¡Acércate a Arenys!
(espanyol)
Adpete Arenys
(llatí)
Averate a Arenys!
(asturià-bable)
¡Amana-te ta Arenys!
(aragonès)
Arriba't a Arenys
(català)
Arriba-te en Arenys
(occità-aranès)
Come to Arenys!
(anglès)
Chum uf Arenys!
(suís-alemany)
Bari Galust Arenys
(armeni)

Kom naar Arenys!
(holandès)
Komm nach Arenys!
(alemany)
Kom til Arenys!
(norueg)
Kom till Arenys!
(suec)
Hurbil zaitez Arenysera!
(basc)
Odwiedzcie Arenys
(polonès)
Tervetuloa Arenyssiin!
(finès)
Ven a Arenys!
(gallec)
Venha a Arenys!
(portuguès-brasiler)
Venu al Arenys
(esperanto)
Vieni ad Arenys!
(italià)
Viens à Arenys!
(francès)titolet.gif (1572 bytes)

Arenys de Mar on yksi Maresmen pääkunnista. Arenyn satama on ollut aina olemassa oleva satama Barcelonan pohjoisrannikolla, on selvä todiste pitkästä historiasta ja kylän kalastusperinteestä. Rannat, jotka ovat kukkuloiden ympäröimät, viettävät suoraan mereen, antavat esimakua naapuri Costa Bravasta.

Vista des del Cementiri

Arenys ei ole lähellä eikä kaukana mistään. Sieltä 40 kilometriä Barcelonaan N II-tietä tai A19-valtatietä pitkin. Paikallisjuna (C1-linja) kattaa välimatkan Placa de Catalunga, Barcelonan keskustaan, 50 minuutissa.

Tie B-511 on yhteydessä A-7-moottoritiehen Colsacreun läpi. Montsenyn massiivi on aika lähellä, kun taas Corredorin ja Montnegren luonnonpuistot ovat kulman takana. Cirona on 60 kilometrin päässä. Matkaan Monserrattiin tarvitset enemmän kuin tunnin aikaa. Barcelonan lentokenttä on 56 kilometrin päässä Cirona- Costa Bravaan 40 kilometriä.

Imatge de aerea Kalastus ja erilaiset sukulaisteollisuudet, jotka ovat kasvaneet sataman ympärille muodostaen huomattavan osan kaupungin talouden toiminnasta. Maresmen satama on tärkein ja sinne keskittyy käytännössä alueen koko kalastuslaivasto. Kun veneet palaavat, se on kuvauksellinen tapahtuma ja monen vierailijan suosikkitapahtuma. Satamassa on laaja tila varattu jahdeille. Kesän aikana monet purjehdusveneet ankkuroituvat tänne Välimeren matkojen aikana. Laivanrakennus on yhä tärkeä paikallinen teollisuus.
Riera (katteeton jokiuitto) on kaupallinen keskus ja paikallisen toiminnan keskus. Tori, ernomainen Art nouveau rakennus pysyvät auki joka aamu kuten myös perjantai iltapäivisin. Sisällä on ihmispaljous ja alinomaista toimintaa.

La Riera davant de l'Ajuntament (Foto Bertran)

Lauantai aamuisin Kaupallinen puuhakkuus ottaa itsensä Rieralle joka viikkoisten katumarkkinoiden muodossa.

Els Gegants a la Plaça de l'Ajuntament

Kaksi kylä festivaalia pidetään Pyhä Zenonin (9. Huhtikuuta) Ja Pyhä Rocin (16. Elokuuta) kunniaksi. Suuri messu pidetään Pyhän Johanneksen päivänä (24. Kesäkuuta).

Areny on kulutusmaan pääkaupunki. Kaksi tärkeää teollisuusaluetta kehitetään julkisen ja yksityisen avun turvin.

Maanviljelys on vähentynyt viime vuosina ja edelmien ja vihannesten viljely on yhä vilkasta. Areny de Mar omistaa peruskoulun ja maanviljelyskoulun, joka on erikoistunut kanojen kasvatukseen, musiikkikoulun ja erilaisia kouluja, joissa opetetaan vanhaa pitsinteko taitoa.

Turistit voivat valita moninaisista tarjouksista. Paitsi yksi hotelli Activ Carlos 1, on muutamia vierastaloja ja erityisesti kesäaikaan on mahdollisuus vuokrata huoneisto kohtuuhintaan. Banys de Can Tituksen kylpylöillä on 200 vuoden historia. Nyt heillä on nykyaikainen terveyskylpylä lääkemineraalivesineen.

Sadat koululapset ja lukemattomat bussilliset vanhuksia tekevät huviretkiä Arenyaan joka päivä. Taiteelliset ja puoleensavetävät houkuttimet, museot, satama ja kaikki mikä ympyröi runoilija Salvadorin luomaa Cinera myyttiä. Espiru on potentiaalinen syy tulla Arenyyn. Viikonloppuisin ihmiset tulevat tänne yksikertaisesti nauttimaan hyvästä ateriasta.

Arenyksen rannat ovat erityisen miellyttävät, koska ne ovat niin isoja ja myös karhea rakenteisiin hiekan vuoksi. Niille, jotka pitävät enemmän varjosta, kylä tarjoaa Lourdes-puiston ja mahdollisuuden kännisellä lukuisilla muureilla ja poluilla kylän ulkopuolella.

Cementiri de Sinera. La Pietat de Llimona. Urbaanisen keskuksen sisäpuolella on muutamia paikkoja, joihin kannattaa tutustua. Sata Marian kyläkirkolla on tärkeimpiä barokkipatsaita Cataloniassa. Se on rakennettu 1700-luvun alkupuolella Pau Costan suunnitelman mukaan. Jos kävelet kirkkokatua pitkin, tulet pitsintekijöiden Marés museoon ja mineralogiseen Molfulledan museoon.

Kummallakin puolella ala-Rieraa löydät ihastuttavia paikkoja ja kauniita taloja. Kävely läpi tämän katuverkon sisältää miellyttäviä yllätyksiä. Jotkut puolustustorneista rakennettiin suojelemaan merirosvoja vastaan ja ovat yhä tallella.

Arenyksen hautausmaa on ensiluokkainen esimerkki Välimeren hautausmaista. Se on sijoitettu lännen suuntaan Turo de la Pietatin huipulle, josta voit nauttia etuoikeutetusta yli sataman ja kaupunkikeskustan. Salvador Espriu, läpi hänen runollisen työnsä Cementiri de Cinera, käännytti sen kirjallisuuden myytiksi.

Continueu visitant la nostra web i demaneu-nos qualsevol aclariment o informació complementària que necessiteu sobre Arenys.