caparxiu.gif (13580 bytes)

30/9/98

B> Ple municipal. El Ple municipal es tornarà a reunir, aquesta nit, després del parèntesi estival. L'ordre del dia està farcida de temes urbanístics: l'estudi de detall de 'Villa Marcelina', el pla parcial de 'El Canyadell', la reordenació dels terrenys de l'antiga panificadora i el nou edifici de la Policia Local. També es tractarà el conveni amb el Consell Comarcal sobre recollida selectiva de material reciclable.
El Ple haurà decidir sobre el dictamen emès per la Comissió d'Estudi de l'Escut d'Arenys, de la Generalitat. L'Ajuntament no veu clara i s'oposarà a la proposta unificadora de la Generalitat de reconvertir l'escut ovalat en un rombe. La sessió començarà a les 9 de la nit i a Arenys es podrà escoltar, en directe, a través de l'emissora municipal (91.2 FM).
Descobrint el País Valencià. Les IV Jornades Independentistes es reprenen avui amb un acte informatiu sobre el país Valencià al gimnàs de l'Institut Tres Turons. El MAPA ha creat unes pàgines web on informa del programa de les Jornades i suggereix una selecció de recursos i adreces d'Internet relacionades amb el País Valèncià.

29/9/98

Els giratoris de l'N-II en marxa. El Ministeri de Fomento ha adjudicat les obres dels dos giratoris que s'han de constuir a la N-II, al seu pas per Arenys. Les dues rotondes estaran a poca distància i segons el calendari anunciat es construiran simultàniament. El giratori del davant de la platja de la Musclera es començarà a fer aquest mes de novembre i s'acabarà a finals de l'any vinent. Aquesta obra ha de donar sortida i accés a la N-II des dell asseig dels Anglesos de Caldes i connectarà amb Arenys tota la part de terme municipal arenyenc que hi ha en aquest sector. L'altre giratori, que es farà davant dels multicinemes, es construirà durant l'any 99. Aquesta obra resoldrà el caos circulatori que es crea a la cruïlla d'accés a Valldegata. El projecte s'ha adjudicat a l'empresa Comsa per 256 milions de pessetes. La Direcció General de Carreteres de Fomento dirigirà els treballs i intentarà regular el trànsit per no haver de tallar la circulació mentre durin les obres.

28/9/98

Solucions pel Rial de sa Clavella. L'ajuntament ha tallat la circulació pel Rial de sa Clavella per fer les obres d'ampliació dels embornals que hi ha a la cruïlla amb la Riera. La solució que es vol provar és de fer un nou desaigua, en aquesta ocasió transversal, a l'alçada del carrer dels Pixaners. D'aquesta manera es pretén recollir més aigua i evitar que arribi a la Riera i baixi pel damunt del tram cobert. Les últimes tempestes l'aigua que baixa per sobre la Riera fa que no es pugui travessar a peu.

Ple municipal. El Ple municipal es torna a reunir, demà, després del parèntesi estival. L'ordre del dia està farcida de temes urbanístics: l'estudi de detall de 'Villa Marcelina', el pla parcial de 'El Canyadell', la reordenació dels terrenys de l'antiga panificadora i el nou edifici de la Policia Local. També es tractarà el conveni amb el Consell Comarcal sobre recollida selectiva de material reciclable. El Ple haurà decidir sobre el dictamen emès per la Comissió d'Estudi de l'Escut d'Arenys, de la Generalitat. La sessió començarà a les 9 de la nit i a Arenys es podrà escoltar, en directe, a través de l'emissora municipal (91.2 FM)

27/9/98

Terceres al Young Scientist Contest. Montserrat Coll i Mariona Picart, alumnes de l'IES Tres Turons, han guanyat un dels tercers premis de la final europea del 'Young Scientist Contest' que dissabte es va fer públic a Porto (Portugal). Aquesta competició la promou la Comissió Europea entre joves de 15 a 20 anys per afavorir l'aparició de nous talents científics. Les dues noies van superar la selecció prèvia de l'Estat Espanyol amb un projecte de biologia marina. La Montserrat i la Mariona, que aquest migdia es previst que arribin a Arenys, s'han enfronten a altres 88 joves de 27 països europeus. El tercer premi que han guanyat està dotat amb 1.500 Ecus (unes 250.000 pessetes). La cerimònia de clausura del certàmen la va presidir, ahir a Porto, el president de la República de Portugal, Jorge Sampalo. El projecte de les dues arenyenques desenvolupa una piscifactoria de sardines i seitons, alimentades per plancton, i comercialment viable.
Sense conèixer el resultat de la final l'Institut arenyenc ja estava d'enhorabona perquè dos alumnes més del centre han estat seleccionats per la propera edició del Young Scientist Contest. Es tracta de Joan Munich i Arlet Bellvehí per un treball sobre la recuperació d'anfíbis a Arenys de Munt. La final de l'any vinent serà a Grècia.

