» Inici

» Darreres notícies «

» Fotografies

» Creixement de la xarxa

» Què és una xarxa sense fils?

»» Darreres notícies»»»

Treballant per arribar a tothom
(15/09/2002)
En aquests moments estem treballant per poder donar cobertura a tot el nucli urbà d'Arenys de Mar. Esperem poder tenir resolt aquest desplegament tècnic abans de Nadal.

En una segona fase tenim intenció d'arribar a Arenys de Munt i a urbanitzacions a les rodalies d'Arenys de Mar.

El primer punt operatiu serà el campanar d'Arenys de Mar. Si des de casa teva tens visibilitat amb el campanar ja et podem assegurar que podràs connectar-te sense problemes en un espai breu de temps.

Estem buscant les millors solucions tècniques i econòmiques de targetes sensefils. El seu cost serà d'entre 120-150 euros.

El nostre plantejament es oferir un accés lliure i gratuït a la xarxa de banda ampla que estem muntant. Hi haurà alguns serveis afegits que seran només exclusius als socis d'Arenys.Org. La quota d'associat serà d'uns 15 euros mensuals.

Si ens confirmes el numero del teu domicili t'afegim com un nou puntet vermell del mapa. Aquest fet no et compromet a res. Escriu-nos a correu@arenys.org.

Punt d'Accés en marxa
(12/08/2002)
La tarda d'aquest dilluns d'estiu l'hem dedicat a posar en marxa el primer punt d'accés per a la comunitat d'arenyautes. El lloc triat ha estat dalt del campanar (a uns 35 metres), ja que representa el punt més alt dins el nucli antic. Des d'aquest lloc la vista és espectacular, i comencem a divisar les diferents localitzacions des d'on els usuaris podran accedir a aquest punt d'accés. La feina, tot i que senzilla, ens ha portat tota la tarda, ja que primer s'ha hagut de subjectar l'antena omnidireccional i posar-li una instal·lació de terra (degut a que el campanar és un lloc propens a la caiguda de llamps). Per altre costat s'ha hagut de fer arribar una presa de corrent electrica pel mig del campanar a través d'un cable de 50 metres, ja que en aquest punt no hi ha cap endoll.

Després de 5 hores hem pogut posar el Punt d'Accés #1 en marxa. Tot seguit hem pogut comprobar que la qualitat d'enllaç és molt més bona que en les anteriors proves. Es realitza un medició a 110m, a 220m i a 500m. En tots els casos arriba senyal, malgrat que les medicions es realitzen amb una petita tarja de portàtil, cosa que fa que tingui menys qualitat d'enllaç.

En els propers dies Arenys.Org posarà en marxa la xarxa local, enllaçant un servidor amb el Punt d'Accés.

Fotografies relacionades amb aquesta notícia


Sensefils.Arenys.Org, la nova xarxa es presenta a Arenys
(20/07/2002)
Avui a les set de la tarda Arenys.Org presenta, al Celler del Rial, la xarxa sense fils d’Arenys. La setmana passada s’hi van fer les primeres proves i s'hi va
comprovar quines són les àrees de cobertura dels emissors que s'usen. Aquestes proves són l'inici d'un d´un projecte més complet d'una xarxa que cobreixi tot el municipi. Una fase següent plantejarà l'interconnexió de la xarxa arenyenca amb Arenys de Munt i altres xarxes de les mateixes característiques que funcionin en municipis propers, com és el cas de Mataró. Arenys. Org és l'impulsora d´aquesta iniciativa i ja ha creat un espai anomenat 'sensefils.arenys.org' on es recollirà tot allò relacionat amb la xarxa que permet operar sense fils. En un futur els arenyencs que ho desitgin podran connectar-se a la nova xarxa només amb la utilització d'una tarjeta. El primer node en fase de proves a l´edifici de la Ràdio, al centre de la Riera d'Arenys, fet que ja permet asseure's a qualsevol terrassa del centre i baixar- se el correu. A la presentació d’avui Oriol Ferran, d’Arenys.org, i Josep Comalada, coordinador d'Eixamplewireless, explicaran en un llenguatge planer el funcionament de les xarxes sense fils.

Arenys viu les proves de les noves tecnologies sense fils
(15-juliol-2002)
Arenys té en marxa, des de mitjans de juliol, un primer punt d'accés de la xarxa sense fils (wi-fi) que està promovent Arenys.Org. La xarxa està en proves i aquest primer node està situat a l´edifici del Mercat Municipal, al centre de la Riera d'Arenys. Les primeres proves estan permeten comprovar quines són les àrees de cobertura dels emissors que s'utilitzen. Aquestes proves són l'inici d'un d´un projecte més complet d'una xarxa que cobreixi tot el municipi. Una fase següent plantejarà l'interconnexió de la xarxa arenyenca amb altres xarxes deles mateixes característiques que funcionin en municipis propers, com és el cas de Mataró que ja s'està organitzant una proposta semblant. En un futur els arenyencs que ho desitgin podran connectar-se a la nova xarxa només amb la utilització d´una tarjeta. Arenys.org és l´encarregada de tirar endavant aquest projecte i compta amb la col.laboració de Ràdio Arenys i també del col.lectiu Sense Fils de Mataró.

Una xarxa wireless arenyenca
(29-juliol-2002)
Arenys.Org i VilaWeb-Arenys han anunciat que les properes setmanes es faran les primeres proves d'una xarxa sense fils o wi-fi (802.11) que doni cobertura a Arenys
de Mar. L'objectiu d'aquesta xarxa sense fils és d'experimentar amb noves tecnologies de banda ampla. Les xarxes wi-fi permeten velocitats de fins a 11 Mb/s. Arenys.Org preveu donar connectivitat a Internet a tots aquells veïns que accedeixin. Quan funcioni la xarxa sense fils arenyenca un ordinador portàtil podrà accedir a Internet des de qualsevol cafeteria de la Riera. Per saber més coses sobre xarxes inhalàmbriques us recomanem aquest article del Ciberpaís i una visita a Red Libre. Arenys.Org també ha anunciat que per donar cobertura legal a tota l'activitat que promou es legalizarà com una associació sense afany de lucre. Aquestes novetats s'han anunciat a l'acte de presentació del llibre 'Les millors adreces d'Internet: Guia de Vilaweb', que s'ha fet a la Llibreria El Setciències. L'edició d'aquesta primera Guia VilaWeb representa l'entrada de VilaWeb en el món de l'edició en paper. L'acte commemorava els cinc anys de Vilaweb-Arenys, una de les primeres edicions locals de VilaWeb que van començar a funcionar el juny de 1997. Vicent Partal, director de VilaWeb, que ha participat a la presentació del llibre, ha defensat la Internet més social, exemplificada en models com el d'Arenys.Org, enfront a la Internet dels interessos econòmics i l'especulació, com els projectes Terra o Eresmas.