L'experiència és la mare de la ciència i això ho sap l'Andreu Majó. Didàctic com sempre, producte de la seva feina de mestre, ens explica que Arenys de Munt necessita un govern basat en la participació. El pacte de govern d'aquesta legislatura s'ha vist com un model a la resta de la comarca tot i això l'Andreu, un dels seus principals protagonistes, creu que s'ha d'actualitzar. Proposa que qui entri al govern estableixi un programa d'actuació unitària, esculli els projectes més importants per a cada partit i un cop elaborat això es presenti a la població perquè pugui decidir les seves prioritats. D'entrada, i en veu d'en Majó, això sona molt bé. La participació, paraula que ara utilitzen tots els alcaldables, ha estat una de les bases de l'equip de govern actual. Les consultes a la població han frenat projectes que ara són objecte de picabaralla entre alguns grups polítics. Un bon exemple és el de la piscina municipal, que després de rebre el projecte, l'Ajuntament el va sotmetre a examen davant d'un grup d'arenyencs que va decidir rebutjar-lo perquè consideraven que no era la piscina que el poble necessitava.

L'Andreu Majó es mostra especialment preocupat pel cobriment de la riera. Diu que els programes electorals no poden semblar "la carta als reis dels polítics", cal tocar de peus a terra i ser seriosos. És per això que l'alcaldable d'AM2000 afirma, que gran part dels recursos del consistori s'hauran de destinar, la propera legislatura, al cobriment i a la posterior urbanització de la riera. Dit això i sense conèixer de prop les arques d'Arenys de Munt penso que poca cosa més li queda per oferir. Però sortosament m'equivoco. Majó no té problemes en dir públicament que cal agilitar el funcionament de l'Ajuntament. Es queixa de l'endarreriment existent quan el ciutadà vol comunicar-se amb qui governa, assegura que els treballadors municipals han d'assumir polítiques de qualitat per desenvolupar la seva tasca. Per fer-ho proposa que l'Ajuntament compleixi amb els requeriments de la certificació ISO de qualitat que li correspongui.

Difereix dels seus companys de govern que proposen la construcció d'un hotel d'entitats i respon ràpidament. Segons el candidat d'AM2000 les entitats han d'utilitzar els equipaments ja existents i els polítics s'han de comprometre a facilitar-los l'accés. Té propostes concretes: les entitats tenen dret a utilitzar l'edifici de Can Borrell o el mateix Ajuntament. Els municipis tenen problemes de finançament i han de rendibilitzar els seus recursos. Tot i que sempre li he sentit dir que no es considera un polític professional, crec que l'experiència és un grau i l'Andreu n'ha après a fer de polític. El candidat no perd pistonada i en acabar el sopar ens facilita el programa electoral de la seva formació.

Xavi Salbanyà