27/9/98

Descobrint el País Valencià. El primer dels actes organitzats en el marc de les IV Jornades Independentistes va sorprendre favorablement a molts dels assistents, sobretot, per la descoberta de la realitat valenciana que per molts els era desconeguda. Una seixantena de persones van assistir a la primera convocatòria de les Jornades organitzades pel Moviment Arenyenc per l'Autodeterminació (MAPA). El cas de l'assassinat de Guillem Agulló , amb la presència i el testimoni dels seus pares, va ser un exemple contundent de la polarització que es viu al País Valencià. La recent Declaració de València va citar-se repetides vegades per part dels ponents per confirmar que al País Valencià hi ha en marxa un projecte polític que vol ser unitari. També es va destacar els importants èxits socials i cívics que han aconseguit les organitzacions nacionalistes, més enllà de la lluita estrictament política, en camps com l'urbanisme.
El MAPA ha creat unes pàgines web on informa de les Jornades i suggereix una selecció de recursos i adreces d'Internet relacionades amb el País Valèncià i les Jornades.

Entrevista a Alexandra Merino. L'edició d'avui de La Vanguardia publica una entrevista amb la jove model arenyenca Alexandra Merino. L'Alexandra s'està guanyant, mica en mica, un lloc a la passarel·la i ja ha desfilat al Gaudí, Nova York, París, Milà, Alemanya i Japó. L'entrevista gira entorn a desfilar amb transparencies.
L'edició d'avui de La Vanguardia inclou el segon CD ROM de la Història de Catalunya. En la confecció d'aquesta obra hi participen un gran nombre d'arenyencs.

III Jornada Intercultural d'Arenys Solidari. Arenys Solidari va presentar ahir la seva nova web. L'ONG arenyenca va celebrar al Calisay la tercera edició de la Festa de la Interculturalitat. L'objectiu principal d'aquesta convocatòria és crear un espai on es produeixi l'intercanvi de les diferents ètnies i cultures establertes a Arenys, per tal de potenciar el coneixement, la comprensió i l'acceptació, de diferents realitats. Una de les novetats d'aquesta edició van ser les noves pàgines web de l'ONG on s'explica amb tot detall les activitats i els projectes de solidaritat que promou. Durant tota la tarda, vespre i nit d'ahir, el pati del Calisay va acollir parades i exposicions de diverses ONG's d'arreu de Catalunya i es va fer el tradicional sopar multicultural amb plats propis de països d'arreu del món.

26/9/98

Calvo prefereix que hi hagia peatge a l'A-19. Manuel Calvo, regidor d'Hisenda d'Arenys i membre de la comissió d'autopistes de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), sosté que la gratuïtat de l'A-19 només seria viable si l'Estat aportés els diners per rescatar-la, perquè els recursois de la Generalitat són insuficients. Calvo diu que prefereix seguir pagant el peatge i anar rebent noves inversions infraestructures. El segons de l'ajuntament arenyenc assegura que cap força política del Maresme, inclosa CiU, no fa una defensa aferrissada de les seves posicions perquè "totes tenen culpa en el tema del peatge".

Dues arenyenques al Young Scientist Contest. Montserrat Coll i Mariona Picart, alumnes de l'IES Tres Turons, són a Porto (Portugal) per participar la final europea de la desena edició del 'Young Scientist Contest'. Aquesta competició la promou la Comissió Europea entre joves de 15 a 20 anys per afavorir l'aparició de nous talents científics. Les dues noies van superar la selecció prèvia de l'Estat Espanyol amb un projecte de biologia marina. La Montserrat i la Mariona s'enfronten a altres 88 joves de 27 països europeus. Els premis són econòmicament molt alts: 1 primer de 5000 ecus, 2 segons de 3.000 Ecus i 6 tercers de 1.500 Ecus. La cerimònia de clausura del certàmen la presidirà el president de la República de Portugal, Jorge Sampalo. El projecte de les dues arenyenques desenvolupa una piscifactoria de sardines i seitons, alimentades per plancton, i comercialment viable.
Sense conèixer el resultat de la final l'Institut arenyenc ja està d'enhorabona perquè dos alumnes més del centre han estat seleccionats per l'onsena edició del Young Scientist Contest. Es tracta de Joan Munich i Arlet Bellvehí per un treball sobre la recuperació d'anfíbis a Arenys de Munt. La final de l'any vinent serà a Grècia.

