En Joan és un arenyenc ben conegut per la majoria dels nostres convilatans, tan per la seva família i la seva casa natal, ben cèntrica i visitada per molts a la recerca de bon pa, com també per ser present al nostre municipi des de sempre, amb bon tracte i disponibilitat a donar un cop de mà.
En Joan, tot i la seva alçada, se't fa proper amb la seva rialla en veure't, amb la seva afable i respectuosa salutació. El to de la seva veu t'acompanya amablement. No imposa, sinó que convida a escoltar.
Al voltant de la taula, costat per costat, aquesta proximitat es fa més tangible i el diàleg flueix ja amb familiaritat i naturalitat exquisides.

Quan se li pregunta per allò que espera d'aquestes eleccions municipals la cara se li eixampla i l'optimisme traspua. De cop s'imposa, més per prudència que no pas per no estar-ne segur, un rostre més seriós, una pausa i tot seguit lloa l'equip de gent que l'acompanya a la candidatura. Afirma entusiasmat que són molts els qui s'han engrescat amb el projecte del partit socialista d'Arenys de Munt i gent nova, fins a una llista fresca, jove i equilibrada entre homes i dones. D'aquest equip seu en presumeix orgullosament, se li veu i no ho pot dissimular: la seva llista és ja un tast de l'èxit electoral que espera. Per afirmar aquest èxit en vots ens cal insistir-hi un xic, però no gaire. De seguida i amb un to de convenciment augura un bon resultat. L'aposta que ha fet per una renovació exhaustiva no es pot negar que té el seu mèrit i demostra una capacitat d'entusiasmar i mobilitzar gent.

Quan se li demana que prioritzi una acció o un punt del programa electoral, no dubta a explicar que el problema d'Arenys de Munt no és la manca de projectes, que ja n'hi ha i amb els quals hi ha força coincidència, sinó que al nostre municipi ens cal trobar els diners per fer les obres. Ell s'hi compromet amb resolució, fins al punt de no dubtar en la seva capacitat de poder urbanitzar la superfície de la nostra estimada Riera sense haver de demanar-nos diners: ens el portarà de fora. Quan li mostres la teva sorpresa i recel pel que t'acaba de dir ell t'ho repeteix i amb més contundència. Segueix il·lusionat, amb ulls brillants, i et diu que vol més eficàcia, més resultats i més feina feta des de l'ajuntament. No vol perdre-hi el temps i se li escapa: com ara es perd i es retarden els temes sense resoldre's prou o massa tard. Paraules que provoquen inevitablement la resposta contundent del seu rival d'Arenys de Munt 2000, a la seva mútua discussió s'hi reprodueix per un instant allò que durant la segona meitat d'aquesta legislatura s'ha pogut observat des del carrer: el pacte de govern grinyola, de manera que de vegades ens hem preguntat si algú ja s'havia passat a l'oposició. Amb tot, en Joan no vacil·la a dir que es veu capaç de pactar, però si es posen sobre la taula prioritats i compromisos.

La seva aparença tímida es difumina així que pot explicar com n'està d'il·lusionat pel seu poble, el seu futur i del desig de poder contribuir-hi amb el compromís de dedicació plena. Si els vots li donen l'oportunitat, només cal esperar que el seu entusiasme es tradueixi en obres i en eficàcia.

Baldomer Torrent