napaires 97

Nit de Naps

6 de gener de 1997

Crònica de la Nit - El reportatge! - Naps Virtuals


Crònica de la Nit de Naps:

Fidels a una peculiar i ancestral tradició de la Nit de Reis els joves d'Arenys han sortir a penjar naps als balcons de les dones de la vila. Ha estat una nit intensa, ni més ni menys sonada que les dels darrers anys.

Les obres de la Riera han donat un atractiu especial a les bretolades que acostumen a empescar-se les colles de napaires. Una barca (optimist) del Club Nàutic ha acabat els seus dies navegant a les aigues estancades de les obres del capdevall de la Riera. El cartell indicador de la porta de la Piscina Municipal ha anat a parar al mateix indret ridiculitzant tot l'entorn.

També hi ha hagut les tradicionals bretolades de portes tancades amb filferro i algun vidre trencat per un cop de nap. No hi han faltat, durant tota la nit, cotxes atravessats al mig del carrer per les colles de napaires i les persecucions de la Policia Local, dirigida pel sargent Cristobal i supervisada pel regidor del ram, Santiago Herce.

L'origen de la Nit de Naps és incert però té un objectiu clar: aprofitar l'anonimat de la nit per denunciar, difamar, ridiculitzar-ho tot i tothom. Fa només unes dècades les víctimes preferides del napaires eren les dones lleugeres de cascos o de moral distreta, com les defineixen els qui aleshores els hi penjaven els naps.

Avui, ningú, i sobretot cap dona, s'escapa a l'atac salvatge dels napaires. Les connotacions fàl·liques del nap generen una rica literatura napaire basada només en referències de tipus sexuals. Aquesta pujada col·lectiva de la líbido napaire queda reflexada en els poemes escrits que acompanyen als naps i les cançons i els crits que les colles proclamen pels carrers.

La tradició també ha evolucionat i ara aquella noia que el matí de Reis no troba un nap al seu balcó se sent desaprofitada... és probable, però, que la seva mare s'afanyi a despenjar els naps de la porta per estalviar el que diran les veines


El Reportatge

Durant tota la Nit de Naps l'equip d'intrèpids reporters Ferron i Ferran van voltar riera amunt i riera avall per recollir i fotografiar tots els detalls. Aquesta selecció d'imatges és potser el millor testimoni del que passa la Nit de Naps a Arenys.

Quins Naps!

Naps Virtuals

L'any passat l'Assumpció Maresma i la Txell Partal van ser les primeres víctimes de naps virtuals via e-mail. Aquest any els napaires s'han tornat a moure per Internet. Els naps que encapçalen aquesta secció els va enviar un anònim cibernapaire de Canet a una tendra pubilla d'Arenys, acompanyats d'aquestes versos malrimats:

OOOOOOhh! Rossa imponent,
que quan et veig el nap se'm posa a cent!!!
I pensar que tu ets a la neu,
amb tot de pijos... i no aprop meu.
Que si estiguessis per aquí la web
agafaria aquest nap que tinc en mig de cada web,
i tal com és: suau i sense cap bony,
te'l fotaria ben dins del...
(del forn de casa teva, mal pensada, que amb una mica de beixamel està boníssim!)

I sense gaire més encert poètic :-) hi ha hagut altres areny@utes que han rebut aquest estirabot internètic:

Per cert, Oriol, Oriolet, Em paso hores a la web buscant una foto del teu culet. Deu ser tan tendre quan fa un pet!

He buscat a Vilaweb i a Altavista a totes les webs i revistes i la única foto que he trobat és la d'aquest petit nap, que res té a veure amb el descomunal nap virtual que m'agradaria enviar-te per a que te'l fotessis pel forat anal.

Que et vagi de gust. El teu fiolNet que sempre pensa en tu.