25/9/98

III Jornada Intercultural. Arenys Solidari convoca, demà dissabte, la tercera edició de les Jornades Interculturals. L'objectiu principal d'aquesta convocatòria és crear un espai on es produeixi l'intercanvi de les diferents ètnies i cultures establertes a Arenys, per tal de potenciar el coneixement, la comprensió i l'acceptació, de diferents realitats. Aquest any la Jornada Intercultural es farà al pati del Calisay. El programa és ple d'actes molt diversos per tal de donar resposta a les expectatives dels diferents públics. Durant tota la tarda, vespre i nit, al pati del Calisay hi haurà parades i exposicions de diverses ONG's d'arreu de Catalunya. També es farà el tradicional sopar multicultural i es tanacrà la festa amb un ball. Durant la tarda es prevista la presentació de la nova web d'Arenys Solidari.

24/9/98

Crida ciutadana contra els peatges. L'Ajuntament de Mollet ha impulsat una iniciativa per protestar contra els preus de les autopistes catalanes consistent en tocar el clàxon dels vehicles cada cop que s'arribi a un peatge. L'alcaldessa de Mollet, Montserrat Tura, i diversos regidors de la corporació van posar en pràctica, aquest dimecres, la mesura de protesta a la barrera de l'A-17. Amb aquesta campanya es vol pressionar en les negociacions que mantenen el Ministerio de Fomento i Acesa i aprofitar per reestructurar l'actual disposició i cost per quilòmetre dels peatges catalans. L'última negociació dels peatges va comportar, pel Maresme, un allargament de la concessió de l'A-19 fins l'any 2021.

Formació i reciclatge laboral. L'Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Maresme ha creat una base de dades amb tota la informació de que disposa sobre els cursos de formació ocupacional i reciclatge laboral que es fan al Maresme. La informació es pot consultar a través del la web del Consell Comarcal. La majoria dels cursos que s'ofereixen són subvencionats per la Generalitat o la Diputació de Barcelona.

23/9/98

La Generalitat pagarà els dipòsits de detinguts. Els municipis catalans i la Generalitat negociaran, les properes setmanes, el pagament als ajuntaments de les despeses de manteniment i vigilància dels dipòsits de detinguts. La Federació de Municipis(FMC) xifra en 10.000 milions de pessetes la quantitat que hauria de pagar la Generalitat. Segons l'FMC, la Consellera de Justícia, Núria de Gispert, ja ha signat la resolució que accepta el compliment de la sentència del Tribunal Suprem que instava a la Generalitat a liquidar les factures presentades pels municipis amb dipòsit de detinguts.

24/9/98

Miquel Maresma a Mediàpolis-Arenys. El metge sexòleg arenyenc, Miquel Maresma, es entrevistat pel periodista Joan Barril a Mediàpolis-Arenys. Maresma és secretari de la Societat Catalana de Sexologia. A l'entrevista és parla, sobretot, de la informació sexològica, i entre altres de Viagra.  

22/9/98

Incendis provocats. Un grup judicial de la Guardia Civil investiga l'autoria dels incendis que ahir van distruir 3 cotxes a Arenys de Mar i Caldes. Els incendis es van produir al carrer de sant Pere Abanto de Cales i a la riera de Torrentbó d'Arenys. El foc va començar simultàniament i va mobilitzar a les policies locals d'Arenys, Caldes i sant Vicenç i un camió dels Bombers. El foc va destruir totalment els tres vehicles. Els dos estacionats a Caldes eren de la mateixa persona.
Encara no ha estat identificada la dona que dissabte a la tarda va apareixer ofegada davant de la platja de l'estació. Es tracta d'una dona d'uns 40 anys, de complexió obesa i d'un metre i mig d'alçada.

