Portada
Portada
Portada

ICV d'Arenys de Mar fixa com a prioritat destinar més recursos a cultura, educació i serveis al vilatà

ICV d'Arenys de Mar ja ha definit les línies estratègiques del seu programa i la prioritat és millorar l'atenció als vilatans. Ho va explicar dimarts el cap de llista, Vicenç Martí, acompanyat del president local, Eduard González, i d'altres integrants de la candidatura, Cati Vidal, Anna Barceló i Blas Gozalvez. Va dir que aquest mandat «s'ha treballat força en ciment» i que ara s'ha de fer «un pas més i intentar implicar la gent en la creació del poble». Segons Martí, és la manera de «lluitar contra la ciutat dormitori». L'objectiu d'ICV és «que l'urbanisme passi a segon pla i que es dissenyi segons les necessitats de les persones».

 Aquesta filosofia es tradueix en la voluntat de destinar més recursos per atendre la gent gran, com va explicar Cati Vidal. ICV proposa crear un consell de gent gran que promogui activitats entre els jubilats i fer habitatge social per als més grans. Pensant en els joves, troben prioritari dotar Arenys d'un casal. També preveuen crear la secretaria de la dona. Per als infants, volen potenciar el centre obert amb més personal especialitzat. Gozálvez va explicar que la prioritat en esports és crear una escola esportiva i potenciar l'esport escolar, així com potenciar les places públiques amb instal·lacions esportives.

D'educació, en va parlar Anna Barceló, que va dir que també es necessitaran més recursos. ICV planteja que es creï una comissió de seguiment de la nova escola pública i treballar per dotar Arenys d'una escola bressol municipal. També aposta per oferir programes de garantia social i potenciar la integració dels immigrants a través de les escoles, entre altres iniciatives. Finalment, Martí va parlar de Cultura i Urbanisme. Va dir que plantegen un programa cultural innovador i que remarcaran el paper de les entitats. Cultura és una altra àrea en què caldrà fer també un esforç pressupostari. L'habitatge social i la protecció de l'entorn són dos dels cavalls de batalla d'ICV en urbanisme.