"premsa i nació"

Les VII Jornades Independestites tenen per lema "Premsa i Nació" per analitzar si realment existeixen uns mitjans de comunicació d'àmbit català, o bé si la informació que rebem és pensada, organitzada i difosa des d'una òptica espanyola o francesa.

El Moviment Arenyenc per l'Autodeterminació (MAPA) és un moviment cívic que aplega a la seva Taula Permanent arenyencs d'ERC, IC, JNC, Maulets i independents i que, en actes puntuals, ha comptat amb la col·laboració i el suport de CiU, com també d'entitats culturals de la vila.

El MAPA es va constituir ara fa 9 anys amb la voluntat de ser un lloc de trobada de les persones, entitats, par-tits polítics i associacions arenyenques que creuen que Catalunya ha d'aconseguir la seva plena sobirania nacional. En aquests set anys, hem procurat organitzar trobades, conferències, actes culturals i lúdics, amb l'objectiu d'enfortir els lligams dels qui creuen que Catalunya ha d'assolir la independència.

La nostra finalitat és estendre la consciència nacional entre el poble i donar referents i elements de diàleg i reflexió per ajudar a entendre que el futur més digne que podem esperar del nostre país passa necessà-riament pel reconeixement del dret a l'autodeterminació i del seu exercici immediat. És a dir, que treballem per fer de Catalunya un país deslligat dels estats espanyol i francès. I ho fem sempre des d'una posició cívica i popular, sense exclusions de cap mena.

 
   
 


Enregistraments (en RealAudio):

- "Periodisme i procés de pau al País Basc" (54' 47'')
A càrrec del periodista i professor de la Universitat Pompeu Fabra: Enric Xicoy i Comas.
Enregistrat el 16 de novembre de 2001

 

- Taula rodona: "Premsa i conflicte nacional" (56' 23'')
Moderador: Miquel Riera (director adjunt d'El Punt)
Quim Ponsarnau (alcalde d'Arenys de Mar)
Assumpció Maresma (Vilaweb)
Jaume Reixach (director de la revista ElTriangle)
David Bassa (Grup de Periodistes Ramon Barnils)
Enregistrat el 17 de novembre de 2001

sota2b.gif (169 bytes)

I també... les Cinquenes - Quartes - Terceres - Segones Jornades Independentistes
sota2b.gif (169 bytes)

 
  Un espai integrat a

 
sota2b.gif (169 bytes)