¡Acércate a Arenys!
(espanyol)
Adpete Arenys
(llatí)
Averate a Arenys!
(asturià-bable)
¡Amana-te ta Arenys!
(aragonès)
Arriba't a Arenys
(català)
Arriba-te en Arenys
(occità-aranès)
Come to Arenys!
(anglès)
Chum uf Arenys!
(suís-alemany)
Bari Galust Arenys
(armeni)

Kom naar Arenys!
(holandès)
Komm nach Arenys!
(alemany)
Kom til Arenys!
(norueg)
Kom till Arenys!
(suec)
Hurbil zaitez Arenysera!
(basc)
Odwiedzcie Arenys
(polonès)
Tervetuloa Arenyssiin!
(finès)
Ven a Arenys!
(gallec)
Venha a Arenys!
(portuguès-brasiler)
Venu al Arenys
(esperanto)
Vieni ad Arenys!
(italià)
Viens à Arenys!
(francès)titolet.gif (1572 bytes)

Arenys de Mar és un dels principals municipis de la comarca del Maresme. El port d'Arenys, durant molts anys l'únic existent a tota la costa nord de Barcelona, és l'exemple més evident de la llarga història i tradició marinera de la vila. Les platges enmarcades pels turons que arriben fins arran de mar són un anunci de la veïna Costa Brava.

Vista des del Cementiri

Arenys no és gaire lluny ni gaire aprop d'enlloc. Barcelona és a 40 km anant per la carretera N-II o l'autopista A-19. El tren de rodalies (línia C-1) fa el trajecte fins a la Plaça de Catalunya en 50 minuts. La carretera B-511 manté les comunicacions a través de Collsacreu amb l'autopista A-7 (sortida de Sant Celoni). El massís del Montseny queda a tocar i els Parcs del Corredor i del Montnegre a mitja passa. Girona és a 60 km i Montserrat a 1hora i poc més. L'aeroport de Barcelona és a 56 km i el de Girona-Costa Brava a 40 km.

Imatge de aerea La pesca i tota la indústria que es crea a l'entorn del port mouen gran part de l'activitat econòmica de la vila. És el port més important del Maresme i concentra gairebé tota la flota pesquera de la comarca. La subhasta del peix que té lloc cada tarda quan tornen els quillats i les barques és un espectacle pintoresc que atrau molts visitants.

El port té un gran espai dedicat a les embarcacions esportives. Durant l'estiu molts velers hi fan estada en les seves singladures mediterrànies. Les drassanes continuen sent una important indústria local.

La Riera és el centre comercial i eix de tota l'activitat local. El Mercat, un esplèndid i funcional edifici modernista, és obert tots els matins i el divendres a la tarda. Al seu interior el batibull de gent i l'activitat és constant.

La Riera davant de l'Ajuntament (Foto Bertran)

Els dissabtes el tràfec comercial es trasllada a tota la Riera on s'hi instal·la, durant tot el matí, el mercat setmanal.

Els Gegants a la Plaça de l'Ajuntament

És Festa Major per Sant Zenon (9 de juliol) i per Sant Roc (16 d'agost) i hi ha Fira per Sant Joan (24 de juny).

Arenys és capital del seu partit judicial. Té dues importants zones industrials de promoció pública i privada en desenvolupament.

L'agricultura ha perdut cultius els últims anys però l'horta encara es manté. Arenys de Mar té un Institut de Batxillerat, una Escola Superior d'Avicultura, una Escola de Música i diverses escoles de puntaires.

L'oferta turística està diversificada. Hi ha només un hotel Activ-Carlos I i algunes pensions però, sobretot, durant la temporada d'estiu hi ha la possibilitat de llogar apartaments a bon preu. Els Banys de Can Titus tenen més de dos-cents anys d'història. Ara són un modern balneari amb aigues minero-medicinals de composició clorada sòdica.

Arenys rep diàriament la vista de centenars d'escolars i nombroses excursions de gent gran. Els atractius artístics i monumentals, els museus, el port, i tot el que envolta el mite de Sinera creat per Salvador Espriu són bons arguments per arribar-se a Arenys. Els caps de setmana són molts els qui vénen a la vila senzillament per fer un bon àpat.

L'atractiu de les platges d'Arenys rau en la seva extensió i en la sorra gruixuda que les cobreix (Platja del Cabaió). Pels qui prefereixen les estades ombrejades, la vila ofereix el Parc de Lourdes i la possibilitat de passejar pels nombrosos camins i rials que té el municipi.

Cementiri de Sinera. La Pietat de Llimona. A dins del nucli urbà hi ha un seguit d'indrets de visita obligada. L'Església Parroquial de Santa Maria té un dels retaules barrocs més importants de Catalunya, construït a inicis del segle XVIII per l'escultor Pau Costa. Al capdamunt del carrer de l'Església hi ha el Museu Marés de la Punta i el Museu Mollfulleda de Mineralogia.

A banda i banda de la part baixa de la Riera s'hi amaguen un seguit d'indrets urbans i cases de notable bellesa. El recorregut per aquest entramat de carrers porta agradables recompenses. Es conserven encara algunes de les torres de defensa construïdes contra la pirateria.

El cementiri d'Arenys és un exemple característic dels cementiris mariners mediterranis. Està situat capdamunt del Turó de la Pietat, a ponent de la població, des d'on hi ha una vista privilegiada de tot el port i el nucli urbà. Salvador Espriu va convertir-lo en mite literari amb l'obra poètica Cementiri de Sinera.

Continueu visitant la nostra web i demaneu-nos qualsevol aclariment o informació complementària que necessiteu sobre Arenys.