21/9/98

Xarxa d'Avisos i Seguiment Meteorològic. El Consell Comarcal està coordinant amb els diversos ajuntaments del Maresme un sistema d'avís enfront les situacions d'emergència meteorològica. El sistema és basarà en un sistema de telealerta que tindran les policies locals dels municipis maresmencs.
El Consell ja ofereix des de la seva web una part de les dades meteorològiques de la comarca a través del servei Meteomar.

20/9/98

La Història de Catalunya en CD Rom. La col·lecció 'Gran Història de Catalunya Multimèdia' que ofereix des d'avui el diari La Vanguardia té una gran participació arenyenca en l'equip que l'ha portat a terme. L'arenyenc Antoni Esteve ha estat el director de l'obra. L'empresa Lavínia TV, dirifida per Esteve és una de les productores que han treballat a l'el·laboració dels 14 CD Roms. Diversos arenyencs també formen part de l'equip que ha portat a terme aquest projecte. Al capdavant de la coordinació de tot el projecte hi ha estat la periodista arenyenca Isabel Roig. L'obra en CD ROM té un complement on-line amb tot un directori de recursos sobre història disponibles a Internet.
La Vanguardia ha canviat aquest cap de setmana la seva web. El nou disseny incorpora seccions que s'actualitzaran de manera permanent al llarg del dia i connexions a totes les webs del grup Godó.

Trobada de rapitencs. La sala de plens va quedar petita per acollir a tota comunitat de rapitencs, establerts a Arenys, que van assistir a l'acte "Sant Carles de la Ràpita, una realitat present". L'alcalde de Sant Carles de la Ràpita , Miquel Alonso, va ser el protagonista de la trobada que ell mateix havia promogut per contactar amb la diàpora rapitenca. Un centenar de persones van assistir a l'acte.

Una dona morta davant l'estació. Uns banyistes van trobar, dissabte a la tarda, el cos d'una dona ofegada davant de la platja de l'estació. Els mateixos banyistes van portar el cadàver fins a la platja. Durant el cap de setmana no s'ha pogut saber l'identitat de la morta. El metge forense va considerar que la dona feia unes tres hores que era morta quan la van trobar.

19/9/98

El bus turístic queda aturat. El president del Consorci Costa del Maresme, Josep Isern, ha dit que no vol més polèmica sobre el bus turístic i que ja ha donat les explicacions que havia de donar a la comissió corresponent. La comissió, que es refereix Isern, va decidir que "cal reconduir el projecte intruduint canvis en l'enfocament del producte".
El regidor de turisme arenyenc, Benet Maimí, ha dit a VilaWeb que "dels errors cal apendre i amb el marge de temps que hi ha fins la temporada vinent cal preparar bé el projecte". Segons Maimí s'ha actuat precipitadament. Maimí creu que la nova proposta de bus turístic ha de fer-se pensant amb un únic recorregut que "faci un servei més regular a l'estil del bus turístic de Barcelona. En cas contrari, només estem oferint unes sortides facultatives". El bus turístic està pensant, sobretot, per oferir als turístes de l'Alt Maresme la possibilitat de conèixer la comarca. Un dels dos recorreguts previstos feia la visita a Arenys de Mar i Canet.

Música barroca a Santa Maria. L'Orquestra Barroca Catalana dirigida per Sergi Casademunt ofereix un concert a l'església parroquial de Santa Maria. El programa inclou obres de Corelli, Händel, Martín i Sole, Sor i Mozart. El preu de l'entrada al concert és de 800 pessetes i començarà a les 10 de la nit.

17/9/98

Fracàs del Bus Turístic. Els alcaldes i responsables turístics maresmencs volen explicacions de la mala planificació i el perquè no ha començat ha funcionat l'autobus turístic que s'havia anunciat que començaria els seus recorreguts a mig estiu. L'alcaldessa de Malgrat demana la dimissió de Josep Isern, president del Consorci Costa del Maresme, sinó ddóna explicacions públiques del que ha passat. El bus turístic havia de fer dues rutes pel Maresme, una d'elles pels municipis d'Arenys de Mar i Canet, i estava adreçat, sobretot, als turístes de l'Alt Maresme. L'Empresa Casas que havia de fer el servei diu que no en té cap més notícia. El regidor arenyenc, Benet Maimí, considera que el projecte ha estat un fracàs. Segons ell el servei ja hauria d'haver començat per Setmana Santa per arribar a l'estiu molt més rodat. Maimí també creu que hauria de plantejar-se amb un circuit obert. El regidor de Turisme de Calella ja ha confirmat l'autobús no començarà a treballar fins la temporada vinent i que ja es treballa en la seva promoció.

