REGENERACIÓ SIMBÒLICA DE LA TORDERA
dissabte, 5 de maig del 2001

La plataforma Salvem la Tordera, integrada per ajuntaments, partits polítics, pagesos i ecologistes de l'Alt Maresme i la Selva, ha tornat a mobilitzar-se per reclamar solucions globals a la problemàtica de l'aigua de la Tordera. Els col.lectius es van concentrar just davant la planta potabilitzadora de Palafolls, que dóna servei a
tot l'Alt Maresme, i van llegir un manifest reivindicatiu on insisteixen que per tractar la problemàtica de la Tordera cal prendre mesures a tota la conca, de dalt a baix. La Generalitat només ha actuat al tram mig i baix del riu i no ha pres cap mesura a la capçalera, al Montseny, on hi ha les plantes embotelladores. En una acció molt visual, els membres de la plataforma van llançar al riu l'aigua que s'embotella a la Tordera.
Alguns col.lectius van demanar als ajuntaments que en aquest conflicte tinguin un paper més actiu i no es limitin únicament a apuntar-se a la plataforma unitària. D'altra banda, el dissabte 26 de maig ERC va presentar la "Declaració de Pineda", un document on assumeix els plantejaments de la plataforma Salvem la Tordera. L'acte es va celebrar al Centre Cultural i Recreatiu de Pineda i hi van assistir els diputats Jaume Oliveras i Francesc Ferrer, el president del Consell Comarcal de la Selva, Joan Puig, i alguns regidors republicans de l'Alt Maresme.

Fotos i text: Francesc Santiago

Altres accions realitzades:

PRESENTACIÓ DE LA PLATAFORMA A CALELLA - divendres, 23 de març del 2001
MANIFESTACIÓ-TRACTORADA - diumenge 1 d'octubre del 2000