» Inici

» Darreres notícies

» Fotografies «

» Creixement de la xarxa

» Què és una xarxa sense fils?

 


 
» Fotografies proves 'la connexió2,4Ghz'
Arenys de Mar - Collsacreu - Montseny

Ens limitarem a exposar els detalls tècnics de la prova, no comentarem res de la fideuà previà d'en Josep i en Xavi a Montgat, ni cap detalls sobre altres repercussions de l'expedició.
El 22 de maig és un dijous en plena campanya electoral. Enmig de les banderoles i pancartes polítiques ningú es fixa en tres ximples passejant pel mig d'Arenys de Mar carrejats d'antenes de tota mena.

A quarts de cinc de la tarda som dalt de Collsacreu esperant que en Joan Danés (Xarxa Campins) acabi la instal·lació al Montseny. Trucada al mòbil i al primer scaneig ja trobem el senyal a Collsacreu. Costa veure el Montseny tapat per la calitja. No cal ni rencarar l'antena. Estem travessant el Vallès, uns 18 quilometres, i el senyal es manté estable i amb qüalitat amb una parabol·lica de 24 Db.

Ens anem a l'altre costat del turó de Collsacreu. Busquem el senyal del campanar d'Arenys de Mar. Ens arriba però no és massa estable. Provem amb les altres antenes. Són menys de 10 quilometres. El senyal arriba però el perdem. Anem buscant el millor punt fins que aconseguim estabilitzar el senyal. Des del campanar s'emet amb una antena omnidireccional de 8Db. Caldrà canviar-la per algun panel directiu encarat cap al nord.

Ja som a Arenys de Mar Per un moment hem pensat que no podriem passar per el tram final de l'escala. L'antena hi passa ben just. Un cop a dalt la vista es espectacular. Tot Arenys de Mar a sota i els repetidors de Collsacreu a l'horitzó. Hauriem de veure el Montseny però els mateixos núvols d'abans ens ho impedeixen. El GPS ens marca la posició. Encarem i ... ja tenim el senyal des del Turó de l'Home. En Joan ja és a casa. El truquem i li expliquem. Només caldrà adequar els panells. Per garantir l'enllaç fins al Montseny muntarem un repetidor dalt de Collsacreu. D'aquesta manera també podrem donar senyal a Campins i des d'Arenys de Munt hi haurà qui podrà entrar a la xarxa. La Connexió cada cop és més propera.