16/9/98

Les classes a l'Institut Tres Turons no començaran fins dilluns. La direcció de l'IES Tres Turons, Antoni Curto, ha decidit ajornar fins dilluns l'inici del curs acadèmic mentre s'caben de resoldre els problemes organitzatius. El director, Antoni Curto, ja va anunciar, fa uns dies, que difícilment aquest dijous començarien les classes si el Departament d'Ensenyament no donava una solució als 16 alumnes matriculats als cicles formatius que es van suspendre a finals d'agost. Antoni Curto també es queixava que el centre encara no tenia assignats dos professors i això impedia acabar la graella d'horaris i començar el curs amb normalitat.

15/9/98

Problemes a l'Institut. El director de l'IES Tres Turons, Antoni Curto, ha anunciat que dijous no podran començar les classes si el Departament d'Ensenyament no dóna una solució als 16 alumnes matriculats als cicles formatius que es van suspendre a finals d'agost. Antoni Curto també diu que és impossible començar el curs amb normalitat sensehaver acabat de fer la graella d'horaris perquè encara hi ha dos professors pendents d'assignar. El director del centre està indignat i assegura que mai havia patit una situació semblant a inici de curs.

El diari mexicà "El Nacional" és apunt de tancar. Segons publica VilaWeb-Mèxic el veterà diari mexicà "El Nacional" tancarà portes abans de quinze dies si no es troba abans una sortida favorable a l'empresa editora. "El Nacional" és el diari en el qual va treballar l'escriptor arenyenc Lluís Ferran de Pol durant el seu exil·li a Mèxic (1939-1948). Justament dissabte passat es va presentar a Arenys el llibre "Lluís Ferran de Pol i Mèxic: Literatura i periodisme" de Josep Vicent Garcia, centrart en gran part en el treball de Ferran de Pol a "El Nacional".

14/9/98

Institut Domènec Perramon. L'Institut d'Arenys de Munt ja és diu Domènec Perramon en homenatge al poeta local ja desparegut. El bateig es va fer ahir en un acte molt emotiu i al què va assistir la vídua del literat.

El debat dels peatges. Manuel Mas, alcalde de Mataró i president de la Federació de Municipis de Catalunya, va defensar en un debat a Catalunya Ràdio amb el Conseller d'Obres Públiques, Pere Macias, que les administracions rescatin les concessions de les autopistes i els usuaris es beneficiïn de la gratuïtat. Segons Mas, si CiU i PP no haguessin eximit als rics de pagar certs importos ara les administracions públiques tindrien diners per poder negociar la reducció dels peatges. El Conseller d'Obres Públiques i Política Territorial va defensar els peatges perquè és un sistema que només paguen els qui fan us de les autopistes.

13/9/98

Actes d'aniversari de l'Ateneu. LAteneu Arenyenc tanca, aquesta tarda, amb un Ball de Societat el actes de celebració del seu 114è aniversari. Aquest matí es fa un matx de billar entre el Club Billar de Mataró i la secció de billar de l'Ateneu. Duranta aquests dies es pot visita l'exposició fotogràfica 'L'Ateneu en el trabnscurs del temps', preparada per Lluís Montmany.

12/9/98

Lluís Ferran de Pol i Mèxic: Literatura i periodisme. Aquesta tarda, a la Biblioteca, es presenta el llibre "Lluís Ferran de Pol i Mèxic: Literatura i periodisme" de Josep Vicent Garcia, doctor en filologia catalana i principal estudiós de l'obra Ferran de Pol. A l'acte de presentació hi intervidran Maria Campillo i Mavi Dolç, professores de l'UAB i Miquel Rubirola, alcalde d'Arenys. El llibre ha estat editat per `Publicacions de l'Abadia de Montserrat' i l'Ajuntament d'Arenys (PVP 3000 ptes). A Mediàpolis-Arenys podeu trobar informació sobre la vida i l'obra de Ferran de Pol.
La Biblioteca va quedar petita, ahir a la tarda, per acollir els assistents al l'homenatge a Josep m. Miquel i Vergés. Els escriptors Avel·lí Artís Gener "Tisner" i Agustí Pons van ser els protagonistes de la vetllada.

