Entre la Solidaritat i la Germanor
- Jornades Solidàries amb la Catalunya Nord -

Benvinguda del MAPA | Enllaços amb la Catalunya Nord | Programa d'actes

Aquestes setmanes un grup d'arenyencs i nordcatalans intenten reforçar els llaços d'unió entre les dues vessants dels Pirineus. Ho fan a l'entorn d'una taula ben parada, amb els millors vins de la terra i amb ganes de xerrar i discutir fins que es faci fosc.

Des de La Web d'Arenys fem la nostra aportació a les Jornades difonent les activitats que s'hi han organitzat i oferint una selecció de recursos nordcatalans a Internet. Com es pot veure la majoritària presència del francés reconfirma, també a Internet, la difícil situació de la llengua a la Catalunya Nord.


Benvinguts!

El Moviment Arenyenc per l'Autodeterminació (MAPA) ha organitzat unes Jornades Solidàries amb la Catalunya Nord. La trobada entre catalans d'ambdues bandes dels Pirineus té un símbol inequívoc d'amistat i germanor però també és una mostra de suport incondicional a l'hora de refermar els senyals d'identitat cultural i lingüística recentment agredits per agents de la burocràcia francesa.
Les comarques del Rosselló, el Vallespir, el Conflent, el Capçir i l'Alta Cerdanya van ser annexionades per França l'any 1659 a raó del Tractat dels Pirineus. El 1660, França va abolir totes les institucions i les constitucions catalanes d'aquelles terres.
El temps hi anat fent la seva i, avui dia, a la Catalunya Sud constament s'obliteren aquelles terres o s'esmenten com si es tractés d'un país estranger, sense adonar-se'n que, així, no fan res més que confirmar de fet el que les lleis franceses anticatalanes només establien de dret.
Tots els qui som al MAPA estem convençuts que, des dels diners que recollim fins al teu escalf humà són més que necessaris perquè la Catalunya Nord deixi de ser el Sud de França i sigui realment el que ha de ser: el Nord de Catalunya. Un Nord geogràfic. Un Nord magnètic. Un nord anímic. Però al cap i a la fi un nord català.