Tallaferro, Flor d'Alba, Roc, Maria, Elm i Carmeta són els noms dels sis gegants d'Arenys de Mar. Els dos primers, representació mítica de l'antiga monarquia catalana, van ser construïts l'any 1955 per l'artesà Domènec Humbert. En Roc i la Maria, parella de nuvis de la vila i balladors de la dansa d'Arenys, daten de l'any 1980 i són els darrers que va fer en Josep Cardona de la casa Ingenio de Barcelona. Els més joves de la família són l'Elm i la Carmeta, van arribar l'estiu de 1997 donats per l'Esplai de la Gent Gran i la Confraria de Pescadors de Sant Elm. Els va crear l'artista arenyenc Martí Doy i representen un pescador i una peixatera.

Flor d'Alba Tallaferro

Maria Roc Carmeta Elm

L'Associació de Geganters d'Arenys de Mar és l'encarregada de vetllar per la salut de tan dignes compatricis i d'acompanyar-los allà on van. La difusió de la cultura tradicional i popular catalana (en general) i el fet de fer conèixer els nostres gegants i la gresca que els envolta (en particular) són dos dels objectius principals de l'associació, a més del de preservar i consolidar el caràcter festiu de les seves sortides i ballades.

I ara féu una mica de silenci que en ve una... Ballada dels Gegants

En Tallaferro i la Flor d'Alba són els protagonistes del Conte de Gegants un relat escrit per en Pep Quintana i l'Ignasi Massaguer i editat per Els Llibres del Setciències.

Gegants d'Arenys de Mar.
L'Escorxador. Rial de Pau Costa, s/n.
Telèfon: 607.87.04.94
08350 - Arenys de Mar
(El Maresme)