Festes de l'Ateneu. La programació d'actes de la celebració de l'aniversari de l'entitat inclou, aquesta tarda, a 2/4 de 8, una sessió de cinema-concert a càrrec d'Arrigo Tomassi. El músic amenitza amb el seu piano una sessió de cinema mut.

11/9/98

Actes de l'Onze de Setembre Aquest matí les autoritats municipals i institucions arenyenques fan l'ofrena floral, a la Plaça de l'Església, en moiu de la Diada. Ràdio Arents també fa una programació especial. A migdia hi haurà sardanes a la Placeta amb la Principal de Collblanc. A l'Ateneu, a les 12, s'inaugura l'exposició fotogràfica 'L'Ateneu en el Transcurs del temps'.
A les set de la tarda es fa la presentació del núm. 6 dels "Quaderns d'Estudis Arenyencs" dedicat al periodista i escriptor Josep M. Miquel i Vergés. a l'acte de presentació i homenatge hi intervindràn: Hi intervindran: Avel·lí Artís Gener "Tisner", escriptor, Agustí Pons, periodista i Miquel Rubirola, alcalde d'Arenys.

Els Gegants tornen cap a casa Els Gegants i els Geganters d'Arenys tornen, avui, amb el vaixell de Maó a Barcelona. Des de dissabte passat la delegació arenyenca ha participat a les Festes de Gràcia de Maó. Els gegants van patir, ahir al migdia, la sorpresa de no trobar el vaixell que esperaven agafar. Una confusió amb la targeta d'embarcament, que es va resoldre sense més problemes, va fer que els geganters hagin hagut d'esperar fins avui per poder viatjar. El viatge el fan juntament amb els geganters de Maó que aquest cap de setmana viatgen a Cardona
Tot la crònica d'aquests dies d'estada a Menorca s'ha pogut seguir a través de l'anomenada Cercavila digital. Aquest espai creat des de VilaWeb i la Web d'Arenys ha intentat fer el relat de la sortida i alhora crear un espai nou de trobada amb gegenats i geganters. La secció 'missatges pels gegants' ha generat més de 70 missatges i encara hi ha molta activitat. Encara podeu enviar postals dels gegants si no ho heu fet.

3/9/98

3-S: Vaga contra Telefònica. La Vaga promoguda des d'Internet contra Telefònica té un nivell d'incidència alt, sobretot, pel que fa al ressó mediàtic de la protesta. A la xarxa hi ha tot tipus de iniciatives per fer pública la indignació dels internautes contra les tarifes i el monopoli de Telefònica. Les webs arenyenques promogudes per Ample 24 Sccl, excepte VilaWeb-Arenys, estaran fora de servei durant tot el dia.

2/9/98

Hi sortim perdent amb la rebaixa dels peatges. La negociació sobre els peatges entre Acesa i la Generalitat pot afectar negativament a l'Autopista del Maresme. Acesa vol que la reducció del preu d'algunes barreres sigui a canvi d'una ampliació de les concessions. Això farà que l'esperada gratuïtat de l'A-19 torni a endarrerir-se, com ja va passar l'any 94 per tenir un peatge tou després de l'obra entre Mataró i Malgrat. La concessió d'ACESA acaba l'any 2016 i amb les negociacions actuals pot allargar-se entre 5 i 7 anys més.

L'Agenda d'Activitats. Aquest més la publicació Arenys de Mar - Activitats, llueix el color vermellós del suc del raïm acabat de trepitjar. Aquest públicació, editada per la Regidoria de Cultura en versió de paper i digital, és un recull de totes les activitats que es fan a Arenys.

1/9/98

Avinet continua ampliant serveis. La web Avinet, impulsada des de l'Escola d'Avicultura d'Arenys, oferirà per Internet les bases de dades d'avicultura i cunicultura més completes del sector. L'equip d'Avinet està treballant en la confecció d'aquestes bases de dades per poder-les presentar el proper 27 d'octubre en el marc d'Expoaviga 98, la fira avícola i ramadera més important del Sud d'Europa. L'Escola d'Avicultura d'Arenys promou des de fa dos anys la web Avinet, únic espai en llengua espanyola d'aquestes característiques. Avinet també és accesible mitjançant el domini avestruz.net, un sector en el que també destacà l'escola arenyenca.