biblioplatja, i Tardes infantils amb l'actuació de grup de teatre infantil La Pera Llimonera, diumenge a les 7 de la tarda al parc del Lourdes: .

Més llengues a la Web d'Arenys. L'espai Arriba't a Arenys de la Web d'Arenys ha incorporat dues noves versions lingüístiques del text general que serveis per presentar la població. Els nous textos són en suec i en aragonès. Properament hi ha en preparació una versió en àrab i també en polonès. El text Arriba't a Arenys ja es possible consultar-lo en setze llengües diferents entre les quals hi ha el llatí i l'esperanto.

Ja torna a arribar l'aigua. A primera hora del matí s'ha restablert la connexió amb la xarxa d'abastament d'aigua de la Tordera. El sumministrament ja arriba normalment als disposits municipals. Una avaria a la canonada principal, a Calella, ha deixat Arenys sense sumministrament d'aigua potable durant 24 hores. Els veïns no han arribat a quedar-se sense aigua perquè els dipòsits de reserva eren plens.

20/8/98

Sense aigua. Una avaria a la canonada principal de la xarxa d'abastament d'aigua de la Tordera ha deixat Arenys sense sumministrament. L'Ajuntament ha demanat als veïns que estalviïn aigua fins que no es normalitzi el servei. Malgrat aquesta situació anòmala continua havent-hi aigua perquè els diposits municipals de reserva són plens.
L'avaria s'ha localitzat a Calella, a prop del far. L'aigua que ha perdut la canonada rebentada ha inundat els baixos de l'hotel Sant Jordi. Els operaris encara en tenen per unes hores abans puguin arreglar l'avaria i normalitzar el servei.

18/8/98

El Mercat Municipal vol promocionar-se. Els comerciants del Mercat Municipal s'afegiran a la jornada de portes obertes que promou la Unió de Botiguers pel proper 30 d'agost. Per primera vegada els comerciants del mercat també muntaran les seves botigues al carrer, objectiu principal d'aquesta activitat de promoció comercial. La nova junta de promoció econòmica del Mercat ha estat qui ha aconseguit engrescar als comerciants del mercat a participar en aquesta jornada comercial. Per la Festa Major ja van organitzar un desgustació i cata de vins, d'avord en aquesta nova línia de promoure noves activitats lligades al comerç. Per aquesta edició de la 'Botiga al carrer' la Unió de Botiguers presentarà un vídeo que explica com és i què fa l'entitat.

17/8/98

Travessa transpirinenca. Els ciclistes arenyencs Àngel Fenoy i Txarli Vila i el mataroní Carles Llorens han fet amb les seves bicicletes de muntanya la travessa del Pirineu, des de Llançà (Cap de Creus) a Hondarribia (Cap Higuer). Els tres ciclistes han recorregut el més de nou-cents quilometres d'aquesta travessa en 13 dies. La ruta que han fet és molt propera al senders de gran recorregut GR10 i GR11. Els ciclistes van sortir de la platja de Llançà amb la roda dins de la Mediterrània i van acabar la seva gesta a la platja d'Hondarribia pedelant per la desembocadura del Bidasoa.

16/8/98

Sant Roc Gloriós! Vot de vila!. Les colles de macips han tornat a recorrer els carrers d'Arenys per mantenir el vot de vila fet a Sant Roc a inicis del segle XVI. Fins a l'hora de dinar els grups de macips, captadores i macipets han entrat casa per casa ruixant a tothom amb aigua perfumada. Al quarts de tres de la tarda una de les colles ha estat a la seu d'Ample 24, empresa promotora de VilaWeb-Arenys, i han fet una beneïda dedicada a tots els internautes (per escoltar-la necessiteu tenir el Real Player). A la tarda els macips han tornat a sortir per acompanyar, amb els Gegants, a les autoritats municipals a l'Ofici. Els regidors han s'han incorporat al seguici després de la tradicional ruixada que dels macips fan als membres de la corporació municipal al mig de la Plaça de la Vila. A l'acabar l'ofici, l'Esbart Maragall ha ballat la Dansa d'Arenys al mig de la Placeta de l'Esglesia. El concert d'havaneres a la platja ha tancat la diada.
Podeu trobar més informació de la festa a la Web d'Arenys que aquests dies llueix una almorratxa a la portada i ha incorporat noves informacions sobre la festa de Sant Roc en anglès, espanyol i francès.

15/8/98

La nova Pubilla d'Arenys. Sílvia Sabatés, representant del Club de Pesca Mar-Esport, és la nova Pubilla d'Arenys. L'elecció s'ha fet per votació popular entre les sis candidates presentades per les entitats culturals i clubs esportius arenynencs. La proclamació de la nova Púbilla s'ha fet a la mitja part del ball que es fa al moll pesquer organitzat per l'Agrupació de Pubilles d'Arenys que organitza aquesta activitat d'acord amb el Foment de la Cultura i les Tradicions Catalanes.

