PARLAMENT A L'ACTE DE CONSTITUCIÓ DE L'AJUNTAMENT D'ARENYS

Tots sabem que no existeix el determinisme històric, si, però la bogeria i la sorpresa o millor dit, en el nostre cas la sorpresa i la bogeria. El dia 13 de juny el poble d’Arenys va triar 17 regidors i regidores. En cap cas va triar un alcalde.( La nostra legislació, ens agradi o no així ho determina. Si algun grup creu que això ha de ser d’una altra forma hauria de fer propostes per a modificar la llei electoral. Aquesta és una llei electoral que castiga als grups més petits. El SENYOR Hondt ens perjudica prou i d’això ningú vol parlar. En Canvi aquells que sou beneficiats per aquest "Senyor" us queixeu si a sobre alguns que també patim les vostres lleis després en volem gaudir d’aquells petits avantatges que aquestes ens donen.).

La sorpresa es va produir quan el resultat obtingut donava minoria majoritària de regidors progressistes en detriment d’una minoria conservadora. La bogeria quan aquests no van saber assumir la seva derrota. Manel Calvo no ha perdut les eleccions. Les ha perdut un grup, un partit. Es necessari que tots assumim la nostra responsabilitat i que aquesta no es transfereixi als altres en els moments de derrota.

Les eleccions les ha perdut Convergència i Unió, no Manel Calvo. Les eleccions les hem guanyat els que pensem diferent. No hem robat res. Hem pactat seguint les normes democràtiques. Malgrat no us agradi la victòria ha estat justa. No us demanem que vibreu amb la nostra victòria únicament que l’accepteu. Que deixeu les males arts, calumnies difamacions i amenaces. Que ens respecteu personalment i critiqueu tant com vulgueu la nostra feina política.

Arenys no ha estat diferent al que passa a Europa: La voluntat de consensuar programes des dels quatre referents de l’esquerra europea (socialdemòcrates, nacionalistes d’esquerra, neocomunistes i verds) en sintonia amb això a Arenys socialdemòcrates, nacionalistes d’esquerra i l’esquerra verda ens hem posat d’acord amb un programa per a governar la nostra població. Un programa on ha existit una forma diferent de prioritzar els problemes i d’articular les solucions. És el nostre un projecte per a realitzar fins les arrels la significació etimològica de democràcia: fer veritable local, nacional i internacionalment la soberania popular. Sense participació, sense sobirania popular no hi ha democràcia. És aquest el concepte guanyador a les darreres eleccions el perdedor ha estat el despotisme il·lustrat.

Vicenç Martí,
Arenys de Mar, 3 de juliol de 1999