Google
a arenys.org
a internet

   

 

El arenyautes es renoven i incorporen el domini .cat

La nova plataforma arenyautes.cat ja ha registrar els seus primer centenar d'usuaris i creix l'activitat en el nou entorn que ha incorporat noves funcionalitats, respecte a l'antic espai creat l'any 2000. Els nous arenyautes poden disposar al nou espai d'un bloc propi, publicar imatges, recomanar adreces i enllaços web i accedir un taulell d'intercanvi i compra i venda, entre d'altres activitats... una de les possibilitats que s'ofereix es poder participar o crear grups de treball o d'oci.

L'espai està en fase de proves i encara ha d'incorporar un disseny gràfic final. Aquest nou disseny serà el mateix que s'utilitzarà a tot el web d'arenys.org, es a dir aquestes pàgines que esteu consultant, i que es previst que es renovi les properes setmana.

Arenys.org i els 10 anys de la comunitat dels ´arenyautes´ han estat motiu d'una comunicació al Congres de la Cibersocietat.

En l'extensa exposició que ha presentat l'Oriol Ferran, membre d'Arenys.Org, es fa un detallat anàlisis d'aquest projecte que neix i creix sota la definició i paràmetres de les denominades xarxes ciutadanes i és un exemple especialment interessant dels vincles que s'estableixen entre l'espai virtual, situat en el món digital, i el món real, definit per l'espai físic de la comunitat local.

Descobreix Internet amb Arenys.Org

Arenys.Org té oberta una amplia oferta de cursos de formació en TIC per aquests mesos. Entre aquesta proposta formativa hi destaquen diverses ofertes per joves, pares i mares de les escoles de primària i també per les entitats arenyenques. La nova programació de cursos s'ha fet amb la previsió de treballar sobre la nova aplicació de l'espai arenyautes que s'ha renovat fa uns mesos. Els nous arenyautes ofereixen noves possibilitats com la creació de blocs, galeries d'imatges o la creació de grups de treball. Tots aquests nous recursos s'aprofiten com element didàctic per descobrir els nou entorn digitals i les possibilitats que ofereix Internet.

Per més informació podeu adreçar-vos a correu@arenys.org.

El Rem d'Arenys publica vídeos de les seves regates

El Club de Rem d'Arenys concentra gran part de la seva activitat en aquests mesos d'estiu. Des de les seves pàgines web, allotjades a Arenys.Org, han anat explicant setmana rera setmana, la seva activitat esportiva a les regates de la Lliga Catalana de Llagut i al campionat de Catalunya. L'última cita de la temporada serà al Campionat d'Espanya que se celebra el darrer cap de setmana de setembre a Empuriabrava (Alt Empordà). El web del Rem no només recull la crònica escrita i fotogràfica de la seva activitat, ara també han incorporat un seguit de vídeos que han penjat a YouTube. En un d'aquests vídeos els membres del Club de Rem fan balanç de la temporada.

Música Lliure als 'vespres digitals'

Arenys.org va presentar, aquest dimarts (1 d'agost) el projecte Música lliure en una nova xerrada dels 'vespres El periodista i editor del grup Enderrock , Lluís Gendrau, va explicar als 'vespres digitals' que arran de l'edició dels dos CDs col·lectius Música Lliure una cinquantena de grups musicals dels Països Catalans han editat les seves obres amb llicències CC. Gendrau va explicar que actualment hi ha una discogràfica catalana, Costellam, que ha adoptat de manera regular les llicències Creative Commons. A més, també va dir que fa unes setmanes s'ha editat el primer CD català comercial amb llicències CC. Aquest projecte l'ha realitzat Singular Edicions i es tracta d'un treball col·lectiu de DJ's anomenats "Hamster Loco". A la mateixa xerrada es va explicar com aquestes noves llicències (CC) ajuden i donen nous arguments als autors i poden ser un estimul per la indústria i els creadors. Podeu escoltar part de la xerrada en aquest vídeo. Els 'vespres digitals'es fan cada dimarts, a dos quarts de vuit de la tarda, a la Biblioplatja, situada a la Plaça de les Palmeres d'Arenys de Mar.

Internet a la fresca!

Sensefils Arenys Arenys.Org i l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Arenys de Mar han posat en marxa el projecte 'Internet a la fresca!' amb l'objectiu de facilitar la connexió a través de la xarxa sense fils des de les terrasses de la Riera, el passeig Xifré i la Primera Platja. Els espais de cobertura se senyalitzaran amb uns cartells. L'accés a la xarxa es fa a través d'un portal des d'on es pot accedir, entre d'altres, als webs dels ajuntaments d'Arenys de Mar i Arenys de Munt, Arenys.Org, VilaWeb i la Generalitat de Catalunya. Per accedir a Internet els bars que participen en el projece oferiran uns vals amb el nom d'usuari i una paraula de pas.

Presentació llibre 'Ciberavis' de Mercè Molist

La periodista Mercè Molist va obrir els 'vespres digitals' amb la presentació llibre "Ciberavis. Manual per a joves de més de 50 anys que volen aprendre a navegar per Internet" (Viena Edicions). Els'vespres digitals' són organitzats per la Biblioteca fidel Fita i Arenys.Org i es fan cada dimarts dels mesos de juliol i agost a la Biblioplatja.

Els areny@utes celebren FesTIC
Empreses, entitats i arenyencs en general aposten activament per les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, les anomenades TIC. Així s'ha confirmat durant el cap de setmana del 1i 2 de juliol amb FesTic, la festa dels areny@utes. aquesta fira ha estat organitzada per arenys.org i ha comptat amb el suport dels Ajuntaments d'Arenys de Munt i Arenys de Mar. En aquesta iniciativa també hi ha participat la Televisió d'Arenys de Munt (TAM). El FesTic va fer-se al Calisay, on arenyencs a nivell individual, comerços, botigues, empreses i entitats hi van participar amb l'objectiu de transmetre a tothom la importància de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació en tots els àmbits.

10 anys de la Web d'Arenys
El dimecres, 19 d'abril va fer deu anys que es van penjar a Internet la Web d'Arenys , el primer conjunt de pàgines web dedicades a Arenys de Mar. La presentació de la web va ser simultània, a la xarxa i a través d'un acte presencial a la llibreria 'El Setciències' que acabava d'estrenar nou local al carrer Ample. La Maria Basurte, des dels Estats Units on estava estudiant, va ser una de les primeres visitants a les noves pàgines electròniques i la mateixa tarda enviava un correu electrònic dient que les havia vist. La primera portada de la Web d'Arenys estava encapçalada per un antic gravat molt estimat pels arenyencs. Aquella primera web va estar allotjada a l'adreça www.partal.com/arenys


ARENYS.ORG / VilaWeb-Arenys 1996-2006