El Peix a Taula. Els Llibres del Set-ciències presenten aquesta tarda, a la Placeta de l'Església, el seu nou llibre 'El Peix a Taula. Receptari d'Arenys'. Es tracta d'un recull de receptes de cuina que han fet en Pep Quintana i l'Ignasi Massaguer. El llibre recopila receptes de tot tipus i en són protagonistes les cuineres i els cuiners d'Arenys, sigui a titol personal o formant part de col·lectius i restaurants. El llibre es presentarà, a dos quarts de vuits de la tarda, en un acte públic que es farà al mig de la Placeta amb la participació dels gastrònoms Ignasi Riera i Pere Tàpies.

14/8/98

Festa de Solidaritat amb Cuba. Més d'un miler de persones han omplert la Placeta de l'Esglesia per seguir el concert de boleros que ofert l'agrupació musical Cubavana. Aquesta era la primera actuació abans del ball que es farà a mitjanit un cop acabi la Cercavila Nocturna. VilaWeb-Arenys, amb el suport tècnic de Mediàpolis Arenys, ha ofert en directe tot el concert i la taula rodona sobre Cubà que a precedit a l'actuació musical. Aquestes actuacions musicals han estat el plat fort concert forma part de la Festa Cubana que durarà tota la nit. La jornada de solidaritat ha començat amb la taula rodona sobre Cuba on hi han participat representants del govern cubà, membres de les ONGs Arenys Solidari i Veterinaris sense Fronteres, i l'estudiós arenyenc de temes cubans Zenon de Pol. A la placeta de l'esglesia tambe hi ha una exposició de les activitats que fa Arenys Solidari.

Accident al Port Tres cotxes malmesos i el conductor d'un ciclomotor ferit, és el resultat de l'accident que va provocar ahir al migdia un trailer francès al Port d'Arenys. L'accident es va produir cap al volt de les 13 hores quan el trailer francès transportava un veler a les instal.lacions d'unes drassanes arenyenques. El conductor, al agafar la corva de l'Aresa, va enganxar tres cotxes que van quedar empotrats en cadena. El conductor d'un ciclomotor, que s'habia apartat en veure la maniobra tambe en va resultar embestit, quedant lesionat en un braç.

13/8/98

Cercavila Nocturna de Gegants Com a preludi d'un intens Sant Roc, divendres a la nit, hi haurà la Cercavila de Gegants. La sortida es a la plaça de l'esglèsia dansant pels carrers d'Arenys en un itinerari com ja es tradicional carregat de sorpreses. Els encarregats de l'animació aquest any són l'Agrupació Musical del Maresme, elGrup de Grallers Si Fa Sol, el Drac de Caldes i el quartet l'Espiral.

Un nou espai d'oci ACQUA, és el nou espai lúdic que aquesta nit obre les seves portes a la Torre d'Arenys, a l'antiga discoteca 1800. El local, amb tres ambients musicals s'inaugura amb una macrofesta a partir de les 22 hores de la nit. L'espai vindrà a sumarse a les alternatives d'oci nocturn a la població, que darrerament ha quedat minvat en estar tancades la Discoteca Quijote i la Taverna com a bar nocturn.

11/8/98

La Ciutat Esportiva del Barça a Arenys de Munt? Josep Lluis Núñez, president del FC Barcelona va encapçalar la visita que fa uns dies van fer membres de la directiva d'aquest club al terrenys de Can Gelpí al terme d'Arenys de Munt. Aquesta es una de les mès de 40 ofertes que ajuntaments catalans han fet al club,per instal.lar-hi la Ciutat Esportiva (amb camps d'entrenament, l'escola de formació per als jugadors..) El Barça cerca la millor oferta en un radi de 40 km de Barcelona, i sembla que l'alternativa de la vila veina podria encaixar en la demanda del club. Amb tot, la directiva ha d'avaluar la millor instal.lació entre totes les alternatives que s'els ha proposat.

8/8/98

La depuradora es farà on és previst. La Junta de Sanejament de la Generalitat ha desestimat les al·legacions que van presentar els veïns i els propietaris dels cinc campings que hi ha entre Arenys i CAnet perquè es canviés l'emplaçament de la depuradora. La Generalitat entén que la zona ja fa anys que està definida i no s'ha de moure. Només s'han acceptat les al·legacions referents a millores tecnològiques. Ara el projecte està a l'espera que els dos municipis es posin d'acord per solucionar l'accés a l'indret on es construirà la planta depuradora d'aigües residuals. Les converses entre els dos ajuntaments estan aturades. L'alcalde d'Arenys proposa que es busqui un nou accés a la zona perquè considera que la proposta de fer-ho pel rial de Vallmaria és insuficient pels camions de gran tonatge.

7/8/98

Robatori frustrat. Les properes hores passaran a disposició judicial els dos veïns d'Arenys que van ser detinguts, ahir al vespre, després de robar a la Joieria Nuguell. Els dos individus, la identitat dels quals no ha estat facilitada per la Policia Local, van endur-se dos collarets, valorats en més de 300.000 pessetes, aprofitant un descuit de la joiera, malgrat que immediatament se'n va adonar. Uns minuts més tard, agents de la Guardia Civil van detenir als dos lladres a la cantonada del carrer de la Perera i la Riera. La detenció va ser força espectacular perquè els dos individus es van resistir. La Riera en aquells moments era plena de gent.

Els Festival de Jazz homenatja a les dones del jazz. Carme Canela i Laura Simó són el cartell de la primera nit de la setena edició del Festival de Jazz d'Arenys que comença aquesta nit. Aquest any els organitzadors ha volgut donar el protagonisme del festival a les veus femenines que canten jazz a Catalunya. Entre d'altres, el 28 d'agost, actuarà la mataronina Txell Sust. Els concerts comencen a les 11 de la nit al patí del Calisay i l'entrada és gratuita. Per conèixer la programació podeu consultar l' agenda.

Fotografia submarina. Aquesta tarda, a quarts de set, a la sala Lloveres, s'inaugura l'exposició del II concurs de fotografia submarina del fons arenyenc. Els materials fotogràfics que s'hi presenten són fruit del concurs fotogràfic que la secció de submarinisme del Club de Pesca Mar-Sport va fer per la Festa Major. L'exposició estarà oberta fins al 16 d'agost. A la Web d'Arenys podeu veure les fotografies guanyadores de la primera edició d'aquest concurs.

6/8/98

Els trens de rodalies funcionen bé. Els trens de la línia del Maresme són els més puntuals de tota la xarxa de rodalies. El primer semestre del 98 l'índex de puntualitat dels 34.500 convois que han circulat per aquesta línia ha estat d'un 99%. LA companyia Renfe ha fet pública una enquesta on els usuaris del servei li donen una nota d'un 7'48. Durant aquests primers sis mesos de l'any a l'estació d'Arenys hi han pujat 309.000 viatgers. Mataró, Premià, Vilassar, Ocata, El Masnou i Calella són les estacions que superen, per aquest ordre, l'estació d'Arenys en nombre d'usuaris. A partir del mes de juny el creixament de viatgers a tota la línia ha estat d'un 9'5%. Les estacions de Calella, Canet i Malgrat és on es nota més aquest increment de viatgers, bàsicament turistes.

5/8/98

Els indians d'Arenys. Mediàpolis-Arenys ofereix el vídeo dedicat a Josep Xifré i Salvador Castelló que, diumenge, va emetre TV3. El reportatge forma part de la serie 'Retrat d'Indians' que està fent el programa 'De Vacances'. El reportatge sobre els indians arenyencs glossa la vida dels dos prohoms i el legat que van deixar a Arenys de Mar. El vídeo inclou imatges de la visita d'Alfons XIII a l'Escola d'Avicultura.

4/8/98

Conxorxa contra Caldes. Joan Rangel, alcalde de Caldes d'Estrac, està convençut que la Generalitat està aplicant una 'tàctica dilatòria' en l'expedient de segregració territorial que promou l'ajuntament caldenc. El Departament de Governació no ha volgut donar a l'ajuntament de Caldes el certificat conforme en sis mesos de tràmit de l'expedient encara no s'ha emès cap resolució. Aquesta resposta ha indignat a l'alcalde Rangel. De totes maneres, l'ajuntament de Caldes tirarà pel dret i considera que aquesta resposta és també una resolució negativa de l'expedient. Segons diu el diari El Punt, l'ajuntament de Caldes tirarà endavant un contenciós administratiu davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per intentar guanyar la segregació de terme municipal de Sant VIcenç i Arenys de Mar. El recurs a l'alt tribunal no es farà fins al setembre.

3/8/98

Els indians d'Arenys. Mediàpolis-Arenys ofereix el vídeo dedicat a Josep Xifré i Salvador Castelló que, diumenge, va emetre TV3. El reportatge forma part de la serie 'Retrat d'Indians' que està fent el programa 'De Vacances'. El reportatge sobre els indians arenyencs glossa la vida dels dos prohoms i el legat que van deixar a Arenys de Mar. El vídeo inclou imatges de la visita d'Alfona XIII a l'Escola d'Avicultura.

2/8/98

El Peix a Taula. Els Llibres del Set-ciències acaben de treure de la impremta el llibre "El Peix a Taula. Receptari d'Arenys". Es tracta d'un recull de receptes de cuina que han fet en Pep Quintana i l'Ignasi Massaguer. El llibre recopila receptes de tot tipus i en són protagonistes les cuineres i els cuiners d'Arenys, sigui a titol personal o formant part de col·lectius i restaurants. El llibre es presentarà en un acte públic que es farà el proper 15 d'agost a la Placeta de l'Església. Com a convidats hi haurà els gastrònoms Ignasi Riera i Pere Tàpies.

1/8/98

La zona blava s'extén. Els propers dies s'instal·laran nous expenedors de tiquets a la zona blava de la Riera i també als carrers Ample, d'en Riera, d'Avall i a la plaça de Flos i Calcat. Al carrer Ample, davant de la llibreria El Set-ciències ja hi ha instal·lada una de les noves màquines. Amb els nous expenedors es fa efectiva la zona blava a aquests carrers adjacents de la Riera que fins ara encara no era efectiva malgrat estar senyalitzada. La tarifa és de 100 ptes hora i admenten qualsevol fracció a partir de 25 ptes.